Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κλείνει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Μυτιλήνης

Μόλις τέσσερα χρόνια λειτουργίας πρόλαβε να μετρήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων 221 Μυτιλήνης και ήδη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου να κλείσει. Η είδηση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία που είχε δεχθεί με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση ίδρυσής του.

Με βάση διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εκδόθηκε παραμονές Χριστουγέννων, οι νεοσύλλεκτοι που θα καταταχθούν στο Στρατό το Φεβρουάριο του 2010 δε θα παρουσιαστούν στη Μυτιλήνη, αλλά σε άλλα Κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαταγή εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό κατάργησης πέντε κέντρων νεοσυλλέκτων και συγκεκριμένα, εκτός της Μυτιλήνης, και των Κέντρων Νεοσυλλέκτων Ρόδου, Χανίων, Βόλου, και Νιγρίτας Σερρών.
Η κατάργηση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων λήφθηκε στο πλαίσιο των περικοπών των οικονομικών δαπανών που επιβαρύνουν το υπουργείο με τη λειτουργία τους, για μικρή μάλιστα παρουσία στρατευμένων.

Το Κέντρο Νεοσυλλέκτων ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2005 με απόφαση που είχε υπογράψει από τα τέλη του 2004 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

«Ας απολογηθούν...»


Ο τέως βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Γιαννέλλης ήταν εκείνος που είχε ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Μυτιλήνης.
Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ήταν κατηγορηματικός: «Όσοι το κάνουν αυτό, ας απολογηθούν στους γονείς και τα παιδιά που θ’ αναγκαστούν να πηγαίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και στους επαγγελματίες της Μυτιλήνης και γενικότερα τους πολίτες που χάνουν ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απέφυγαν να κάνουν επί του παρόντος δηλώσεις ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού Σπύρος Γαληνός και Σταύρος Σκοπελίτης, επιφυλασσόμενοι να ενημερωθούν προηγουμένως για το θέμα.


http://www.emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: