Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

«Έβρεξε» βράχια

Με βράχια γέμισε τμήμα της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου, στο 19ο χιλιόμετρο, λίγο μετά τη διασταύρωση προς Σκλίβανη.

Χτες στις 4 τα ξημερώματα περίπου ξεκόλλησαν βράχια από το βουνό και έπεσαν στον δρόμο, κλείνοντας τον εντελώς για τρεις ώρες. Ευτυχώς εκείνη την ώρα, δεν γινόταν διέλευση αυτοκινήτων και δεν υπήρχαν ζημιές ή ακόμα και θύματα.
Εκείνες τις ώρες, όποιος χρειάστηκε να κινηθεί στον δρόμο αυτόν με κατεύθυνση προς Αθήνα, έπρεπε να επιλέξει τη λύση της επαρχιακής οδού, να στρίψει δηλαδή προς Σκλίβανη. Με τη βοήθεια της ΔΕΣΕ (Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων) της Περιφέρειας Ηπείρου, στις 6 το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Γιάννενα.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γινόταν με τη συνδρομή της Τροχαίας Ιωαννίνων. Τα συνεργεία της ΔΕΣΕ καθάρισαν εντελώς τον δρόμο γύρω στις 3 το μεσημέρι και η κίνηση γινόταν ομαλά. Η κατολίσθηση αποδίδεται στις συνεχείς βροχοπτώσεις προηγούμενων ημερών.
Το συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά επικίνδυνο, και συχνά πυκνά, ακόμα και τις καλοκαιρινές, άνομβρες μέρες πέφτουν χαλίκια ή μικρές πέτρες από το βουνό. Ωστόσο, δεν έχει τοποθετεί δίχτυ προστασίας στο βουνό.
Μικρές κατολισθήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβαίνουν πάντως σε πολλούς δρόμους του νομού, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας.

www.agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: