Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Η ενδεκάδα του ντέρμπι

Περισσότερο έμφαση στην τακτική έδωσε ο Ζίκο στις τελευταίες προπονήσεις του Ολυμπιακού και όχι τόσο στη φυσική κατάσταση, προκειμένου να δουλέψει με τους έντεκα που θα ξεκινήσουν το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ.

Στην άμυνα ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε τον Τοροσίδη δεξιά, τον Μπράβο αριστερά και στο κέντρο της άμυνας τους Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο. Στον άξονα δίπλα στον Μαρέσκα ήταν ο Κατσικογιάννης, δεξιά ο Γκαλέτι και αριστερά ο Οσκαρ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου και πίσω του ήταν ο Ντιόγο –στη θέση που πιστεύει ο Ζίκο ότι αποδίδει καλύτερα.

Ο Ζίκο έκανε και αλλαγές κατά τη διάρκεια του «διπλού». Αντικατέστησε τον Κατσικογιάννη με τον Τοροσίδη και δεξί μπακ χρησιμοποίησε τον Πάντο. Επίσης, τη θέση του Οκσαρ αριστερά πήρε κάποια στιγμή και ο Ζαϊρί. Πάντως, τις οριστικές του αποφάσεις θα τις πάρει αργότερα και συγκεκριμένα μετά την προπόνηση και της Τρίτης.

Είναι αυτονόητο ότι για τη θέση του τερματοφύλακα ο Ζίκο δεν έχει ενδοιασμούς και έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι αν ο Ντουντού είναι καλά, όπως εκτιμούν στο λιμάνι, είναι δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Μαρέσκα.
Για τον Βραζιλιάνο δεν υπάρχει ανησυχία καθώς όπως εκτιμούν από το ιατρικό τιμ θα μπορέσει να αγωνιστεί.

Με «φόρα» ο Λούα Λούα
Σαν έτοιμος από καιρό δείχνει ο Λούα Λούα στις δυο τελευταίες προπονήσεις και έδειχνε αρκετή όρεξη για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στη δύσκολη συνέχεια. Προς το παρόν, τρέχει συνεχώς και πρεσάρει τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και πετυχαίνει γκολ, στα «διπλά» που συμμετέχει.
Ο Κογκολέζος επιθετικός δείχνει ότι έχει τις δυνάμεις για να αγωνιστεί έστω ένα ημίχρονο και ίσως δεν αποτελέσει έκπληξη αν συμπεριληφθεί στην αποστολή του ντέρμπι. Εκτός από τον Λούα Λούα, η άλλη ευχάριστη έκπληξη είναι ο Ματ Ντέρμπισαϊρ, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, εκπλήσσοντας με την εκτελεστική του δεινότητα και στέλνοντας μήνυμα στον Ζίκο ότι μπορεί να υπολογίζει και σε αυτόν για το ματς της Τετάρτης.

http://www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: