Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 : Τα νεύρα μας ρε


Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Οι ευθύνες του Σώκου είναι δεδομένες. Οι ευθύνες του προπονητή, επίσης δεδομένες. Ωστόσο, σήμερα θα σταθώ πρωτίστως στα καλομαθημένα και καλοπληρωμένα καλόπαιδα, τους παικταράδες μας. Γιατί δεν δέχομαι οτι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν τον Μπεν Αρφά για να κερδίσει ΑΥΤΗ την ΑΕΚ ή οτι χρειαζόταν άλλον προπονητή απ'τον Ζίκο για να κερδίσει ΑΥΤΗ την ΑΕΚ. Πολύ περισσότερο όταν ΑΥΤΗ, η ΙΔΙΑ ομάδα ταπείνωσε τον Παναθηναϊκό με χαρακτηριστική μάλιστα άνεση, όταν αυτή η ίδια ομάδα κέρδισε την ΑΕΚ και στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Υ.Γ. 2 : Κάπου, κάποιοι έχουν παρεξηγήσει το ρόλο τους στην ομάδα. Κάποιοι, αραγμένοι στα ηγεμονικά τους συμβόλαια και στην προβολή που τους εξασφαλίζει ο τύπος γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ομάδα. Κάποιοι νομίζουν πως επειδή ο κόσμος τους αποθέωσε και τους έχρισε ηγέτες οτι απευθύνονται σε ιθαγενείς που μπορούν να κοροϊδέψουν με φυλαχτά και ματόχαντρα.

Υ.Γ. 3 : Αυτό που αποκάλυψε ο Ζίκο π.χ. για τον εκ των αρχηγών της ομάδας, Ντουντού, ήταν εξόχως κατατοπιστικό : Ο κύριος Ντουντού που αντιμετώπιζε ήδη πρόβλημα τραυματισμού, στην διάρκεια της 9ήμερης άδειας του αντί να φροντίσει να ξεκουραστεί τουλάχιστον, συμμετείχε λέει στις 23/12/2009 σε φιλικό αγώνα εν αγνοία του συλλόγου, επιδεινώνοντας την κατάσταση του. Ο Ζίκο το προχώρησε λέγοντας πως πριν αναχωρήσουν οι παίκτες για την άδεια, είχε πεί πως όποιος έχει φιλικό παιχνίδι να παίξει, πρέπει πρώτα να πάρει άδεια από το σύλλογο. Ο ακριβοπληρωμένος κύριος Ντουντού λοιπόν, ο άνθρωπος που αντιμετωπίστηκε από κόσμο και διοίκηση περίπου ως θεότητα, έγραψε στα παπάρια του να το πω έτσι χύμα τόσο τον προπονητή του, όσο και την ομάδα που τον χρυσοπληρώνει. Έπαιξε στο φιλικό με τα φιλαράκια του στη Βραζιλία και ποιός τον γαμεί και τον Ολυμπιακό και τον αγώνα με την ΑΕΚ; Αφού περάσαμε στους 16 του Champions League...

Υ.Γ. 4 : Ο Ντουντού είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα : Ο Γκαλέτι που φέτος επιδεικτικά παίζει όποτε γουστάρει, ο Ντιόγο που έχει ξεχάσει από πότε έχει να σταυρώσει καλό παιχνίδι (τα μπαράκια όμως τα'χει μάθει όλα), ο Μαρέσκα (σε μικρότερο βαθμό) που δηλώνει σε όλους τους τόνους οτι μετράει πάνω απ'όλα το Champions League. Κάπου εδώ λοιπόν πρέπει να σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε και να παραμυθιαζόμαστε με την ιστοριούλα των ξένων ποδοσφαιριστών που μπολιάστηκαν με την αρρώστια του Θρύλου και έγιναν γαύροι. Παπαριές καμαρωτές. Ο καθένας για την πάρτη του παίζει και για καμμιά φανέλα και κανέναν οπαδό. Δεν είναι κακό αυτό : Ο παικταράς Μέλμπεργκ για παράδειγμα παίζει για την πάρτη του. Ο άνθρωπος είναι 101% επαγγελματίας, σέβεται το ψωμάκι που τρώει και κάνει πάντα τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί, χωρίς να ξεχωρίζει αγώνες ή να μαζεύει τα ποδαράκια του, γιατί πάνω απ'όλα έχει σωστή νοοτροπία.

Υ.Γ. 5 : Δεν είμαι υπέρ της λογικής "παικταράδες μου" στις νίκες "κωλόπαιδα του κερατά" στις ήττες. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες συμπεριφορές, είτε στις νίκες, είτε στις ήττες. Και όταν αυτές οι συμπεριφορές προέρχονται και απ'τους πιο καλοπληρωμένους παίκτες της ομάδας, που τυγχάνει να έχουν και αυτοκρατορική αντιμετώπιση, ενοχλούν ακόμα περισσότερο.

Υ.Γ. 6 : Όπως επίσης δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες. Όπως για παράδειγμα, τον Όσκαρ. Ο Ισπανός ποδοσφαιρικά έχει καλή τεχνική κατάρτιση, βλέπει γήπεδο, ξέρει μπαλίτσα, δεν κάνει για Ολυμπιακό όμως - γνωστά αυτά. Είναι άνευρος, δεν έχει τσαμπουκά στο παιχνίδι του. Από εκεί και πέρα, θεωρώ άδικο να στοχοποιείται ο Όσκαρ μόνο για όλα τα στραβά που συμβαίνουν στην ομάδα : Ο άνθρωπος ούτε μόνος του ήρθε στην ομάδα, ούτε απειλεί να δείρει τον προπονητή αν δεν τον βάλει, ούτε βάζει τα φιλαράκια του τους δημοσιογράφους να τον αβαντάρουν. Το παιδί τόσο μπορεί, τόσο παίζει. Ο Όσκαρ ναι, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό, αλλά όσες φορές του είπαν "έλα εδώ Όσκαρ, παίξε στην Τούμπα, παίξε στο Βικελίδης, παίξε στην Ευρώπη, παίξε επιθετικός, παίξε αριστερό χαφ", ο Όσκαρ μπήκε και έπαιξε. Χωρίς να κάνει γκριμάτσες αποδοκιμασίας, χωρίς να μανουριάσει με τον προπονητή, χωρίς να κάνει τον τραυματία επειδή πετάνε οι οπαδοί πέτρες και μπουκάλια, χωρίς να προσποιηθεί κάποιον μυστήριο τραυματισμό επειδή βαριέται να πάει στην Κομοτηνή, την Ξάνθη ή τη Λάρισα. Ναι, ο Όσκαρ δεν κάνει για τον Ολυμπιακό, αλλά του αξίζει σεβασμός. Να φύγει το παιδί, να πάει σε μια ομάδα που του ταιριάζει καλύτερα. Αλλά να φορτώνουμε και τις αποτυχίες της ομάδας στον Όσκαρ, είναι λίγο τραβηγμένο.

Υ.Γ. 7
:
Που είναι ο Γκαλέτι, ο περυσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος; Ο άνθρωπος που έβαζε απίστευτα γκολ, ο παικταράς που έκανε νόημα να σωπάσουν οι οπαδοί της Ρεάλ μέσα στο Μπερναμπέου; Που είναι ο Ντιόγο των 10 εκ. ευρώ που θαυμάσαμε στο διάστημα Σεπτέμβρης - Δεκέμβρης 2009; Ξέχασαν τη μπάλα; Όχι βέβαια. Απλά ο πρώτος δεν του αρέσει να ζορίζεται πολύ - ειδικά τώρα που υπέγραψε το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του - ενώ ο δεύτερος έχει άλλες προτεραιότητες σε πιο υψηλή θέση απ'τις υποχρεώσεις του στην ομάδα που του δίνει παντεσπάνι να φάει.

Υ.Γ. 8 : Στα αγωνιστικά τώρα. Μαύρο χάλι η ομάδα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Με τον Μαρέσκα να κινείται σε αποστάσεις των 5 μέτρων, τον Κατσικογιάννη απλά να μην μπορεί, τον Όσκαρ να παίζει κάτι σαν... κρυφό δεκάρι και τους Ντιόγο - Γκαλέτι άφαντους, η μπαλίτσα δεν τσούλαγε. Ούτε μια κάθετη, μηδέν κίνηση στον άξονα, σέντρες, σέντρες, σέντρες και ξανά σέντρες. Ο Όσκαρ έδειχνε να είναι ο πιο κινητικός απ'τους χαφ (...) και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναλάμβανε να κατεβάσει μπάλα. Μιλάμε για τρομερά πράγματα. Και εδώ έρχονται και οι ευθύνες του προπονητή...

Υ.Γ. 9
:
Ο Ζίκο έκανε έγκλημα (και) σήμερα. Κατ'αρχάς ξεκινάμε με δεδομένο πως ο Ζίκο θεωρεί τον Όσκαρ ως έναν εκ των ποιοτικών του χαφ, ως έναν που μπορεί να περάσει μπαλιές και να φτιάξει παιχνίδι, γι'αυτό και τον χρησιμοποιεί αδιαλείπτως - το'χει πεί και ο ίδιος άλλωστε. Έχουμε λοιπόν ως δεδομένο οτι ο Όσκαρ πρέπει να παίξει. Και τι κάνουμε που πρέπει να βολευτεί και το πατριωτάκι ο Ντιόγο που αποθεραπεύτηκε (και θα γκρινιάζει και η διοίκηση που δεν παίζει ο παικταράς των 10 εκ. ευρώ); 4-4-2, βαφτίζουμε αριστερό χαφ τον Όσκαρ και είμαστε τζετ. Ο Λεονάρντο άλλωστε δεν είναι "όνομα", όπως και ο Ζαϊρί και δεν γκρινιάζουν. Ιδού το πρώτο έγκλημα.

Υ.Γ. 10
:
Ο Στολτίδης πάσχει συνεχώς από μυστήριους τραυματισμούς, με τους ψίθυρους που λένε οτι πληρώνει το μεγάλο του στόμα που κελάηδησε σε δημοσιογράφο να γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Ο Λεντέσμα... δε τον γουστάρει ο Ζίκο. Ο Ντουντού τραυματίας. Ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος, είναι λίγος. Τι κάνουμε; Μέσα ο Κατσικογιάννης : Ένα παιδί που χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί στον Λεβαδειακό και έχοντας παίξει ελάχιστα ματς Superleague, καλείται να παίξει σε ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη. Δεύτερο έγκλημα και καθοριστικότερο... Πιάνει μετά και κάνει και ρόμβο το σύστημα του χωρίς αμυντικό χαφ και πετάγανε τα κριάρια τις μπαλιές στην πλάτη και τρέχαμε και δε φτάναμε. Εγκλημάτησε σε δύο συνεχόμενα ματς ο Ζίκο με τους πειραματισμούς του.

Υ.Γ. 11 : Ομολογώ πως δεν τον καταλαβαίνω τον Ζίκο. Μόλις πριν λίγες ημέρες, έκανα το "δικηγόρο" του. Θα περίμενε κανείς μετά την παλαβομάρα του "Βικελίδης", με τον Ντομί αμυντικό χαφ, πως θα επέστρεφε στη σιγουριά και πως στην έσχατη περίπτωση, θα χρησιμοποιούσε τον Τοροσίδη στα χαφ. Όπως είχε κάνει και στο ΟΑΚΑ και ο "Τόρο" πέτυχε και τα δύο γκολ. Όμως, έναν ολόκληρο γύρο μετά, ο Ζίκο φαίνεται πως κάνει ακόμα πειράματα. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει. Να δείξει οτι ψάχνεται με τις τακτικές; Να δείξει στη διοίκηση οτι δεν έχει παίκτες; Ότι και αν θέλει να κάνει, κάνει ζημιά στην ομάδα.
Υ.Γ. 12 : Το σημαντικότερο είναι πως η ομάδα αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι εντελώς χύμα στο κύμα. Από τον ανισόρροπο Κετσπάγια που την είδε... Ρίνους Μίχελς επειδή απέκλεισε τα μεγαθήρια Σλόβαν και Σερίφ και είχε το μπινελίκι στους παίκτες για καλημέρα, πήγαμε στον Ζίκο που τους έχει στα ώπα ώπα και στο πολύ χαλαρό. Πέρυσι είχε γίνει πολύς λόγος επειδή ο Βαλβέρδε είχε δώσει 8 ημέρες ρεπό στους παίκτες και έγινε σύγκριση με το φετινό 9ήμερο. Πέρυσι όμως, η ομάδα ήταν 5 βαθμούς μπροστά απ'τον δεύτερο... Όχι -2 από τον πρώτο. Και όσο να'ναι, με την ήττα από τον Άρη και το ματς με την ΑΕΚ εν όψει, όπως και να'χει είναι πρόκληση. Και το μεγάλο λάθος του Ζίκο εδώ δεν είναι το ρεπό, αλλά το οτι εμπιστεύθηκε τον επαγγελματισμό των παικτών. Τα αποτελέσματα ήταν ορατά, οι παικταράδες πλακώθηκαν στα ποτά και στα μελομακάρονα, ο Ντουντού πήγε και σακατεύτηκε και τώρα καθόμαστε και λέμε "τι έγινε ρε πούστη μας πέρασε η βαζέλα".

Υ.Γ. 13 : Ο Ζίκο και το τεχνικό επιστημονικό τιμ που κοστίζουν 2 εκ. ευρώ το χρόνο, υποσχέθηκαν πως μέσα σε ένα-ενάμιση μήνα θα δούμε διαφορά μετά την εκγύμναση από τον ειδικό Μοράσι Σαντάνα. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε : Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ σε σχέση με πέρυσι. Αρχικά ήρθε η φαλακρή Γεωργιανή μαϊμού που πλακώθηκε στις προπονήσεις και το σύστημα 8-1-1 και μετά ήρθε ο Ζίκο που νομίζει πως όλοι οι παίκτες μπορούν να κάνουν όσα έκανε κι αυτός με τη μπάλα στα πόδια. Αποτέλεσμα; Μια ομάδα που δε μπορεί να βγάλει μια συνεργασία, μια ομάδα με παίκτες που κοροϊδεύουν, μια ομάδα που χάνει από αντιπάλους που κανονικά θα'πρεπε να τους κερδίζει με κλειστά μάτια. Ο Ζίκο τελείωσε για τον Ολυμπιακό σήμερα και δεν εκφράζω προσωπική επιθυμία : Είναι ηλίου φαεινότερο πως όταν ο μεγάλος μας πρόεδρος αποφασίσει να επιστρέψει απ'τις διακοπές του θα "πάρει την κατάσταση στα χέρια του" (αγαπημένη ατάκα του "Πρωταθλητή" αυτή), θα "τρίξει τα δόντια στους παίκτες" (ομοίως), θα απολύσει τον Ζίκο και το επιτελείο του και θα επαναφέρει τους Μπάντοβιτς - Νινιάδη στον πάγκο. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα προλάβει να πεί αύριο ο Βραζιλιάνος "χρόνια πολλά" στους Γιάννηδες ή όχι.

Υ.Γ. 14 : Και φτάνουμε στο κομμάτι "ευθύνες της διοίκησης".Τόμοι ολόκληροι θα'πρεπε να γραφτούν για τα ανδραγαθήματα της διοίκησης τα τελευταία χρόνια στο θέμα του σχεδιασμού. Χύμα στο κύμα, χτυπάμε όποιον να'ναι, ότι να'ναι, για να αποθεωθούμε. Οι κινήσεις γίνονται με το σκεπτικό "έλα μωρέ, αυτούς τους έχουμε" και το "θα δούμε" είναι το αγαπημένο μας απόφθεγμα. Η αλαζονεία όμως κάθε φορά πληρώνεται. Οι αιώνιοι δεύτεροι κάποια στιγμή θα ξυπνούσαν και θα έβλεπαν πως δεν τους έφταιγαν ούτε οι διαιτησίες, ούτε ο κακός Κόκκαλης, παρά μόνο η δική τους ανοργανωσιά. Φέτος κινήθηκαν μεθοδικά : Έβαλαν ανθρώπους τους παντού, ενίσχυσαν σωστά την ομάδα τους - σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - και κάνουν κάτι που δεν κατάφερναν τα προηγούμενα χρόνια : Να καθαρίζουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο τα ματς με τις μικρότερες ομάδες. Στην "ανασύνταξη" αυτή του Παναθηναϊκού εμείς πως απαντήσαμε; Αντικαταστήσαμε τον απελθόντα προπονητή με έναν τυχάρπαστο (γιατί τυχάρπαστος είναι ο Κετσπάγια) και στο καπάκι αντικαταστήσαμε τον τυχάρπαστο με έναν προπονητή που και ακριβοπληρώνουμε αλλά και που δεν έδινε τα εχέγγυα πως είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Όσο για την ενίσχυση της ομάδας; "Κάλστρομ" έλεγε ο Κετσπάγια, εμείς πουλούσαμε και τον Μπελούτσι. "Αντριάνο" έλεγε ο Ζίκο, εμείς πασχίζαμε να κλείσουμε τον (ελεύθερο) Λούα Λούα.

Υ.Γ. 15 : Δέχομαι απόλυτα πως ο Κόκκαλης και ο κάθε πρόεδρος ομάδας δεν γίνεται να ασχολείται 24/7 με την ομάδα. Γι'αυτό λοιπόν υπάρχει το Δ.Σ., γι'αυτό υπάρχουν οι συνεργάτες του προέδρου, για να "τρέξουν" το σύλλογο και εκείνος να έχει την υψηλή επιστασία και να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται. Και τι έχουμε; Τους juniors να ασχολούνται με το scouting και να βρίσκουν τον Μπεν Αρφά για τον ρόλο του αριστερού χαφ μετά από 8 μήνες ψάξιμο, τον Χρυσικόπουλο να μην δείχνει ικανός να κλείσει θετικά ούτε παραγγελία για σουβλάκια και την ομάδα να πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο. Γιατί; Για να φωνάξει μετά ο κόσμος και οι εφημερίδες "πάρε την κατάσταση στα χέρια σου πρόεδρε" και να γυρίσει ο μεγάλος πρόεδρος να επιβάλλει το νόμο; Ε δεν πάει έτσι...

Υ.Γ. 16
:
Να πούμε και τίποτα άσχετο να αποσπαστεί λίγο το μυαλό γιατί θα σαλτάρουμε... Ο μάγος μας, ο Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέϊρα, επιστρέφει στα 37 του στα γήπεδα. Αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις επιτυχώς, συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της Σάντος και θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο. Μάλιστα οι ιθύνοντες σκέφτονται να κάνουν show την παρουσίαση του, παρουσιάζοντας τον στο γήπεδο της ομάδας το οποίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό με τον Τζιοβάνι να μπαίνει στο γήπεδο με τη φανέλα χαιρετώντας τον κόσμο, ενώ θα προβάλλεται βίντεο με γκολ του με τη φανέλα της ομάδας. Καλή τύχη μάγε...

Υ.Γ. 17
:
Με τη συνέντευξη του ο Κετσπάγια απέδειξε πως εκτός από μυρωδιάς προπονητής είναι και κομπλεξικός. Κατ'αρχάς αντί να βουλώσει το στοματάκι του, που κανονικά όταν το ανοίγει για να μιλήσει για Ολυμπιακό πρέπει να τρώει κλωτσιά στα δόντια, πάει να βγεί κι από πάνω η φαλακρή Γεωργιανή μαϊμού. "Κάποια λαμόγια δημοσιογράφοι και κάποια λαμόγια οργανωμένοι δε με ήθελαν" είπε βολεμένος στη σιγουριά του σπιτιού του. Γιατί αν έλεγε αυτούς τους κάποιους οργανωμένους "λαμόγια" face to face, τα κομμάτια του αυτή τη στιγμή θα κοσμούσαν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις συνοικίες του Πειραιά. Όσο για την ατάκα του, οτι "εγώ έφερα παίκτες που έχει χρόνια να δεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο" (εννοώντας τον Μέλμπεργκ και τον Μαρέσκα) αποδεικνύει οτι το τυπάκι είναι απλά άσχετο. Αναμφισβήτα η πρόσληψη του αποτελεί προσβολή για την ιστορία του Ολυμπιακού. Τυχερός είσαι ρε καραγκιόζη που έφυγες απλά χωρίς να φας και ξύλο...

Υ.Γ. 18 : Και το δούλεμα συνεχίζεται : Σύμφωνα με την εφημερίδα "Daily Mail", ο Ολυμπιακός προσέφερε το ποσό των 5.000.000 λιρών στη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ισραηλινού Γιόσι Μπεναγιούν. Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Μπεναγιούν δεν είναι στους υπο διωγμό παίκτες (20 συμμετοχές / 5 γκολ φέτος) και τη στιγμή επίσης που οι παίκτες υπό παραχώρηση κοστολογούνται πάνω από 7.000.000 λίρες (προ ημερών η Λίβερπουλ απέρριψε πρόταση 9 εκ. της Μπέρμιγχαμ για τον Ράϊαν Μπάμπελ). Εντάξει, η διοίκηση έχει (μεγάλες) ευθύνες για την απίστευτη προχειρότητα στο σχεδιασμό και την κωλυσιεργία στα μεταγραφικά, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο ο κάθε ΑΡΔ να αραδιάζει ένα όνομα που κατεβάζει το κεφάλι του, να το αναπαράγουν οι ξένες εφημερίδες και μετά να βγαίνει ο Χ, Υ ΑΡΔ και να μιλάει για... δικαίωση του ρεπορτάζ. Άκου Μπεναγιούν... καλά που δε μας είπαν ακόμα οτι κάναμε κρούση για τον Κακά και οτι το επιβεβαίωσαν και... Ισπανικές εφημερίδες (που επικαλούνται... Ελληνικό δημοσίευμα).

Υ.Γ. 19 : Επανέρχομαι στο θέμα, δε γίνεται... Μα, να πάρει και να σηκώσει, να κερδίζει ΑΝΕΤΑ μέσα στο Καραϊσκάκη το ΑΕΚάκι; Η δύσμοιρη κομπλεξική δικέφαλη κότα; Να χάνεις από τον Μπάγεβιτς που έχει να σε κερδίσει κοντά μια δεκαετία, απ'το 2001; Δε χωνεύεται το γαμημένο, δε χωνεύεται.

Υ.Γ. 20 : Και βγαίνει μετά και ο κύριος Μώραλης και λέει την εξυπνάδα του : "Δεν συζητάμε για μεταγραφές. Η ΑΕΚ μας κέρδισε χωρίς να έχει κάνε καμία, εμείς έχουμε κάνει και μία. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή και μεγάλη ομάδα, αν όμως αποδώσουμε καλύτερα θα πάρουμε το πρωτάθλημα". Έλα ντε, τι να τις κάνουμε τις μεταγραφές; Είμαστε πλήρεις, δε βλέπετε την ομάδα πως πετάει;

Υ.Γ. 21 : Και ο κόσμος... Ο κόσμος... Τι ήταν αυτό πάλι σήμερα; Τι χλιαρές αντιδράσεις, τι μηδενική συμμετοχή, τι απάθεια ήταν αυτή; Τι έγινε; Που πήγε "ο πύρινος ο κόσμος που δεν λυγά ποτέ"; Μεταλλάχθηκε σε "πελάτες", όπως αρέσκονται να μας αποκαλούν οι τεχνοκράτες; Η μας έκατσαν βαριά οι γαλοπούλες και τα μελομακάρονα; Ή - ακόμα χειρότερα - "ξενέρωσε" που δεν θα έρθει ο... Μπεν Αρφά; Υπήρχε απογοήτευση για την εικόνα της ομάδας, αλλά και πάλι... Ούτε εμείς έχουμε δικαιολογία.

Υ.Γ. 22 : Πήγαν καμμιά 50αριά οπαδοί στου Ρέντη και έριξαν κράξιμο, ενώ τα βέλη συγκέντρωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος φέρεται να είπε : "Ήταν απλά μια κακή στιγμή ό,τι έγινε. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια από πλευρά μας να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, δεν έχει τελειώσει τίποτα για το πρωτάθλημα. Ίσως αυτό να μην φάνηκε σε εσάς αλλά εμείς στο παιχνίδι τα δώσαμε όλα. Απλά δεν ήμασταν σε καλή μέρα, δεν μας βγήκε τίποτα στον αγώνα υπέρ μας" ενώ υπερασπίστηκε και τον συμπαίκτη του, Ντουντού : "Δεν φταίει ο Ντουντού. Όλοι είμαστε μια ομάδα στον Ολυμπιακό. Μαζί χάνουμε και μαζί νικάμε κάθε ματς που παίζουμε". Τι "απλά μια κακή μέρα" ρε Αντωνάκη κι εσύ... Δεύτερη φάβα μετά το Βικελίδης ρε διάολε, 6 χαμένοι βαθμοί. Δεν καταπίνεται "απλά"...

Υ.Γ. 23
:
Όσο για τις μεταγραφές δεν νομίζω να έχει μείνει καμμιά απορία, έτσι; Αυτό το "θα δούμε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ" μεταφράζεται ως "θα δούμε αν καταφέρει να ψήσει ο Καστίγιο τους Ουκρανούς να τον αφήσουν να έρθει".

Υ.Γ. 24 : Πιστεύω πάντως πως ο Σώκος θα προσπαθήσει μια μεταγραφή να την κάνει. Κυρίως γιατί διώχνοντας τον Ζίκο μεταφέρει το βάρος πάνω του : Ο Βραζιλιάνος δεν θα φορτώνεται πια τις ευθύνες για τις ήττες και μετά τα βέλη θα στρέφονται σε παίκτες και διοίκηση. Ε, αν κάνει "το καθήκον της" η διοίκηση και πάρει έναν παίκτη ενώ αλλάξει και τον προπονητή, το βάρος φεύγει από πάνω της - τουλάχιστον για μια αρκετά μεγάλη μερίδα κόσμου.

Υ.Γ. 25 : Η απένταρη διοίκηση της ΑΕΚ πρέπει να δώσει τώρα το πριμ των 150.000 που έταξε. Θέλω να δω βέβαια το πάθος και την αυταπάρνηση τους σε λίγες εβδομάδες, με τον αιώνιο δεύτερο τι θα κάνουν...

Υ.Γ. 26 : Και φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον μέγιστο κύριο Καλόπουλο. Για πολλοστή φορά ο εν λόγω κύριος κάνει επίδειξη κομπλεξισμού στο Καραϊσκάκη και θα πέσει φωτιά να κάψει τις κιτρινόμαυρες κότες αν βγουν να πουν πάλι για τη διαιτησία τίποτα. Για το θέμα του γκολ μας τα πράγματα είναι πολύ απλά : Άπαξ και αποδεδειγμένα το γκολ μας με την Καβάλα στο 0-0 του "Καραϊσκάκη" που ακυρώθηκε κακώς ακυρώθηκε, τότε και το γκολ του Αβραάμ είναι κανονικότατο. Μήπως έχουν οι κλάψες να μας πουν κάτι για τις κάρτες που χάρισε σε Γιάχιτς και Καράμπελα ο Καλόπουλος; Και για να τα λέμε όλα, είναι το 3ο ακυρωμένο γκολ φέτος στο Καραϊσκάκη μετά τα γκολ των Λεονάρντο που προανέφερα και του Μήτρογλου με τον Ηρακλή.

Υ.Γ. 27 : Ακόμα δε χάθηκε τίποτα. Ξενέρωμα μεγάλο που αρχίσαμε στραβά τη χρονιά βέβαια, αλλά είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη του πρωταθλήματος, γιατί μάχη τελικά το κάναμε από μόνοι μας. Είχα πει προ καιρού "να πάει η ομάδα έτσι μέχρι το Δεκέμβρη και αν είμαστε στο -1, -2 μέχρι τότε, θα πρέπει να μας ρίξουν πυρηνικά για να το χάσουμε". Δε μπορούσα να φανταστώ οτι τα πυρηνικά θα μας τα έριχναν ο ίδιος ο πρόεδρος μας με τον προπονητή μας και κάποιους απ'τους παικταράδες μας...

http://www.pesetero.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια: