Kαζαμίας 2010
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Η χρονιά αρχίζει καταπληκτικά καθώς ο Ολυμπιακός με γκολ του Μήτρογλου κερδίζει την ΑΕΚ. Ο Ζίκο ενθουσιασμένος από την επιτυχία του πειράματος να παίξει με δεκάρι τον Πάντο δίνει δέκα μέρες ρεπό στην ομάδα, φεύγει για ένα φιλικό προς τιμήν του στο Ουζμπεκιστάν αλλά φυσικά ειδοποιεί τους παίκτες ότι πρέπει τα Σαββατοκύριακα να επιστρέφουν για να παίζουν στους αγώνες. Ο Μπεν Αρφά, ο Μαντσίνι και μια ντουζίνα ακόμη σταρ αριστεροί χαφ εκλιπαρούν για τη μεταγραφή τους στον Ολυμπιακό, αλλά η διοίκηση αντέχει στις προκλήσεις και ανακοινώνει ότι τα έχει βρει με την Μαρσέιγ και την Ίντερ, θα πρέπει όμως να αποφασίσει αν θέλει τους παίκτες.

Ο Νικόλας Πατέρας βάζει πρόστιμο στους παίκτες της ΑΕΚ για την ήττα και μαζί με το πριμ που γλίτωσε αγοράζει στον Νιόπλια και στον Βαζέχα από ένα hummer με σωφέρ τον Βύντρα και τον Σαριέγκι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν με νίκες έως το τέλος του μήνα, με τον Λούα Λούα να δηλώνει ευτυχισμένος για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό κατά την επίσημη παρουσίαση του στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, κάνοντας τούμπες στις άδειες υπόλοιπες καρέκλες του πάνελ. Ο Χαράλαμπος Κοζώνης εμφανίζει αποδείξεις από σούπερ μάρκετ του Σικάγο, στις οποίες φαίνονται αγορές του πάνω από χίλια πεντακόσια ευρώ το τελευταίο δίμηνο και ζητεί εδώ και τώρα την ΑΕΚ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο Παναθηναϊκός καταρρίπτει ακόμη ένα ρεκόρ δεκαετίας, κερδίζοντας το 25ο πέναλτι στο πρωτάθλημα. Αγάλματα διαιτητών και βοηθών σμιλεύονται στο ΟΑΚΑ, με μοναδική παραφωνία στην ευτυχισμένη πράσινη ατμόσφαιρα την οργισμένη δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου σε βάρος του Νικόλα Πατέρα γιατί δεν μπήκε άγαλμα προς τιμήν των διαιτητών του μπάσκετ και γιατί λείπει το λάβαρο με τους ευρωπαϊκούς τίτλους του συλλόγου.

Την ίδια ώρα ο Ζίκο εγκαινιάζει ένα δικό του άγαλμα στην Ιαπωνία και τηλεγραφεί στους συνεργάτες του ότι δεν θα μπορέσει να παραστεί σε έναν αγώνα της ομάδας για το πρωτάθλημα, αλλά τους θυμίζει ότι δεν είναι άσχημη ιδέα να παίξει στόπερ ο Ζαϊρί. Στον αγώνα με την Μπορντό, ο Ολυμπιακός θριαμβεύει 1-0 με γκολ του Μήτρογλου που από την απόγνωση και την κούραση βγάζει δυο αληθινά περίστροφα σημαδεύοντας τον κρόταφό του και τον Ντάρμπισιρ. Ο Μπομπ Κοζώνης καταθέτει μπλοκ τιμολογίων από καθαριστήριο της Στοκχόλμης και απειλεί ότι θα αγοράσει την ΑΙΚ και θα την βάλει να παίζει στη Φιλαδέλφεια.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πανηγυρίζει μεγάλες στιγμές. Ο Παναθηναϊκός αποκλείει την Ρόμα στα πέναλτι, αφού με τόση προπόνηση στο πρωτάθλημα δεν χάνει ούτε ένα. Ο Αλέξης Τζόρβας καταγγέλει ότι πυροβολήθηκε από καραμπίνα των καραμπινιέρι, την ώρα που ουρλιάζει πως από τον Ολυμπιακό μπορεί να χάνει, στο...Ολίμπικο ποτέ! Στη Γαλλία ο Νικοπολίδης κάνει 42 αποκρούσεις, μαζί και με δύο βολέ του Όσκαρ. Ο Θρύλος κρατάει το 0-0 και την πρόκριση, ο Μπεν Αρφά που παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα μπαίνει κλαίγοντας στα αποδυτήρια και στο αεροπλάνο της επιστροφής, αλλά ο Ολυμπιακός αρνείται την πρόταση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που κάνει ο Γάλλος για να υπογράψει.

Λίγες μέρες αργότερα γίνεται το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Ο Ζίκο κάνει το κόλπο του αιώνα. Βάζει Ντιόγκο-Μήτρογλου στην άμυνα και τον Μέλμπεργκ στράικερ. Ο Τζιμπρίλ Σισέ μπερδεύεται και σκοράρει στη δική του εστία, ο βοηθός σηκώνει ως όφειλε τη σημαία αλλά επειδή αυτογκόλ-οφσάιντ δεν έχει προλάβει να βάλει ο Νικόλας Πατέρας στους νέους κανονισμούς ο Ολυμπιακός κερδίζει το ματς και παίρνει κεφάλι στη βαθμολογία.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο Παναθηναϊκός καταρρακώνεται από την ήττα στο ντέρμπι και ο Νιόπλιας αγοράζει καινούργια γιαλιά με κιάλια για να παρακολουθεί τον πρωτοπόρο. Η Σταντάρ Λιέγης θυμάται ότι αποκλείστηκε από ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ξεσπάει στην επόμενη, στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός κληρώνεται με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Ζίκο εκδικείται τους Ρώσους για την απόλυσή του, τους αποκλείει και τους αφήνει άγαλμα! Αντίπαλος στα ημιτελικά βγαίνει η Μπαρτσελόνα κι ο Γιάγια Τουρέ δηλώνει συγκινημένος που επιτέλους θα ξαναδεί τον Κούλη Δουρέκα για να του βάλει NOVA. Ο Μπομπ Κοζώνης αποδεικνύει ότι είχε πληρώσει τους καφέδες στα ραντεβού με τον Νοτιά και ζητεί εδώ και τώρα την ΑΕΚ Λάρνακας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ