Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ


Τέσσερα ψέματα και ένα φιάσκο του ΠΑΣΟΚ μέσα στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε κατ’ αρχήν δηκτικά ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που αντιπολιτεύεται τον ίδιο τον εαυτό της και αυτοαναιρείται καθημερινά, αποσύροντας το πρωί τις τροπολογίες που καταθέτει βράδυ, όπως έγινε με το φιάσκο της τροπολογίας για τις γονικές παροχές. Και ανέφερε τέσσερις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ που αποδείχθηκαν ψευδείς.

«Υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Και τώρα ετοιμάζουν δραστικές περικοπές, με τη φορολόγηση των επιδομάτων τους.

Υποσχέθηκαν ότι δεν θα αυξήσουν τους φόρους. Κι ήδη εξαγγέλλουν φοροεπιδρομή.

Click here to find out more!

Υποσχέθηκαν ότι θα “νοικοκυρέψουν” τη Δημόσια Διοίκηση. Κι ακόμα δεν έχουν τελειώσει με τους διορισμούς γενικών γραμματέων. Ούτε με τις αρμοδιότητες των υφυπουργών. Με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει η Δημόσια Διοίκηση. Και να κινδυνεύει η Ελλάδα –σε περίοδο οξύτατης δημοσιονομικής κρίσης– να χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ), που έχουν μείνει στη μέση και δεν μπορούν να εισπραχθούν.

Υποσχέθηκαν να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματα. Κι έχουν χάσει τον έλεγχο. Μέχρι τώρα “φόρτωναν” στη διακυβέρνηση της Ν.Δ. τη δική τους ανικανότητα. Τώρα αποδείχθηκε πλέον ότι δανείζονται με διπλάσια βραχυχρόνια επιτόκια απ’ ό,τι δανειζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες η Ν.Δ.», ανέφερε ειδικότερα ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Το πρόβλημα δεν είναι “οι πρώτες 100 ημέρες” που χάθηκαν. Είναι οι μέρες που έρχονται», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι για τη Ν.Δ. το θέμα δεν είναι να αποτύχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά πώς θα δώσει ελπίδα, κατεύθυνση και προοπτική στη χώρα.


www.apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: