Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ευθύνη της διοίκησης

Ο πρόεδρος επέστρεψε κι αναμένεται μέχρι την Κυριακή να πάει στου Ρέντη για να τα ψάλλει στους ποδοσφαιριστές.
Σίγουρα είναι σοκ το να αφήνεις την ομάδα σου στο +1 και να τη βρίσκεις στο -7.

Ομως, μεγαλύτερες ευθύνες σαφώς και δεν μπορούν να έχουν οι ποδοσφαιριστές από τη διοίκηση για τις επιλογές της.
Από το καλοκαίρι το πράγμα φώναζε πως ο Θρύλος χρειαζόταν ενίσχυση, αλλά πέρασε το πρώτο μισό για να συνειδητοποιήσουν στον Ολυμπιακό πως το ρόστερ έπρεπε να είναι σαφώς πιο πλήρες για να καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Φυσικά και υπάρχουν οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως είναι οι πολλοί τραυματισμοί, όπως είναι το ντεφορμάρισμα πολλών παικτών μαζί. Μόνο που έχουν συμβεί και ορισμένα πράγματα αφύσικα.
Οπως, για παράδειγμα, το γεγονός πως η ομάδα άρχισε να πηγαίνει πολύ χειρότερα από τη στιγμή που επέστρεψαν πολλοί παίκτες και ο Ζίκο άρχισε να έχει περισσότερες επιλογές.

Οπως είναι αλήθεια πως δεν μπορεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν πρέπει να χρειάζεται μονίμως έναν «μπαμπούλα» πάνω από το κεφάλι του για να του τα ψέλνει κάθε λίγο στο προπονητικό κέντρο για να παίξει μπάλα.
Ομως, η κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα είναι και ευθύνη της διοίκησης, ίσως και λόγω των επιλογών στον πάγκο.

Βλέπω, επίσης, πως έχει παραγίνει το πράγμα με τις απαιτήσεις ορισμένων από την τεχνική ηγεσία. Ο Κετσπάγια ήταν αυστηρός, ο Ζίκο ήταν πιο ελαστικός, αλλά αδικούσε πολλούς. Τη νοοτροπία των παικτών, όμως, την καθορίζουν η διοίκηση και πόσα περιθώρια αυτή τους αφήνει.

Ο έλεγχος των αποδυτηρίων χάθηκε για μεγάλο διάστημα φέτος κι αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, ακόμα πιο σημαντικό κι από το αγωνιστικό.

Μπάμπης Χριστόγλου

bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: