Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Είκοσι με τόνο!


Ο Θρύλος έπαιξε όσο χρειάστηκε, συνέτριψε με 20 πόντους διαφορά τον Πανελλήνιο (90-70) και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην κορυφή της Α1.

Σοβαρεύτηκε στο τέλος

Ντέρμπι χαρακτηριζόταν το παιχνίδι μας με τον Πανελλήνιο και στο περισσότερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, έτσι ήταν. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αφού ο Πανελλήνιος και τρεξίματα είχε και αιφνιδιασμούς έβγαζε και σε γενικές γραμμές, έπαιζε καλύτερα.

Ο Θρύλος μας, πάντως, λόγω της κλάσης των παικτών του, πήρε ένα προβάδισμα της τάξεως των πέντε πόντων στο 3.45 (12-7), αλλά σιγά σιγά ο Πανελλήνιος κατάφερε να αντιδράσει με εύστοχα σουτ αμαρκάριστων παικτών του, για να πηγαίνει από εκεί και πέρα το παιχνίδι πόντο πόντο.

Όλα αυτά έως το 40-38. Από εκείνο το σημείο και μετά, αλλά και λίγο πιο πριν, ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα επί μέρους σκορ 13-4, το οποίο έγινε αργότερα 15-4 με το κλείσιμο του πρώτου μέρους. Τρέξαμε, αιφνιδιάσαμε, είχαμε εύστοχα σουτ, ενώ ακόμα και η άμυνά μας ήταν πιο καλή, με συνέπεια να έχουμε αρκετά κλεψίματα.

Η κατάρα των βολών συνεχίστηκε, αλλά σε πιο μικρό βαθμό και φάνηκε πως όταν το παιχνίδι δεν έχει ξεφύγει, οι παίκτες μας είναι πιο ψύχραιμοι. Σταματήσαμε τον Τζόνσεν και από εκεί και πέρα, ο Λίνας ανέλαβε δράση και μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες μας που πίεζαν από την ώρα που η μπάλα μπηστούσε στο παρκέ μετά από καλάθι που σημειώναμε, δεν δυσκολευτήκαμε να κλείσουμε το Α' μέρος στο 49-38.

Εύκολη νίκη

Όσο στο πρώτο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν έδειχνε πως ο Θρύλος μας έπρεπε να προηγείται τόσο πολύ, στο δεύτερο όλα άλλαξαν, αλλά χρειάστηκε να περάσει λίγος χρόνος έως ότου γίνει αυτό.

Όταν στο 24.15 ο Πανελλήνιος μείωσε σε 55-50, ο Ολυμπιακός κατάφερε από εκεί και πέρα να τρέξει και με μπροστάρηδες τους Μίλος, Λίνας και Σόφο, να χτίσει μια διαφορά της τάξεως των 14 πόντων. Εκεί, μάλιστα, κυμαινόταν για μεγάλο μέρος του ματς, μόνο που με ένα σερί 0-7, ο Πανελλήνιος μπόρεσε να κάνει το 69-61.

Αυτό ήταν! Ο Τζος ξύπνησε, παίξαμε με δύο γκαρντ και με επί μέρους σκορ 14-4, ο Θρύλος έκανε περίπατο. Εν συνεχεία, ο Τζος με κάρφωμα και καλάθι έκανε το 88-68 και λίγο αργότερα το 90-70 με δύο βολές του.

Πήραμε μια σημαντική νίκη λοιπόν επί ενός καλού αντιπάλου και φυλάξαμε δυνάμεις για τον αγώνα της Ευρωλίγκα μεσοβδόμαδα, εκεί όπου θα έχουμε τον Μπουρούση, που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Δείξαμε για μια ακόμα φορά, πως ακόμα και με χαμηλή ταχύτητα στον αγώνα, είμαστε ικανοί να κερδίζουμε και μάλιστα, με μεγάλες διαφορές, κάτι που δείχνει πως αν τρέξουμε ακόμα περισσότερο, δεν υπάρχει αντίπαλος να μας σταματήσει. Προς το παρόν, απολαμβάνουμε τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα και το καλό είναι πως έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 49-38, 69-54, 90-70

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 1, Πεν 5 (1), Τσίλντρες 19 (1), Βούισιτς 8, Τεόντοσιτς 13 (3), Παπανικολάου, Χαλπερίν 2, Κλέιζα 25 (2), Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 5 (1), Γλυνιαδάκης, Σχορτσανίτης 4

Πανελλήνιος: Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 3, Χαραλαμπίδης 1, Καλαϊτζής 2, Τζόνσεν 11 (1), Σμιθ 13 (2), Πέτρουλας, Γεωργαλής 2, Μπλάκνεϊ 10 (1), Όστοϊτς 2, Ντέιβις 11 (2), Βουγιούκας 15

ΓΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: