Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΑΣ...


Σε ομηρία βρίσκονται εδώ και περίπου ένα μήνα τρεις οικογένειες ταξιτζήδων της Θεσσαλονίκης. Η σύλληψη ενός από αυτούς με την κατηγορία της λαθροδιακίνησης, επειδή επιβίβασε στο ταξί του δύο αλβανούς μετανάστες, είχε επακόλουθο τη δέσμευση του αυτοκινήτου, με συνέπεια να μείνουν άνεργοι και οι τρεις συνιδιοκτήτες του οχήματος.

“Με πνίγει το δίκαιο. Απ’ αυτό το ταξί ζουν τρεις οικογένειες με τα παιδιά τους. Εδώ όταν παθαίνουμε βλάβη για μία ημέρα αγκομαχούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα”, τόνισε στη “Μ” ο 57χρονος Βασίλης Καπασακαλίδης, που για μία κούρσα αξίας 2,80 ευρώ περνάει τώρα απίστευτη ταλαιπωρία.

Η σύλληψή του, το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου 2009, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.Ο 57χρονος ήταν στη νόμιμη πιάτσα των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, οι δύο Αλβανοί επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην οδό Γιαννιτσών.

“Ούτε δικαίωμα να αρνηθώ την κούρσα είχα, ούτε μπορώ να τους κάνω οποιονδήποτε έλεγχο στα έγγραφά τους. Και τα δύο είναι αδικήματα”, επισήμανε ο κ. Καπασακαλίδης.Όταν έφτασε στην οδό Γιαννιτσών, σταμάτησε πίσω από ένα περιπολικό της αστυνομίας, για να αποβιβαστούν οι αλλοδαποί. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο των στοιχείων στους αλλοδαπούς, διαπίστωσαν πως ήταν λαθρομετανάστες, και ο 57χρονος βρέθηκε κατηγορούμενος για την κακουργηματική πράξη της λαθροδιακίνησης.

Παρότι οι αστυνομικοί τον αντιμετώπισαν σαν δουλέμπορο, οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές με ταχύτατες διαδικασίες τον άφησαν ελεύθερο, καθώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη ενοχής του. “Αναγκαστικά εφάρμοσαν το νόμο και με κατηγόρησαν για κακούργημα, όπως προβλέπεται”, παραδέχεται ο ταξιτζής.

Το μαρτύριο της σύλληψης, όμως, δεν έχει τέλος, καθώς εκτός από την προσωπική του περιπέτεια δεσμεύτηκε και η περιουσία του, το ταξί, στο οποίο είναι συνιδιοκτήτης μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του, οι οποίοι ξαφνικά έμειναν άνεργοι. “Οι άνθρωποι κάνουν υπομονή... Ο ένας έφτασε στο σημείο να μου πει να καθίσουμε έξω από τα δικαστήρια, για να βγει γρήγορα η απόφαση για την υπόθεση και να αποδεσμευτεί το ταξί”, τόνισε.
Το χρονικό....
Ο 57χρονος ήταν στη νόμιμη πιάτσα των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Οι δύο Αλβανοί επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και του ζήτησαν να τους μεταφέρει στην οδό Γιαννιτσών Όταν έφτασε στην οδό Γιαννιτσών, σταμάτησε πίσω από ένα περιπολικό της αστυνομίας, για να αποβιβαστούν οι αλλοδαποί. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο των στοιχείων στους αλλοδαπούς, διαπίστωσαν πως ήταν λαθρομετανάστες

Ο 57χρονος βρέθηκε κατηγορούμενος για την κακουργηματική πράξη της λαθροδιακίνησης Παρότι οι αστυνομικοί τον αντιμετώπισαν σαν δουλέμπορο, οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές με ταχύτατες διαδικασίες τον άφησαν ελεύθερο, καθώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη ενοχής τουΟ συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη, Σωτήρης Καπετανόπουλος, αμέσως κίνησε τις διαδικασίες, προκειμένου το ταξί να αποδεσμευτεί.

Έτσι οι δύο συνιδιοκτήτες κατέθεσαν αίτηση, προκειμένου οι ίδιοι να οριστούν μεσεγγυούχοι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες. “Η ατέλεια αυτή του νόμου για τη λαθροδιακίνηση αφενός δένει τα χέρια της δικαιοσύνης, αφετέρου απαιτεί ταχύτατες διαδικασίες, για να μη χαθεί το όχημα”, επισήμανε ο κ. Καπετανόπουλος.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι, αν δεν ληφθεί απόφαση εντός τριών μηνών, ο ΟΔΔΥ, που έχει οριστεί μεσεγγυούχος, να κινήσει τις διαδικασίες πλειστηριασμού του οχήματος, όπως επιβάλλει ο νόμος.“Το τραγελαφικό είναι πως, αν είχα χρήματα, ο νόμος μού δίνει το δικαίωμα να αγοράσω άλλο αυτοκίνητο και να κινούμαι κανονικά, αφού και ειδική άδεια και δίπλωμα διαθέτω”, υπογράμμισε ο κ. Καπασακαλίδης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαδικασίες για την απόδοση του αυτοκινήτου στους δικαιούχους έχουν κινηθεί ταχύτατα εκ μέρους της δικαιοσύνης και η υπόθεση αναμένεται να κριθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Κωστας Καντουρης

ΠΡΕΖΑ TV1

Δεν υπάρχουν σχόλια: