Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ



Μπορεί οι δρόμοι του Ζίκο και του Ολυμπιακού να μην έχουν χωρίσει ακόμα όμως φαίνεται πως ο Βραζιλιάνος τεχνικός έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων.
"Μπάχαλο" στην προπόνηση της Παρασκευής με τον προπονητή των "ερυθρολεύκων" να περιμένει τους παίκτες που είχαν σύσκεψη δίχως να ενημερώσουν τον ίδιο!
Αυτό που συμβαίνει στου Ρέντη μετά την ήττα από την ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηριστεί με μία λέξη μόνο: ΧΑΟΣ!
Τρανό παράδειγμα τα όσα έλαβαν χώρα στις προπονητικές εγκαταστάσεις των πρωταθλητών Ελλάδας δύο μέρες πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η προπόνηση της Παρασκευής ξεκίνησε 15 λεπτά απ' ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί. Ο λόγος; Οι παίκτες του Ολυμπιακού συναντήθηκαν στα αποδυτήρια προκειμένου να τους μεταφέρει ο Αντώνης Νικοπολίδης τα όσα είχε πει με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού την Πέμπτη.
Φυσικά ο έμπειρος πορτιέρο μετέφερε τους προβληματισμούς των "ερυθρόλευκων" οπαδών, όμως και οι παίκτες μίλησαν μεταξύ τους, για την κακή εικόνα που δείχνουν στα δύο τελευταία παιχνίδια.
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού συμφώνησαν να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα που τους έλειπε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ενώ δεν παρέλειψαν να πουν πως το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί ακόμη.
Ο εκνευρισμός του Ζίκο
Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι πως ο Ζίκο δεν γνώριζε τίποτα για την συγκέντρωση των παικτών του και περίμενε επί 15 λεπτά να βγουν από τα αποδυτήρια.
Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τον Βραζιλιάνο προπονητή του Ολυμπιακού, όχι τόσο γιατί τα είπαν οι παίκτες μεταξύ τους αλλά επειδή τον άφησαν να περιμένει και μάλιστα δίχως να τον έχουν προειδοποιήσει.
Κάκα τα ψέματα, ο Ζίκο έχει χάσει πλέον τον έλεγχο των αποδυτήριων, οι παίκτες λειτουργούν αυτόβουλα και το Ρέντη μοιάζει με... παιδική χαρά.
"Φευγάτος" ο Ζίκο
Σ' ότι αφορά στο θέμα του Ζίκο είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τον "ερυθρόλευκο" πάγκο τις επόμενες μέρες. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, που την Πέμπτη άκουσε τα παράπονα της διοίκησης δια στόματος Γιάννη Χρυσικόπουλου και Δημήτρη Θεοδωρίδη, είναι πολύ κοντά στην έξοδο.
Κάποια -ακραία μεν, αλλά όχι απίθανα- σενάρια αναφέρουν πως δεν θα βρίσκεται στον πάγκο στο ματς με την ΑΕΛ την Κυριακή (10/1, 14:30), όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.
Την τελευταία λέξη θα την πει ο Σωκράτης Κόκκαλης, που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι έτοιμος να πάρει τις αποφάσεις του. Ο μεγαλομέτοχος των "ερυθρολεύκων" δεν έχει μιλήσει μέχρι το βράδυ με κάποιον από την διοίκηση και ίσως τα πράγματα να μείνει ως έχουν μέχρι το ματς με την ΑΕΛ.
Κάποιες άλλες πληροφορίες τώρα, αναφέρουν πως μπορεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο να οριστικοποιηθεί το "διαζύγιο" ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πάντως το να... ξεφορτωθεί ο Ολυμπιακός τον Ζίκο, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Μεγάλο αγκάθι το "παχυλό" συμβόλαιο του Βραζιλιάνου και ίσως χρειαστεί καιρός προκειμένου να τα βρουν οι δύο πλευρές. Όσο για τον αντικαταστάτη, όλα δείχνουν πως θα είναι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που τα πήγε περίφημα στους αγώνες με Άλκμααρ (1-0) και ΠΑΟΚ (2-1) μετά την φυγή του Τιμούρ Κετσπάγια.
Κράξιμο από οργανωμένους
Το κλίμα για τον Ζίκο δεν είναι βαρύ μόνο στην διοίκηση των Πειραιωτών, αλλά και στις τάξεις των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού. Στην εκπομπή της "Θύρας 7" ακούστηκαν βαριά λόγια για τον Βραζιλιάνο τεχνικό, με τους παρουσιαστές μεταξύ άλλων να τον αποκαλούν "ψεύτη", όμως παράλληλα ζήτησαν ηρεμία από τον κόσμο που θα πάει την Κυριακή στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το ματς με την ΑΕΛ.
Κανείς πάντως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα και να εγγυηθεί, πως η κατάσταση στο φαληρικό γήπεδο θα είναι την Κυριακή ήρεμη, αφού υπάρχει αγανάκτηση και οργή για την βαθμολογική θέση και την κατάσταση της ομάδας. Όλα δείχνουν πως αν ο Ζίκο είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού θα ακούσει τα... γαλλικά του από τον κόσμο.
Πάντως και οι παίκτες δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο και ορισμένοι εξ' αυτών βρέθηκαν στο στόχαστρο των οργανωμένων.
Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι στο μεγάλο Λιμάνι...
ΟΚ ο Μαρέσκα-Επιστρέφει ο Λεντέσμα
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Έντζο Μαρέσκα καθώς η μαγνητική ήταν αρνητική και έτσι προπονήθηκε κανονικά την Παρασκευή. Αυτό σημαίνει, πως ο Ιταλός είναι ετοιμοπόλεμος και θα παίξει κανονικά στον αγώνα της Κυριακής (10/1, 14:30), κόντρα στην ΑΕΛ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Αντίθετα, ο Μήτρογλου αποχώρησε από την προπόνηση λόγω μιας κάκωσης στη δεξιά ποδοκνημική, όμως συμπεριελήφθη κανονικά στην αποστολή.
Μαζί του και ο Λεντέσμα που επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό και παίρνει τη θέση του Κατσικογιάννη.
Κατά τ' άλλα, ο Μέλμπεργκ ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια έκανε ατομικό στο γυμναστήριο, στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκούρασης, ενώ ο Ντουντού ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο.
Η προετοιμασία των πρωταθλητών Ελλάδας για τον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ, ολοκληρώνεται το Σάββατο με προπόνηση στις 14:30.
΄
Όσο για τους 19 που επέλεξε ο Ζίκο, ιδού: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι, Λεντέσμα, Όσκαρ, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: