Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κρίνονται πολλά

Τα προβλήματα δεν λένε να αφήσουν τον Ολυμπιακό φέτος και έτσι και στην Καβάλα ο Θρύλος θα παίξει αποδεκατισμένος.
Μετά τον Μήτρογλου, τον Γκαλέτι και τον Ντουντού, είναι πολύ πιθανό να μην έχει ούτε τον Ντιόγο στη σύνθεσή του, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο.

Ετσι κι αλλιώς, η αποστολή αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη, μια και πάει σε μια έδρα που είναι από τις πιο δύσκολες του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» πιθανώς επαναπαύθηκαν επειδή πίστευαν πως το πρόγραμμα θα είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούσαν να λογαριάσουν ότι οι κακοτυχίες θα συνεχιστούν.
Η διοίκηση όφειλε να ενισχύσει την ομάδα πολύ νωρίτερα και τώρα, όπως πάνε τα πράγματα, αν χάσει έδαφος και στο ματς με την Καβάλα, το πιθανότερο είναι ότι ακόμα και με τις προσθήκες που μπορεί να γίνουν η κατάσταση θα είναι ήδη μη αναστρέψιμη.

Αν οι «πράσινοι» ξεφύγουν κι άλλο την Κυριακή, τότε πλέον η κατάσταση θα έχει ξεφύγει πολύ.
Πιστεύω πάρα πολύ πως αυτό είναι το οριακό σημείο της κρίσης για τον ίδιο τον Ζίκο. Μπροστά στον κίνδυνο να μεγαλώσει η διαφορά και να μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου ο Ολυμπιακός πάρα πολύ, ο Βραζιλιάνος έχει να επιλέξει ανάμεσα στον δρόμο της επιμονής στις δικές του πεποιθήσεις και σε μια συμπεριφορά με την οποία θα συσπειρώνει την ομάδα.

Ενας Ολυμπιακός με τον χαρακτήρα που γνωρίζουμε πως μπορεί να βγάλει θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο και θα είναι ικανός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.
Ενας Ολυμπιακός όπως τον βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες δεν νομίζω πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

Μπάμπης Χριστόγλου

www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: