Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Γέμισε λύσεις



Για πρώτη φορά από τις αρχές της περιόδου ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ή Τσάμπιονς Λιγκ με τόσο γεμάτο ρόστερ. Οι Μπάντοβιτς και Νινιάδης έχουν πληθώρα επιλογών ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τους δίδεται η δυνατότητα να ανακατέψουν με τέτοιο τρόπο την τράπουλα, πριν και κατά τη διάρκεια του ματς, ώστε να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη στο «καμίνι» του γηπέδου Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός έχει δύο σημαντικές απουσίες, των Γκαλέτι και Μήτρογλου, αλλά οι λύσεις που έχει η τεχνική ηγεσία είναι πολλές και αξιόπιστες. Σύμφωνα με όσα έδειξαν οι Μπάντοβιτς, Νινιάδης το τελευταίο τριήμερο, σκοπεύουν να παρατάξουν την ομάδα με γκολκίπερ τον Νικοπολίδη, τετράδα στην άμυνα τους Γκαλίτσιο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, δύο αμυντικά χαφ τους Μαρέσκα και Στολτίδη, τρεις παίκτες μπροστά τους, τους Τοροσίδη (δεξιά), Όσκαρ (κέντρο), Ζαϊρί (αριστερά) και προωθημένο τον Ντιόγκο.

Δηλαδή, στον πάγκο θα είναι ποδοσφαιριστές, όπως:

Πρώτον, ο Ντουντού των 2 εκατ. ευρώ, ένας παίκτης που μπορεί να καθορίσει από μόνος του την εξέλιξη ενός αγώνα.

Δεύτερον, ο Χεσούς Ντάτολο, μέλος της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής (κι αυτό από μόνο του λέει πολλά), ο οποίος πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκε κόντρα στη Γιουβέντους στο Κύπελλο Ιταλίας.

Τρίτον, ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος είχε «καρφώσει» τον ΠΑΟΚ (και αργότερα την ΑΕΚ) πέρυσι στο Κύπελλο, χαρίζοντας ουσιαστικά στον Ολυμπιακό το τρόπαιο.

Τέταρτον, ο Λούα Λούα, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει «ρήγματα» σε κλειστές και σκληρές άμυνες, όπως αυτή του ΠΑΟΚ.

Πέμπτον, ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο οποίος είτε είναι βασικός είτε έρχεται από τον πάγκο, είναι πάντα «ζεστός», σοβαρός και αποτελεί «εγγύηση» στο κέντρο της άμυνας.

Έκτον, στον πάγκο θα είναι ακόμη ένας εκ των Λεονάρντο, Λεντέσμα ή Πάντου. Ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και να ανταποκριθούν στον ρόλο που θα τους εμπιστευτεί ο προπονητής.

Επί της ουσίας. Ο Ολυμπιακός έχει (σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις) εκτός αρχικής σύνθεσης παίκτες της αξίας και του βεληνεκούς των Ντουντού, Ντάτολο, Ντάρμπισαϊρ, Λούα Λούα, Ζεβλάκοφ και Λεντέσμα, οι οποίοι θα ήταν βασικοί και αναντικαστάστατοι σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Δεν είναι κρίμα με τέτοιο ρόστερ, να αδικούν (πρώτα απ΄ όλα) οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τους εαυτό τους -με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις του τελευταίου μήνα, αλλά και να επιτρέπουν στους απέναντι να χαμογελούν εις βάρος τους; Καιρός είναι, λοιπόν, οι Ερυθρόλευκοι να πάρουν την κατάσταση στα... πόδια τους.

ΓΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: