Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Η ομάδα μάχης του USS Eisenhower αναχώρησε για την Μέση Ανατολή







Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69) αναχώρησε για την Μέση Ανατολή χθες Σάββατο από το ναύσταθμο του Νόρφολκ με προορισμό την Μέση Ανατολή για περίοδο έξι συνολικά μηνών.

Image
(C) US Navy


Η ομάδα μάχης αποτελείται εκτός από το αεροπλανοφόρο και την αεροπορική Πτέρυγα 7 που μεταφέρει, την Ομάδα Μάχης Αεροπλανοφόρου, την Μοίρα Αντιτορπιλικών 28 αποτελούμενη από τα USS Bainbridge (DDG 96), USS Barry (DDG 52), USS Laboon (DDG 58), USS Mitscher (DDG 57), USS Ramage (DDG 61) ενώ επιπλέον έχουν προσκολληθεί και τα αντιτορπιλικά USS McFaul (DDG 74) και USS Farragut (DDG 99), όλα κλάσης Arleigh Burke καθώς και το καταδρομικό USS Hue City (CG 66) κλάσης Ticonderoga.

Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης της ομάδας μάχης στην περιοχή, θα αναληφθούν αποστολές θαλάσσιας ασφάλειας, που πιθανόν να περιλαμβάνουν και αντιπειρατικές περιπολίες στην θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας, καθώς και συνδρομή στην επιχείρηση Διαρκής Ελευθερία στο Ιράκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο, το δεύτερο της κλάσης Nimitz, είχε αναπτυχθεί στην ίδια περιοχή και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 για περίοδο και πάλι περίπου έξι μηνών, όπου αντικατέστησε το USS Theodore Roosevelt (CVN-71). Εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από το USS Ronald Reagan (CVN-76) και για ένα διάστημα και το USS Abraham Lincoln (CVN-72).

Η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να διατηρούν σε αυτήν δυο αεροπλανοφόρα, ή έστω ένα για το διάστημα της αντικατάστασης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: