Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΔημοσιοΚΑΦΡΟΣ τηλεοπτικού σταθμού της Αθήνας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους ρωτώντας αν είναι αυτοί οι γονείς του αυτόχειρα.

Νεκρός με μια σφαίρα στον κρόταφο ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου.

Συντάκτης Γιάννης Σπυρούνης

basilis-patsouris2

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη τόσο της Ζακύνθου όσο και της Ηλείας το άκουσμα της είδησης του χαμού του Αστυνομικού Διευθυντή Ζακύνθου Βασίλη Πατσούρη. Ο 51χρονος ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατάγεται από το Χελιδόνι Αρχαίας Ολυμπίας, βρέθηκε με μια σφαίρα στη δεξιά κροταφική χώρα, στην παραλία «Πόρτο Μπανάνα» στο Βασιλικό Ζακύνθου χθες το μεσημέρι.

Αν και αρχικά έγινε λόγος για αυτοκτονία, οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν είχε βρεθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ το όπλο του Αστυνομικού Διευθυντή Ζακύνθου.

Δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν οι υπερήλικες γονείς του στο Χελιδόνι το τραγικό γεγονός, ενώ πληροφορήθηκαν τα μαύρα μαντάτα με πολύ άκομψο τρόπο από αθηναϊκό ΜΜΕ. Στο πλευρό τους με εντολή του Επιτελάρχη Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε αμέσως ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Νίκος Μπάστας που υπήρξε και συμμαθητής του 51χρονου.

Ψάχνουν το όπλο

Τον περασμένο Μάρτιο είχε αναλάβει καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Ζακύνθου, ύστερα από μετάταξη, ο 51χρονος Βασίλης Πατσούρης, έχοντας μακρά θητεία προηγουμένως στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ της Ζακύνθου, φίλοι και συνάδελφοι το τελευταίο διάστημα έβλεπαν τον Αστυνομικό Διευθυντή προβληματισμένο. Χθες το πρωί φέρεται να ενημέρωσε συναδέλφους του πως επρόκειτο να επισκεφθεί γιατρό λόγω ενοχλήσεων που αισθανόταν στο πόδι του και έτσι αποχώρησε από την υπηρεσία του.

Μετά από 45 λεπτά εθεάθη στην παραλία Πόρτο Μπανάνα στο Βασιλικό, να περπατά μόνος του. Όπως αναφέρουν τα Μέσα, συνάδελφος από την Α.Δ. Ζακύνθου προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του στο υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο. Μετά από αρκετές προσπάθειες τον εντόπισε στο προσωπικό κινητό του, για να τον ενημερώσει πως τον ζητούσε ο Εισαγγελέας του νησιού. Τότε ο Βασίλης Πατσούρης απάντησε καθησυχαστικά πως θα επιστρέψει σύντομα πίσω.

Από εκεί και ύστερα τα ίχνη του χάθηκαν. Στις 12.30 το μεσημέρι, κάτοικος της περιοχής εντόπισε ένα πτώμα να επιπλέει στην ακροθαλασσιά και όπως αποδείχθηκε αργότερα, άνηκε στον 51χρονο, αφού έγινε ταυτοποίηση στην παραλία. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου έφερε τραύμα στην δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο.

Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αυτοκτονία, όμως όλα ερευνώνται καθώς δεν είχε βρεθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ το όπλο, το οποίο πιθανόν να χρησιμοποίησε. Για το σκοπό αυτό αναμένεται στο νησί ομάδα δυτών για να ερευνήσει τη θαλάσσια περιοχή. Στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα έφτασε και η Ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

Θρήνος στο Χελιδόνι

Ως άνθρωπος ήσυχος, χαμηλών τόνων, πιστός στο καθήκον και εργασιομανής, περιγράφεται ο 51χρονος Βασίλης Πατσούρης, που κατάγεται από το Χελιδόνι Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο χωριό η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία και η τοπική κοινωνία βυθίστηκε στο πένθος.

Με το χειρότερο τρόπο πληροφορήθηκαν οι υπερήλικες γονείς του το τραγικό νέο. Όπως πληροφορηθήκαμε, δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού της Αθήνας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους ρωτώντας αν είναι αυτοί οι γονείς του αυτόχειρα. Τραγικές ήταν οι σκηνές που ακολούθησαν, ενώ λόγω του σοκ που υπέστησαν οι δύο γέροντες στο πλευρό τους βρέθηκε άμεσα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης με την ιδιότητα του γιατρού. Η οικογένεια έχει ακόμα δύο παιδιά, μια κόρη και ένα γιο που διαμένουν στην Αθήνα και ειδοποιήθηκαν άμεσα για να έρθουν στο χωριό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 51χρονου είχε μιλήσει μαζί του προχθές το βράδυ και στο διάλογο που είχαν δεν φάνηκε κάποιος προβληματισμός ή κακή διάθεση. Η κηδεία του, όπως πληροφορηθήκαμε, θα γίνει στο Χελιδόνι.

Από την άλλη πλευρά, με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. άμεσα μετέβη στη Ζάκυνθο, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Σωτήρης Χρονόπουλος, ενώ αναμενόταν το βράδυ και η άφιξη του Αρχηγού Λευτέρη Οικονόμου.

http://www.protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: