Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Με... παλτά κυκλοφορούν στο νοσοκομείο! - Ξέμεινε από πετρέλαιο το νοσηλευτικό ίδρυμα, τεράστιες οφειλές προς προμηθευτές

Με... παλτά κυκλοφορούν στο νοσοκομείο!



Με οικονομία καταναλώνεται το πετρέλαιο για τη θέρμανση του νοσοκομείου Μεσολογγίου, καθώς οι προμηθευτές δεν είναι και ιδιαίτερα πρόθυμοι να τροφοδοτήσουν το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο τους χρωστάει ήδη αρκετά χρήματα.

Για το λόγο αυτό η κεντρική θέρμανση του νοσοκομείου κλείνει κάποιες ώρες καθημερινά, προκειμένου να γίνεται οικονομία για να μην ξεμένει εντελώς από θέρμανση. Προχθές το βράδυ για παράδειγμα το νοσοκομείο είχε μείνει χωρίς θέρμανση μέχρι τις 10 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν ασθενείς και συνοδοί που ξεπάγιασαν από το κρύο.


Εδώ όμως αναδεικνύεται και το παράλογο της υποθέσεως αφού αυτά συμβαίνουν όταν τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες για σπατάλες σε προμήθειες υλικών που δεν χρειάζονται, στα νοσοκομεία της χώρας πέφτουν βροχή. Φθάσαμε δηλαδή στο σημείο το κράτος να μην έχει χρήματα για τα απαραίτητα και να σπαταλά ποσά άσκοπα και πιθανά να καταλήγουν στις τσέπες κάποιων.

Και ενώ έχει γίνει ένα τεράστιο πλιάτσικο που δεν αφορά βέβαια το νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο, γίνεται οικονομία και σε άλλα απαραίτητα, όπως γάζες και φλεβοκαθετήρες. Πρόσφατα έφτασε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ελαττωματική παρτίδα φλεβοκαθετήρων που μόλις οι νοσηλευτές τις τοποθετούσαν, διαπίστωναν ότι ο ορός τρέχει πάνω στα σεντόνια και όχι στη φλέβα του ασθενούς και έτσι αναγκάζονταν να τον αλλάζουν!

Αυτό σίγουρα δεν σημαίνει οικονομία, ούτε είναι οικονομία να φθάνουν οι γάζες στο νοσοκομείο σε τόπια και οι νοσηλευτές να τις κόβουν και να τις διπλώνουν στις διαστάσεις που απαιτούνται.


Το νοσοκομείο Μεσολογγίου λοιπόν δυσκολεύεται να πληρώσει το πετρέλαιο και τις περισσότερες φορές δίνει την παραγγελία όταν ο λέβητας του καλοριφέρ αδειάζει εντελώς. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι υπάρχει μια μεγάλη οφειλή και προς τη ΔΕΗ που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ και το νοσοκομείο δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς.


Όμως είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται οικονομία σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα και μάλιστα από τη θέρμανση και οι ασθενείς να παγώνουν, στα έτσι κι αλλιώς «ψυχρά» δωμάτια, άλλοι από τους οποίους είναι χειρουργημένοι και άλλοι βαριά άρρωστοι.


Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στα νοσοκομεία της χώρας και πρέπει το υπουργείο να τα λάβει σοβαρά υπόψη του, αλλά και να κόψει τα χέρια στους μακρυχέρηδες που λυμαίνονται τον χώρο των προμηθειών και πλουτίζουν σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

www.aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: