Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Ισραηλινό «όχι» σε Βέλγο υπουργό για πρόσβαση στη Λωρίδα της ΓάζαςΤο Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι αρνήθηκε την πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας σε Βέλγο υπουργό για να μην προσδοθεί νομιμότητα στη Χαμάς.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι απαγόρευσε την πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας του βέλγου υπουργού Συνεργασίας στην Ανάπτυξη, Σαρλ Μισέλ για «να μην δοθεί καμία νομιμότητα» στο παλαιστινιακό ριζοσπαστικό κίνημα της Χαμάς που ελέγχει το τμήμα αυτό των παλαιστινιακών εδαφών.

«Αυτού του είδους οι επισκέψεις μπορεί να ενισχύσουν τη Χαμάς και να της δώσουν μια μορφή νομιμότητας», εξήγησε ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν σε σχετική του ανακοίνωση.

«Επιτρέπουμε την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας τροφίμων και φαρμάκων καθώς και κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά δεν επιτρέπουμε πολιτικές επισκέψεις που ενθαρρύνουν την Χαμάς» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια άρνηση δόθηκε από το Ισραήλ και στο Γάλλο υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ το περασμένο φθινόπωρο όταν θέλησε να εγκαινιάσει γαλλικό νοσοκομείο που κτίστηκε στη Γάζα.

Ο κ. Μισέλ βρήκε την ενέργεια αυτή «απαράδεκτη» και υποσχέθηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: