Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Καλή αρχή με το ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός συνάντησε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στην ΑΕΚ στο «Ελληνικό», κατάφερε, όμως, να πάρει τη νίκη με 96-91 και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Τζος Τσίλντρες (26π) και Λίνας Κλέιζα (25π) οι κορυφαίοι.

Τουλάχιστον, ξεκίνησε η χρονιά με το δεξί και οι αναμετρήσεις με το ΑΕΚ με το ...σωστό πόδι! Συνέχεια, στο Καραϊσκάκη.

Το ματς

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ με τον Ολυμπιακό να έχει μικρή υπεροχή και να καταφέρει να προηγείται με μικρές διαφορές. Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Τζος Τσίλντρες να είναι σε καλή μέρα πήραν προβάδισμα τριών πόντων (18-15), αλλά η ΑΕΚ αντέδρασε αμέσως και με δύο συνεχόμενα τρίποντα και σερί 6-0 πέρασε μπροστά (21-18). Με τη σειρά του, όμως, ο Ολυμπιακός με τον Λίνας Κλέιζα να αφυπνίζεται έτρεξε σερί 5-0 για να προηγηθεί με 23-21.

Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του στο 8-0 με τρίποντο του Τζος Τσίλντρες και έτσι οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με 26-21. Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη βρήκαν στο πρόσωπο του ΜακΓκραθ τον άνθρωπο που θα τους οδηγούσε στο σκορ για το (29-26) υπέρ της «Ένωσης». Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τους Τσίλντρες και Κλέιζα και έτσι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πέρασε μπροστά 45-40 στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση λόγω αντικειμένων που έπεσαν από την εξέδρα, αλλά και εισβολής οπαδών των γηπεδούχων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής Μουζάκης να απειλήσει με οριστική διακοπή της αναμέτρησης. Μάλιστα, οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν επίθεση και σε δημοσιογράφους και για περίπου τρία λεπτά έπεφτε πολύ ξύλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ άστοχος έξω από τα 6.25, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, η οποία με πρωταγωνιστή τον Γκριν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 55-55. Οι «ερυθρόλευκοι» στηριζόντουσαν στην επίθεση στον Τζος Τσίλντρες, ο οποίος με ατομικές ενέργειες κρατούσε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, δίνοντάς της μάλιστα προβάδισμα οκτώ πόντων μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για τους Πειραιώτες πήρε από τον Τσίλντρες ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος έφτασε τη διαφορά στο +12 για την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι με επιθετική τους αιχμή τον Τορίν Γκριν μείωσαν στους 5, όμως ο Κλέιζα με ένα γκολ-φάουλ 2.50 πριν τη λήξη έδωσε και πάλι «αέρα» οκτώ πόντων στην ομάδα του.

Το καλό περιφερειακό σουτ του «Δικεφάλου» τον έβαλε και πάλι στο ματς, αφού 2.12 πριν το τέλος έφτασε το σκορ στο 83-85. Τρία επιθετικά ριμπάουντ ήταν αυτά που έγειραν την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος παρά το γεγονός πως έχασε κρίσιμες βολές στο τέλος, κατάφερε να πάρει τη νίκη 91-96, εκμεταλλευόμενος τις βιαστικές και λανθασμένες επιλογές των γηπεδούχων στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-45, 63-71, 91-96

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Γκριν 26, Νικολαΐδης 20, ΜακΓκράθ 16, Λαμόντε 6, Παπαντωνίου, Μελς 2, Καλλινικίδης 3, Τουντζιαράκης 4, Φράνσις 13.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Μπέβερλι 3, Τεόντοσιτς 17, Τσίλντρες 28, Βούισιτς 6, Μπουρούσης, Χαλπερίν 6, Κλέιζα 25, Μαυροκεφαλίδης 3, Βασιλόπουλος, Σχορτσιανίτης 8.

www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: