Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

«Εκκαθαρίσεις» στην Ρηγίλλης. Κόβονται οι αποσπάσεις δεκάδων δημοσίων υπαλλήλων


«Εκκαθαρίσεις» στον κεντρικό μηχανισμό της Ρηγίλλης κάνει η νέα ηγεσία απομακρύνοντας δεκάδες στελέχη που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και είχαν αποσπαστεί στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Μεταξύ των προσώπων που απομακρύνονται και πρέπει να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση είναι σύζυγοι υπουργών όπως του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά Μαριάννα. Επίσης στελέχη που είχαν καταλάβει κυβερνητικές θέσεις όπως ο κ. Γιώργος Βερναδάκης που ήταν πρόεδρος του ΟΑΕΔ αλλά και η σύζυγός του, ο οποίος πάντως το δέχθηκε ασμένως.

Αντίθετα ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας κ. Κώστας Πάσχος που ανήκει στην ίδια κατηγορία αντιδρά και πιέζει προκειμένου να παραμείνει όπως και ο εξ απορρήτων του δημάρχου Αθηναίων κ. Σωτήρης Καρατζάς. Οι δύο τελευταίοι έχουν και θέση συμβούλου του δημάρχου Αθηναίων αλλά προφανώς θέλουν να διατηρούν και δεύτερη μισθοδοσία. Ένας ακόμη που κόβεται η απόσπασή του στο κόμμα είναι ο κουνιάδος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη κ. Θάνος Κούβελος.

Για την απομάκρυνσή του μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν παρασκηνιακά άνθρωποι της μητσοτακικής πτέρυγας. Ένα ακόμη πρόσωπο είναι ο κ. Σεραφείμ Λιάπης που είχε διορισθεί υποδιοικητής του ΙΚΑ. Αρχικά στους υπό απομάκρυνση ήταν και ο πρώην περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος αλλά λέγεται ότι το όνομά του βγήκε από τον σχετικό κατάλογο μετά από παρεμβάσεις υψηλών «προστατών του».

Οι απομακρύνσεις πρέπει να γίνουν γιατί μειώνεται ο αριθμός των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων που δικαιούται η ΝΔ από την στιγμή που έχασε τις εκλογές. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός τους αφού στην πραγματικότητα ήταν αποσπάσεις για να διατηρούν την αργομισθία στο δημόσιο χωρίς τις περισσότερες φορές να προσφέρουν τίποτε στο κόμμα ένιοι εξ αυτών χωρίς να έχουν εμφανισθεί ποτέ.

Το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα φύγουν όμως είναι θέμα επιλογής της νέας ηγεσίας η οποία επέλεξε να απομακρυνθούν πρόσωπα που είχαν συνδεθεί με την προηγούμενη κατάσταση. Από εκεί και μετά άρχισε ένας πόλεμος παρασκηνίου αφού οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να διατηρήσουν την αργομισθία και προσπαθούν να αποφύγουν την επιστροφή στις οργανικές τους θέσεις.

Η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά μετά τις γιορτές και ενώ το είχε συζητήσει και με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και η σχετική εντολή δόθηκε στον γενικό διευθυντή του κόμματος κ. Μενέλαο Δασκαλάκη.

Το θέμα συνδέεται με το γενικότερο ξεκαθάρισμα που γίνεται στον κομματικό μηχανισμό και που συμπεριέλαβε και πρόσωπα όπως ο κ. Γιάννης Χατζής συνεργάτης του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη και διευθυντής του κομματικού περιοδικού «Μετεξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: