Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά και…σφυρίζουν αδιάφορα!

Πού να βρίσκονται, άραγε, οι αντικειμενικοί; Όλοι αυτοί που αν δίνονταν ένα πλάγιο ανάποδα υπέρ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ το έκαναν πρωτοσέλιδο; Δεν ακούνε; Δεν βλέπουν; Δεν διαβάζουν; Δεν μαθαίνουν; Έχει γίνει απίστευτη και επίσημη καταγγελία από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον πρόεδρό του Γιώργο Χριστοβασίλη για στημένη διαιτησία εις βάρος της ομάδας του και δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς.

Η καταγγελία αφορά στο παιχνίδι της ομάδας των Ιωαννίνων με τον Άρη για την οποία γράψαμε εδώ, όπως γράψαμε και τη σκοπιμότητα αυτής της διαιτητικής σφαγής που συνδέεται άμεσα με το επόμενο παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό, κάτι που δυσκολεύει αρκετά, όμως, λόγω αυτών των αποκαλύψεων γιατί δεν πιπιλάει δάκτυλο ο κόσμος.

Έγραψε, λοιπόν, σε επίσημη επιστολή ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, ότι είχαν πληροφορίες στην ομάδα πως οι διαιτητές είχαν λάβει διαβεβαιώσεις προ του αγώνα, ότι δεν θα τιμωρηθούν παρά με σιωπηρή τιμωρία, το πολύ δύο αγωνιστικών για το σφάξιμο που έκαναν στα Γιάννενα. Γι’ αυτό, άλλωστε, λέω εγώ και το επιχείρησαν και το έβγαλαν εις πέρας.

Πού είναι, άραγε, οι εισαγγελείς; Πού είναι η Πολιτεία και το κράτος; Είναι δυνατόν να περνάνε έτσι σαν να μη συμβαίνει τίποτε τέτοιες φοβερές καταγγελίες; Δυστυχώς, είναι. Τα έχουμε γράψει, μας γράφουν όπως γράφουν και τον κόσμο όλο, γιατί πιθανώς έχουν εσφαλμένη αντίληψη για το μέγεθός τους, αλλά θα συνεχίσουμε.

Απάντησαν στην επιστολή του κ. Χριστοβασίλη οι της ΚΕΔ όπως έμαθα, ότι θα απαντήσουν με τους ορισμούς. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο από την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα. Διότι, λένε, μη μιλάτε για τη σφαγή και μη φωνάζετε και αυτούς που χάσατε τους βαθμούς θα τους πάρετε σε κάποιο άλλο παιχνίδι χάρη στον ορισμό διαιτητή που θα κάνουμε.
Φοβερά πράγματα. Αυτοί οι τύποι της ΚΕΔ ξεπέρασαν κάθε όριο θρασύτητας και παραδέχονται ουσιαστικά ότι ορίζοντας τους διαιτητές που θέλουν, καθορίζουν την εξέλιξη και την τελική έκβαση του πρωταθλήματος. Η ιστορία αυτή βγάζει πλέον μεγάλη μπόχα και είμαι περίεργος πότε θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος υπεύθυνος.

Ο διαιτητής Παππάς, ο οποίος έπρεπε να είχε διαγραφεί από τους πίνακες διαιτητών από τον αγώνα Καβάλα – Παναθηναϊκός για την προκλητική εύνοια στους πράσινους, τους οποίους γλίτωσε από σίγουρη ήττα, είναι, φαίνεται, καλό εργαλείο στη διάθεση του Τεροβίτσα, όχι για καλύτερη διαιτησία, βέβαια, αλλά για εκτέλεση της αποστολής τους.

Η αναφορά, όμως, για στημένους διαιτητές δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα. Και στον αγώνα Καβάλας – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πειραιωτών είπε κατάμουτρα στον Κάκο ότι είναι στημένος και τον όρισαν για να τους εκτελέσει. Δεν θα αναφερθώ στο όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, γιατί δεν αναζητείται η φωτιά.

Έχει ανάψει και φαίνεται από παντού η φωτιά στο πρωτάθλημα. Τη βλέπουν όλοι, εκτός από τον Τεροβίτσα, τον Πιλάβιο και τον Πατέρα και θα εξακολουθούν να μην τη βλέπουν, γιατί απλούστατα είναι αυτοί οι εμπρηστές του πρωταθλήματος. Η κατάσταση είναι έτοιμη να εκραγεί, αλλά αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα, όπως κάνει ο κάθε ένοχος.

Και να μην έχουν την εντύπωση ότι τους αρκεί η σιωπή και το αβαντάρισμα των αντικειμενικών. Η κοινή γνώμη, οι φίλαθλοι, βλέπουν και κρίνουν. Δεν χρειάζονται να τους τα πει κάποιος άλλος. Στη φίλαθλη κοινή γνώμη είναι ήδη καταδικασμένοι οι της ΚΕΔ και επειδή τα πράγματα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη δεν ξέρω τι θα επακολουθήσει.


πρωταθλητης

Δεν υπάρχουν σχόλια: