Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Χανιά: Συλλήψεις για τους εμπρησμούς στην Εβραϊκή Συναγωγή


Στη σύλληψη δύο Βρετανών και ενός Έλληνα, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό της Εβραϊκής Συναγωγής, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά από μεθοδευμένη και συντονισμένη προανάκριση που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και την αξιοποίηση πληροφοριών και βιντεοσκοπικού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης, ο οποίος την 01:15 της 05/01/2010 εισήλθε στον αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και προκάλεσε πυρκαγιά είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος αναζητείται.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι συνεργοί του Αμερικανού ήταν δύο Βρετανοί και ένας Έλληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς και ένας ακόμη Αμερικανός, ο οποίος αναζητείται.

Παράλληλα, στις 04:00 της 16/01/2010 ο ένας εκ των δύο Βρετανών εισήλθε από διπλανό κατάστημα, το οποίο δε λειτουργούσε, σε αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής και αφού παραβίασε θύρα πρώτου ορόφου, προκάλεσε πυρκαγιά σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του αρχείου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού προκαλώντας παράλληλα φθορές, ενώ οι υπόλοιποι δράστες επιτηρού σαν το χώρο.

τώρα να δούμε τι ανακοινώσεις θα βγάλετε όλοι εσείς που περιμένετε στη γωνία.

ΜΠΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΟΥΒΑ. ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ STATE DEPARTMENT??????

Δεν υπάρχουν σχόλια: