Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Χάθηκε αεροσκάφος μετά την απογείωση του

Αεροσκάφος των Αιθιοπικών Αερογραμμών με 85 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα κατέπεσε στη Μεσόγειο, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Βηρυτού, τα ξημερώματα σήμερα, ανακοίνωσαν πηγές του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος, ένα Μπόινγκ 737, χάθηκε από τα ραντάρ του αεροδρομίου πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του.

Περίπου 50 από τους επιβάτες ήταν Λιβανέζοι και οι υπόλοιποι Αιθίοπες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε λίγο μετά τις 3:10 με κατεύθυνση νοτιοδυτικά. Στην ιστοσελίδα των Αιθιοπιακών Αερογραμμών υπάρχει αυτήν την ώρα προγραμματισμένη πτήση από τη Βηρυτό στην Αντίς Αμπέμπα. Μέχρι τώρα κανένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας δεν έχει βρεθεί.

Αξιωματούχος του διεθνούς αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι της λιβανικής πρωτεύουσας το αεροσκάφος κατέπεσε στην περιοχή της Σααντιγιάτ, περίπου 15 χιλιόμετρα νότια της Βηρυτού. Κάτοικοι της περιοχής αυτής δήλωσαν πως είδαν ένα φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει στη θάλασσα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δυστύχημα που ίσως να προκλήθηκε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών

Που κατέπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στις ακτές του Λιβάνου

ΩΡΑ 07:06

Τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών που κατέπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στις ακτές του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Γάζι αλ-Αρίντι.

"Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν τρεισήμισι χιλιόμετρα (δύο μίλια) δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ", διευκρίνισε ο ίδιος σε δημοσιογράφους που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ο ίδιος είπε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ξεκινήσει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο λιβανέζος υπουργός τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να πει κανείς τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους, αλλά επιβεβαίωσε πως το Μπόινγκ απογειώθηκε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: