Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Τα ματς δεν κερδίζονται με τη φανέλα

Θα το επισημάνω για μία ακόμα φορά, αλλά το πρώτο ματς της χρονιάς είναι πολύ κρίσιμο και οριακό για τον Ολυμπιακό.
Ενίσχυση σύντομα, όπως πηγαίνουν τα πράγματα, δεν βλέπω να έχει ο Θρύλος και τώρα η προσοχή, ιδιαίτερα σε αυτό το παιχνίδι, θα πρέπει να είναι τεράστια.

Η ΑΕΚ σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί ως ρόστερ με τον Ολυμπιακό. Εχει μεγάλα προβλήματα, σαφώς και αγωνιστικά, πέραν όλων των άλλων, μια άμυνα εξαιρετικά ευάλωτη κι ένα κέντρο που δύσκολα μπορεί να περιορίσει αντιπάλους, ακόμα και μικρότερης εμβέλειας από τον Ολυμπιακό.
Ομως, μπορεί να περιμένει κάποιος πως θα έρθει η στιγμή που θα καταφέρει να αντιδράσει και να κάνει μεγάλη ζημιά.

Πέρα απ' όλα τα άλλα, όπως φαίνεται, ο Μπάγεβιτς, μην έχοντας και πολλές άλλες επιλογές την Τετάρτη, ίσως ρίξει στο παιχνίδι τον παραγκωνισμένο Τζεμπούρ, ο οποίος μπορεί να έχει χίλιες δύο ιδιοτροπίες αλλά είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει από μόνος τους κινδύνους και να τελειώσει φάσεις.
Γι' αυτό το ματς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και να μην πιστέψει σε καμία περίπτωση ο Ολυμπιακός πως μπορεί να πάρει τη νίκη μόνο με τη φανέλα.

Θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ συγκεντρωμένος και αποφασισμένος, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα έχει σημειωθεί στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη λίγο νωρίτερα.
Η ψυχολογική προετοιμασία σε ένα ντέρμπι, ιδιαίτερα έπειτα από διακοπή που έχει διαρκέσει παραπάνω από δύο εβδομάδες, πιστεύω πως θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ελπίζω ο Ολυμπιακός να μην είναι πάλι αδιάβαστος όπως εμφανίστηκε στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μπάμπης Χριστόγλου

http://www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: