Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Με... ταξί από το «Καραϊσκάκης»!

Η αποκαρδιωτική εμφάνιση και η ήττα 1-0 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ήταν ... η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Περίπου μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, περίπου 200-300 άτομα πήγαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, περιμένοντας την άφιξη της αποστολής για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες. Η αντίδραση ήταν άμεση, με τους παίκτες να αποχωρούν με ταξί από το «Γ. Καραϊσκάκης», πηγαίνοντας απευθείας στα σπίτια τους, ενώ το πούλμαν της ομάδας έμεινε στο γήπεδο.

Ωστόσο, οι οπαδοί που περίμεναν, μάταια, στου Ρέντη, αντέδρασαν βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμάτων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο χώρο για να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποτρέψουν τα χειρότερα, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, ο όγκος των οπαδών έφτασε τα 800 άτομα! Πολλά εξ' αυτών είχαν καδρόνια στα χέρια και η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Τελικά, αργά το βράδυ, τα πράγματα εκτονώθηκαν.

Τα «προεόρτια» άρχισαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών βλέποντας την ομάδα τους να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, δεν άντεξαν και τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της αναμέτρησης, αντέδρασαν πολύ έντονα.

Κύριος αποδέκτης των «ερυθρόλευκων» παραπόνων, ο ισχυρός άνδρας των νταμπλούχων Ελλάδας, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών στο γήπεδο όπως άλλωστε συνηθίζει. «Eεε, οοο, κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό...», φώναζε η πλειοψηφία των οπαδών στο «Καραϊσκάκη», με τον Κόκκαλη να είναι σκυθρωπός και εμφανώς προβληματισμένος.

Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό σύνθημα έλεγε: «Πού 'σαι Σωκράτη, οεο που 'σαι Σωκράτη...». Μάλιστα, αμέσως μετά το φινάλε του ματς, εξαγριωμένος κόσμος βρέθηκε και έξω από τα αποδυτήρια, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά του Κόκκαλη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, ειδικά σε τέτοιο βαθμό!

Η... δυσφορία στις τάξεις των οπαδών ξεκίνησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς ο Ολυμπιακός έδειχνε εξ αρχής ότι ήταν σε κακή μέρα. Εκεί όμως που άρχισε για τα καλά η... μουρμούρα ήταν μετά το 20ο λεπτό, όταν και σημειώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ από τον Εντίνιο.

Για αρκετά λεπτά μετά την ισοφάριση, ο κόσμος των Πειραιωτών προσπαθούσε με φωνές και συνθήματα να «ξυπνήσει» την αγαπημένη του ομάδα, όμως η ώρα περνούσε και η αντίδραση των παικτών δεν ερχόταν. Αντιθέτως μάλιστα, καθώς ο χρόνος κυλούσε, ο Ολυμπιακός γινόταν ολοένα και πιο κακός.

Η τραγική εικόνα των «ερυθρολεύκων» εξόργισε τους οπαδούς που από τα μέσα τους δευτέρου ημιχρόνου και μετά, έδειχναν να βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση! Χαρακτηριστικό είναι ότι πολύς κόσμος άρχισε να αποχωρεί τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς, ενώ με το φινάλε αρκετά ήταν τα καθίσματα που πετάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του ματς, το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήχησε αρκετές φορές στην ατμόσφαιρα του «Καραϊσκάκη», ενώ ο μοναδικός παίκτης που γλίτωσε από τις αποδοκιμασίες ήταν ο Ολαφ Μέλμπεργκ. Μάλιστα ο κόσμος αποθέωσε τον Σουηδό αμυντικό.

εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: