Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια


Τυπικά χειμωνιάτικος ο καιρός το επόμενο τριήμερο σε όλη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Κεντρική Ελλάδα.

Τα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, καθώς θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, που δεν αποκλείεται σήμερα να φτάσουν πρόσκαιρα στα επίπεδα θύελλας, δηλαδή 9-10 μπ. στο Κεντρικό και στο Βόρειο Αιγαίο και οι οποίοι θα διατηρηθούν στα 8 μπ.

το Σαββατοκύριακο.
Αναλυτικά, σήμερα στην Κεντρική και στη Νότια Ελλάδα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τις Σποράδες, την Κρήτη, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης θα εκδηλωθούν έντονες χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Πιερία, στη Θεσσαλίας, στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι 6-7 μπ. και τοπικά 8 μπ., αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά από τη Λήμνο ως τις Βόρειες Σποράδες στα 9-10 μπ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά του νομού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις (Πάρνηθα και Πεντέλη). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 μπ. και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6-7 μπ. και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 10 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι τοπικές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει «κλειστός» καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5 μπ. και στα ανατολικά 6-8 μπ. και πιθανώς το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα σημειωθεί παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: