Μύρτσος: "Για γέλια Ολυμπιακός και ΠΑΟ"
Όταν μάλιστα μιλάει η "αφεντιά" του, τότε οφείλει να θυμάται ότι την περιόδο που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, η κατάσταση ήταν και για... γέλια και για... κλάματα. Για το τότε κατάντημα μάλιστα, ευθύνονταν όλοι, διοίκηση και παίκτες! Καμία αυτοκριτική μήπως; Άντε καλέ, μεσουρανούσε ή ομάδα και ο ίδιος ήταν "κέρβερος" κάτω από τα δοκάρια...

Όπως και να 'χει, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα, αλλά φυσικά και δεν είναι υπεράνω κριτικής και ο ίδιος. Ισοπέδωσε τα πάντα, γενικεύοντας καταστάσεις και αθλητές, ενώ έπαιξε με το σημερινό συναίσθημα του κόσμου, γνωρίζοντας ότι οι φίλοι (κυρίως) του Ολυμπιακού θα ακούγαν κάποιον που θα τους τα έλεγε δήθεν "λιμανίσια και σταράτα" σε μια δύσκολη συγκυρία. Σίγουρα, μια ψύχραιμη και αντικειμενική ματιά θα ήταν πιο χρήσιμη εκ μέρους του και όχι το να προσπαθεί να πει τη μια ατάκα μετά την άλλη για να ακούσει ότι "ρε μια χαρά τα λέει ο Μύρτσος, τι τον κράζετε;".

Σωστές οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, διότι γνώριζε καλά ότι ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και σημερινός... (τι άραγε;) δεν θα έλεγε τα τετριμμένα και θα μπορούσε άνετα να γίνει "αντικαταστάτης" του Νίκου Αλέφαντου. Όχι απαραίτητα ως προς τις απόψεις, αλλά ως προς το πλασάρισμα αυτών!

Ο Μύρτσος, βέβαια, δεν άφησε και τον Παναθηναϊκό έξω από την... κριτική του και τον "στόλισε" και αυτόν για τα καλά. Δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω, απλά διαβάστε τα όσα είπε για τους δυο αιώνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για την κατάσταση στον Ολυμπιακό: "Ο οπαδός του Ολυμπιακού δεν μπορεί να αποδεχθεί εύκολα ότι θα τελειώσει μια χρονιά χωρίς να έχει πάρει κανένα τίτλο. Δυστυχώς, όμως, η ομάδα του πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος: Κυρίως τη μη ανανέωση του συμβολαίου του Βαλβέρδε, αλλά και τις αλχημείες που γίνανε μετά με τον Κετσπάγια και το Ζίκο. Ο Βαλβέρδε ήταν ένας καταξιωμένος προπονητής, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε “άρπα κόλλα” και έχουμε μάθει να βλέπουμε “με μισό μάτι” οποιονδήποτε πετυχημένο".

Για το αν φταίνε μόνο οι προπονητές: "Το πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι η κατάκτηση των πρωταθλημάτων. Τίτλο πήρε μέχρι και με τον μπάρμπα Γιάννη τον Κόλλια. Δεν χρειάζεται προπονητή για να παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι προφανές. Το θέμα είναι η εικόνα της ομάδας. Βλέπουμε τις τελευταίες μέρες μεγαλύτερη είδηση στα ρεπορτάζ να είναι ότι επιστρέφει ο Κόκκαλης από την Αμερική, άρα αυτόματα θα… είναι έτοιμη η ομάδα. Αυτό τα λέει όλα...".

Για το φετινό πρωτάθλημα: "Στην Ελλάδα τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός τα παίρνει "μπάι". Θα αφήνει πού και πού να παίρνει κανένα και ο Παναθηναϊκός ή κανένας άλλος και μέχρι εκεί. Ειδικά το φετινό πρωτάθλημα, θα γίνει με διαδικασία “παράδοσης-παραλαβής”, όπως έγινε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ήρθε ο Πατέρας και έβαλε ένα σωρό λεφτά, μαζί του έχει Βγενόπουλο, Τζίγκερ, Γιαννακόπουλους -το μισό προϋπολογισμό της Ελλάδας. Γίνεται όλοι αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν κάποια στιγμή από το ποδόσφαιρο “με άδεια χέρια”;

Για το αν ο Ολυμπιακός προλαβαίνει ακόμα το «τρένο» του τίτλου: "Έχουμε δει ποτέ στην Ελλάδα να προηγείται μια ομάδα με επτά βαθμούς διαφορά και να μην παίρνει το πρωτάθλημα; Ή μήπως βλέπει κανείς ότι μπορεί ο Ολυμπιακός με Μπάντοβιτς και Νινιάδη να γίνει ανταγωνιστικός και να σταματήσει να παρουσιάζει αυτό το συνονθύλευμα που βλέπουμε μέχρι σήμερα; Πραγματικά οι παίκτες του Ολυμπιακού μου θυμίζουν “κάτι κουρασμένα παλικάρια”. Όταν πολυτιμότεροι είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο Νικοπολίδης και αριστερό μπακ -με 1,5 εκατ. το χρόνο- παίζει ο Μπράβο, καταλαβαίνεις. Ακόμα και οι μεταγραφές που έχει κάνει είναι για γέλια. Ο Λούα Λούα έχει έξι μήνες να περπατήσει γρήγορα. Αν στείλω μια ξαδέρφη της μάνας μου, θα περάσει πιο εύκολα τα εργομετρικά τεστ. Τον έβαλε ο Ζίκο μέσα στην Καβάλα και μαζί με τον Ντιόγκο και όλους τους υπόλοιπους με έκαναν να νομίζω ότι είναι αγώνας βετεράνων και να σκέφτομαι να κατέβω να παίξω κι εγώ".

Για τον Παναθηναϊκό: "Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Και έχει τελειώσει κυρίως λόγω της ανικανότητας του Ολυμπιακού, όχι της ικανότητας του Παναθηναϊκού. Διότι κι εκείνοι, κατά τη γνώμη μου, “ρεμπέτ ασκέρι” είναι, για τα ίδια γέλια με τον Ολυμπιακό. Δηλαδή, συγγνώμη, με άμυνα τους Βύντρα, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Καντέ, πώς έχεις απαιτήσεις; Αυτό που έκανε ο Καντέ σε κάποια φάση στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό ήταν φοβερό. Ήταν σαν να είχε κάνει παραγγελιά το “όπως θα παίρνω τις στροφές” του Βασίλη Τερλέγκα. Έχουν έρθει όλοι αυτοί οι παίκτες στην Ελλάδα και παίρνουν 700-800 χιλιάρικα, ενώ αν έπαιζαν σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, θα πληρώνανε και το σαπούνι που κάνουνε μπάνιο. Δώσανε στον Αντωνίου λεφτά το καλοκαίρι για μεταγραφές κι εκείνος δεν ήξερε τι να τα κάνει. Ε, από ‘κει και πέρα, δεν υπάρχει ΑΕΚ, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης πανηγυρίζουν αν βγουν τρίτοι-τέταρτοι, παίρνει το πρωτάθλημα ο λιγότερο κακός και στο τέλος είμαστε όλοι μια χαρά".

Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης: "Στη Θεσσαλονίκη μας έχει φάει το κόμπλεξ κατωτερότητας με την Αθήνα. Βλέπουμε τώρα τον ΠΑΟΚ. Έχει φτάσει εκεί που έφτασε, κάνει μερικά καλά αποτελέσματα και οι εφημερίδες στην πόλη αρχίζουν να γράφουν για τα “ρεκόρ της καλύτερης άμυνας από το ‘70”, “Μακεδονομάχοι”, “πάμε να τους φάμε” κλπ. Και το πολύ που μπορεί να φτάσει είναι δεύτερος! Και πέρυσι, που βγήκε δεύτερος, όμως, τι κατάλαβε; Έχει μάθει ο νεοΠΑΟΚτσής να βολεύεται με την 3η-4η θέση. Ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος όταν τερματίζει πάνω από τον Άρη, ο Άρης το αντίστροφο, ο Ηρακλής έχει στο τέλος θα έχει στόχο την παραμονή. Έχουν “κοντύνει” τους στόχους τους και μοιραία “κονταίνουν” και οι ίδιες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης".

Για το «παρασκήνιο» και το θέμα των τιμωριών: "Στην Ελλάδα είναι “ηλίου φαεινότερο” πως, εκτός από το προσκήνιο, υπάρχει και ένα διαβολεμένο παρασκήνιο. Δείτε τώρα, για παράδειγμα, τις τιμωρίες για τα επεισόδια της περασμένης αγωνιστικής. Εξισώθηκαν όλοι και τιμωρήθηκαν μέχρι και ο ΠΑΣ και η Καβάλα! Η Καβάλα γιατί, ρε παιδιά;;; Πήγαν εκεί, τους έσπασαν την πόλη, τους διαλύσανε το γήπεδο και στο τέλος βγαίνουν οι άνθρωποι “και κερατάδες και δαρμένοι”. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται...".

Για το ντέρμπι της Κυριακής: "Είναι κακή εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ η αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό, αλλά περισσότερο κακή είναι η επιστροφή του... Κόκκαλη. Πιστεύω ότι αυτό θα “αφυπνίσει” τους παίκτες του Ολυμπιακού και νομίζω ότι είναι το φαβορί στο παιχνίδι. Από την άλλη είναι και το θέμα με τον Σάντος. Με συγχωρείτε, αλλά δεν νομίζω να κατηγορείται άδικα ως ηττοπαθής, όταν στα παιχνίδια με τις ομάδες του τέως ΠΟΚ έχει κοντά στις είκοσι ήττες. Από ‘κει πέρα και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, το παιχνίδι είναι ντέρμπι, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει..."

Για το Νικοπολίδη και τους Έλληνες τερματοφύλακες: "Θέλω να συγχαρώ δημόσια τον Νικοπολίδη, καταρχάς για την υπομονή που είχε κάνει τόσα χρόνια πίσω από τον Βάντσικ, αλλά και επειδή όντως είναι ο πιο καλός και ο πιο σταθερός τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Από τους νέους, μου αρέσουν αρκετά οι Ανδριόλας και Στρατηλάτης, Καλύτερος απ’ όλους, όμως, είναι, κατά τη γνώμη μου, ο Σηφάκης. Πραγματικά απορώ ποιοι “ειδήμονες” εκεί στον Ολυμπιακό τον απέρριψαν, για να πάρουν στη θέση του τον Κόβατς, που ήτανε... 76 χρονών και τον Πάρντο. Γενικά στην Ελλάδα, αντί να δώσουμε ευκαιρίες στα δικά μας νέα παιδιά, έχουμε μια φοβερή ξενομανία. Μου θυμίζουμε παντρεμένους, μετά από 20-30 χρόνια με τις γυναίκες τους, που ψάχνουν επειγόντως να... "ξενοαπαυτώσουν".

RED PLANET