Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ BY PESETERO

Υστερόγραφα
Υ.Γ. 1 : Το τρίπτυχο της επιτυχίας, διοίκηση - παίκτες - τεχνική ηγεσία έχει την απόλυτη ευθύνη για τα ελεεινά χάλια που παρουσιάζει η ομάδα. Με το "τεχνική ηγεσία" βέβαια δεν αναφέρομαι στον Μπάντοβιτς (τον πιο... επιτυχημένο βάσει στατιστικής που μας σέρβιραν τα ΜΜΕ προχθές), αλλά σε όλους - αν και οι προπονητές είναι αυτοί που έχουν ευθύνες μεν, αλλά φταίνε λιγότερο σε σχέση με τη διοίκηση και τους παίκτες.
Μια διοίκηση πληρώνει την αλαζονεία της (νωπές οι μνήμες απ'τη συνέντευξη Σώκου μετά το τέλος της περυσινής σεζόν) σε όλα τα επίπεδα : Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Όταν φτάνεις σε σημείο να σου κάνουν πλάκα μέσα στο Καραϊσκάκη εξωαγωνιστικά οι Καλόπουλοι και οι Δαλούκες, όταν φτάνεις σε σημείο να σου κάνουν πλάκα αγωνιστικά οι Βιτόλοι και οι Εντίνιοι και η μοναδική αντίδραση που έχεις είναι να λες "γύρισε ο πρόεδρος, θα τρίξει τα δόντια στους παίκτες και θα ξεκινήσει η αντεπίθεση".

Υ.Γ. 2 : Ενδιαφέρον ματς στο Καραϊσκάκη σήμερα, ο Ολυμπιακός των χιλίων προβλημάτων που βάζει γκολ φέτος με το σταγονόμετρο ενάντια στον ΠΑΟΚ με τα 8 μόλις γκολ (πριν το Καραϊσκάκη) παθητικό. Σε έναν τέτοιον αγώνα λοιπόν που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν λίγη ταχύτητα στο παιχνίδι του, ξεκίνησε βασικός ο Ντιόγο που βρίσκει ο κώλος του στο χόρτο.

Υ.Γ. 3 : Για τον Δαλούκα, τι να πείς; Να προσπαθούσαμε, να παλεύαμε, να δείχναμε κουράγιο, να'χαμε άλλοθι τη διαιτησία του εν λόγω κυρίου που ήρθε να κάνει επίδειξη δύναμης στο Καραϊσκάκη. Προσωπικά μετά και το σημερινό αγωνιστικό μας χάλι δεν έχω διάθεση να μπω στη διαδικασία αυτή. Ελπίζω μόνο ο Σώκος να διαπίστωσε τι εννοεί "το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου" ο Παναθηναϊκός. Δώρο το κάναμε φέτος Σώκο στους ανύπαρκτους, δώρο...

Υ.Γ. 4 : Το σημαντικότερο συμπέρασμα του αγώνα φυσικά είναι πως ο Χαμούρ Κανάγια και το επιστημονικό επιτελείο της ΑΜΑΝ Teleshopping (Ζίκο και η μπάντα του) έχουν κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά στην ομάδα.
Σκίζεται η καρδιά σου να βλέπεις μια ομάδα που ανεξαρτήτως προπονητή μέσα στο Καραϊσκάκη ήταν σχεδόν πάντα αξιοπρεπής και δυνατή, να παρουσιάζει αυτά τα χάλια. Όλα αυτά απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ κλασική ομάδα του Σάντος, που στα ντέρμπι δηλαδή παθαίνει κλακάζ και κάνει τσισάκια και κακά στο βρακάκι της. Αφού πετύχαμε να κάνουμε και τον Σάντος ήρωα φαντάζεται κανείς πως η κατάσταση είναι πολύ, πολύ άσχημη...

Υ.Γ. 5 : Ο Ολυμπιακός στους τελευταίους 5 αγώνες έχει μόλις μία νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα. Έχει καταφέρει να πετύχει μόλις 3 γκολ ενώ έχει δεχτεί 5. Μάλιστα ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ ήταν ο 2ος συνεχόμενος που η ομάδα δεν καταφέρνει να σκοράρει.

Υ.Γ. 6 : Αυτός ο Ζαϊρί, τι περιπτωσάρα κι αυτή... Εκεί που λες "ρε τον συγκαμμένο, κοίτα πως πάει στη μπάλα", κάνει ένα μαγικό, σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα και πάνω που αναθαρρείς και λες "καλός είναι", ψάχνεις να τον βρείς στο γήπεδο. Αυτός είναι ο Ζαϊρί : Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που δυστυχώς δεν μπορείς να βασιστείς ποτέ επάνω του γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν έχει διάθεση να παίξει ή όχι. Γι'αυτό απ'τα σαλόνια του Championnat κατέληξε στην Τρίπολη και θα πρέπει να μακαρίζει την τύχη του που του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Υ.Γ. 7 : Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για έναν μεγάλο τερματοφύλακα, τον καλύτερο κατά την προσωπική μου άποψη στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Ο πανδαμάτορας χρόνος δείχνει πως αυτή τη φορά κερδίζει για τα καλά τη μάχη από τον Αντώνη που έφαγε άλλο ένα γκολ στο οποίο φέρει ακέραια ευθύνη.
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και δυστυχώς φαίνεται πως έφτασε η ώρα ο Ολυμπιακός να αφήσει τα πειράματα και να ψάξει στα σοβαρά να πάρει έναν καλό τερματοφύλακα γιατί ο Αντώνης πάει για απόσυρση... και άμεσα.

Υ.Γ. 8 : Η επιλογή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για να εκτίσει την ποινή του ο Ναφτί του Άρη ήταν το προμήνυμα, αφού οι σκώληκες δεν θα είχαν ούτε τον Ροντρίγκεζ στη διάθεση τους, έδωσε τροφή στον κόσμο να σχολιάζει τις "κουμπαριές" μεταξύ των σκώληκων και του Παναθηναϊκού, αφού η σχέση του μουσάτου με το ψαροκάϊκο και του Κόντη είναι γνωστή. Τα ρεπορτάζ απ'τη Θεσσαλονίκη έλεγαν πως "σύσσωμος ο Άρης θα διαψεύσει τις φήμες και θα βουλώσει στόματα".
Και έτσι έγινε : Ο Άρης βούλωσε στόματα. Ακόμα και ο πιο κακόπιστος δεν μπορούσε να φανταστεί τόσο ΑΙΣΧΡΟ "στησέκωλο" - που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν παλιά - στην ταξιαρχία του Νιόπλια. Όλοι θαυμάσαμε την απαράμιλλη "λεβεντιά" των παικτών του Άρη και του "πύρινου κόσμου" του και τον φανατισμό που επέδειξε για να κατακτήσει τη νίκη : Ένα σουτ στο 18' και την ευκαιρία του 69' με τον Τζόνσον είχε ο "νέος Άρης του Κούπερ" που... χτυπάει 2η θέση και Champions League όπως λένε στη Θεσσαλονίκη. Ένας "λεβέντης Άρης" που δεν έχασε ελέω Σηφάκη και της ανικανότητας των παικτών του Παναθηναϊκού να σκοράρουν.

Υ.Γ. 9 : Αυτή η εικόνα να μείνει βαθιά χαραγμένη στη διοίκηση που ονειρευόταν διεξαγωγή πρωταθλήματος "επι ίσοις όροις", "μετριοπάθεια" και "αξιόπιστο πρωτάθλημα" όπως υποσχέθηκαν οι βαζελόφρονες για να εξασφαλίσουν την μηδενική αντίδραση του Ολυμπιακού.
Δεχτήκαμε τον Πιλάβιο αγόγγυστα, δεχτήκαμε τον Πατέρα, δεχθήκαμε την αποπομπή Σάββα για χατίρι της νέας προσπάθειας και το αποτέλεσμα είναι οι ομάδες της... Nova να στήνουν κώλο στον Παναθηναϊκό. Και εμείς να ψάχνουμε να αντιδράσουμε ΤΩΡΑ αφού έχουν προηγηθεί τα απίστευτα (δυστυχώς και με δική μας ευθύνη).

Υ.Γ. 10 : ... και φυσικά, είναι και ένα μάθημα και για εμάς τους οπαδούς που είμαστε σχεδόν βέβαιοι για ανατροπή του -8 πλέον και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε ένα πρωτάθλημα που απ'ότι φαίνεται, ότι και να γίνει, ο Παναθηναϊκός θα κερδίζει ακόμα και όταν δεν μπορεί. Έστω και με... αυτογκόλ. Συν τοις άλλοις, ακόμα και γκέλες να κάνει ο βάζελος, εμείς είμαστε ικανοί να κάνουμε ότι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε.

Υ.Γ. 11 : Σαν Ολυμπιακός, οφείλουμε να κάνουμε το 11 στα 11 γιατί είμαστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για την αξιοπρέπεια μας, γιατί δεν έχουμε μάθει ποτέ να παραδίδουμε τα όπλα. Και με τις σωστές κινήσεις και ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ να επανέλθουμε πανίσχυροι τη νέα σεζόν και να ξεβρακώσουμε τους πάντες και τα πάντα.

Υ.Γ. 12 : Εγώ πάντως για να είμαι ειλικρινής, είχα εμπιστοσύνη στον Πητ Παπαδάκο. Όμως τελικά ο φετινός Ολυμπιακός χρειάζεται πολλά περισσότερα από παραψυχολογία και χαρτομαντεία για να ορθοποδήσει.


Υ.Γ. 13 : Η "ηπατική ανεπάρκεια" του Λουτσιάνο Γκαλέτι και η... μεταμόσχευση που θα τον ανάγκαζε τελικά να σταματήσει το ποδόσφαιρο δεν ήταν λένε τα ιατρικά ανακοινωθέντα τίποτε παραπάνω από μια φλεγμονώδη αντίδραση στα νεφρά που προκάλεσε ένας ιός.
Ο ποδοσφαιριστής λαμβάνει ήδη φαρμακευτική αγωγή και αν όλα πάνε κατ'ευχήν, λογικά θα είναι στη διάθεση της ομάδας στα τέλη Φεβρουαρίου. Για ένα ματσάκι τον θέλουμε υγιή : Αυτό στις 21/3... Λουτσιάνο σιδερένιος.

Υ.Γ. 14 : Νεύρα, πολλά νεύρα έχει λέει ο Έντσο Μαρέσκα. Να κάτσει φρόνιμα και να κοιτάξει να κάνει καλά (και σωστά) τη δουλειά του, γιατί ο κόσμος αυτή την περίοδο έχει περισσότερα και δεν έχει κωλώσει να "στολίσει" ονόματα και ονόματα και δεν πρόκειται να κάνει εξαίρεση στην περίπτωση του.

Υ.Γ. 15 : Όροι επί όρων στην περίπτωση δανεισμού του Χεσούς Ντάτολο : Σε περίπτωση που θελήσουμε να τον αποκτήσουμε το καλοκαίρι, θα πρέπει να καταβάλουμε ένα ποσό της τάξης των 5,5 εκ. ευρώ, με τα 2,5 εκ. εξ'αυτών να είναι άμεσα καταβλητέα.
Η Νάπολι λέει όμως πως διατηρεί το δικαίωμα να... ξανααγοράσει τον Αργεντινό, σε περίπτωση που καταβάλλει 2 εκ. ευρώ παραπάνω απ'τα 2,5 που θα έχει καταβάλλει ο Ολυμπιακός, ήτοι 4,5 εκ. ευρώ. Η πλευρά της διοίκησης λέει για "εξαιρετικό deal", αφού σε περίπτωση που η Νάπολι αγοράσει ξανά τον Ντάτολο, στην ΠΑΕ θα μπούν άνετα και αβίαστα 2 εκ. ευρώ. Όντως, εξαιρετικό το deal.
Την περίπτωση βέβαια να αποδειχθεί ο Ντάτολο "λίρα εκατό", να είναι ο παίκτης που πραγματικά θέλουμε, να κάνει καλό Μουντιάλ και μετά να τον χάσουμε για 2 εκ. ευρώ, δε την υπολογίζει κανείς. Τσακάλια στις συμφωνίες στην ΠΑΕ το "νέο αίμα". Που είσαι ρε Γιώργο Λούβαρη, μπορεί να σου έσερναν τα εξ αμάξης (δικαίως πολλές φορές) αλλά στις διαπραγματεύσεις δεν υπήρχε άλλος...

Υ.Γ. 16 : Υπάρχει βέβαια και η λύση του Football Manager. Θα "τρέξει" το παιχνίδι ο Δημητράκης ο Θεοδωρίδης, θα κάνει ένα "search" στους παίκτες και θα ανακαλύψει πάλι κανέναν... Ντάβι που θα παίζει στην Ντιναμό Λιχτενστάϊν.

Υ.Γ. 17 : 2.500.000 ευρώ και 50% ποσοστό μεταπώλησης στην ΑΕΚ για τον Νάτσο Σκόκο; Σιγά ρε παιδιά, ποιός είναι ο Σκόκο; Δεν μπορώ να καταλάβω την πρεμούρα για τον Αργεντινό της ΑΕΚ που ναι μεν είναι καλός ποδοσφαιριστής και μάλιστα με κοινοτικό διαβατήριο, αλλά... τόσα λεφτά και τέτοιο ποσοστό μεταπώλησης; Σίγουρα με τέτοιους όρους μπορεί να βρεθεί παίκτης πιο κοντά στα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Γιατί ο Σκόκο είναι καλός παίκτης, μπορεί να είναι ηγέτης για την ΑΕΚ αλλά... μέχρι εκεί.

Υ.Γ. 18 :
Κουράζει πολύ και το σίριαλ Καστίγιο. Η πλευρά του παίκτη εδώ και μια εβδομάδα παρουσιάζει το θέμα του δανεισμού του από την Σαχτάρ ως "τυπική διαδικασία", η δε Σαχτάρ έχει εντελώς διαφορετική άποψη και μια λέει "έτσι", μια "γιουβέτσι".
Απεστάλη εκ νέου φαξ στους Ουκρανούς με το οποίο ο Ολυμπιακός ζητεί να μάθει αν η ομάδα του Ντόνετσκ αποδέχεται την πρόταση δανεισμού ή όχι. Οι Ουκρανοί τώρα φέρονται να ζητούν 2 εκ. ευρώ για δανεισμό ενός έτους και όχι 1,5 έτους αντί 1,5 εκ. ευρώ που ήταν η αρχική συμφωνία. Εντάξει, κάναμε σαπουνόπερες τις μεταγραφές σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Θα αρχίσουμε να κάνουμε και τους δανεισμούς τώρα;

Υ.Γ. 19 : Καστίγιο ή Σκόκο; Με αυτά τα λεφτά, κατά την ταπεινή μου άποψη, κανέναν απ'τους δύο.

Υ.Γ. 20 : Και τα ανέκδοτα συνεχίζονται : Προτάθηκε λέει ο Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, ο πρώην ποδοσφαιριστής. Είχε εγκαταλείψει την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2008 μετά από μια μέτρια σεζόν στην Γουέστ Χαμ και επανήλθε έναν χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι που μας πέρασε, αφού αποδέχθηκε την εξαιρετική πρόταση των Σιάτλ Σάουντερς και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ρε 'σείς, αυτόν ούτε ο Θεοδωρίδης Jr. δε τον έχει στη shortlist του FM...

Υ.Γ. 21 : Θυμάστε τον Όλα Τοϊβόνεν, τον Σουηδό φορ που είχε αποτέσει την πρώτη ( και τελευταία; ) εισήγηση του Πέλε Άντερσον, ο οποίος κανείς δεν ξέρει αν εργάζεται ακόμα ή όχι για λογαριασμό μας; Ο Τοϊβόνεν αγωνιζόταν στην Μάλμε και αποχωρούσε από την ομάδα του, με τον Άντερσον να τον προτείνει ανεπιφύλακτα στον Ολυμπιακό.
Στην ΠΑΕ δεν έδειξαν και πολύ "ζεστοί" στο ενδεχόμενο, αφού - όπως έλεγαν - "θα πήγαιναν για μεγάλο όνομα το καλοκαίρι". Ο Τοϊβόνεν κατέληξε στην Αϊντχόφεν τον Ιανουάριο του 2009, έπαιξε σε 14 παιχνίδια και σκόραρε 6 φορές μέχρι το τέλος της περυσινής σεζόν και φέτος έχει ήδη φτάσει τα 9 γκολ. Όσο για εμάς; Παζαρεύαμε όλο το καλοκαίρι τον Μπομπό για να πάρουμε τελικά ελεύθερο τον Λούα Λούα, ένα χρόνο μετά.

Υ.Γ. 22 : Τον Σηφάκη του Άρη δεν τον πίστευα σαν τερματοφύλακα. Το παιδί είναι καλός τερματοφύλακας, αυτό είναι αναμφισβήτητο : Μιλάω σαν τερματοφύλακας που να μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό.
Ο Σηφάκης είναι αισθητά βελτιωμένος φέτος σε σχέση με πέρυσι, είναι σταθερότατος σε σχέση με άλλες χρονιές αλλά προσωπικά δεν με πείθει οτι θα μπορούσε να φανεί σαν βασικός στον Ολυμπιακό. Σε ΟΦΗ και Άρη, μακριά απ'το άγχος για νίκη σε κάθε αγωνιστική είχε την ευκαιρία να παίξει βασικός και να βελτιωθεί. Άλλο όμως Ολυμπιακός : Στον Ολυμπιακό χρόνος για δοκιμές και πειράματα δεν υπάρχει.
Η ομάδα θέλει έτοιμο, εντεκαδάτο τερματοφύλακα γιατί διάθεση για ρίσκο δεν υπάρχει και ο Σηφάκης με μια-δυό κακές εμφανίσεις θα είχε "καεί". Το αν είχε θέση στο ρόστερ είναι άλλο καπέλο, πόσο μάλλον όταν αντικαταστάτης του ήταν ο μπαρμπα-Κόβατς...

Υ.Γ. 23 : Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Μίρτσος. Ο μεγαλύτερος γλείφτης των Ελληνικών γηπέδων, που απο γλείψιμο και θέατρο στην "7" και δηλώσεις "τρέλας" και "Ολυμπιακοφροσύνης", με το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έγινε... η γροθιά στο Αθηνοκεντρικό κατεστημένο.
Έκανε διάφορες δηλώσεις πάλι εμπλουτισμένες με χολή για την ομάδα που τον έκανε άνθρωπο και μιλώντας με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Στην περίπτωση του βέβαια ισχύει απόλυτα το "περισσότερη σημασία από το τι λέει έχει το ποιός το λέει"...

Υ.Γ. 24 : Μίλησε κι ο Σάββας, που είπε οτι αν ανοίξει το στόμα του, πολλοί θα τρέξουν να κρυφτούν, αλλά δε το κάνει για το καλό της ομάδας. Τι είναι πιο καλό μπάρμπα-Σάββα; Να αφήνεις να αιωρείται οτι "κάτι δεν πάει καθόλου καλά", ή να μιλήσεις, να φάνε το ξύλο αυτοί που πρέπει και να τελειώνουμε μια και καλή;

Υ.Γ. 25 : Έχει πλάκα που διάφοροι δημοσιογραφάρες - υπέρμαχοι της απόφασης του προέδρου και κατήγοροι του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά και μιλάνε για "λάθος" και "ατυχή απόφαση" του προέδρου. Ναι, είναι οι ίδιοι που σχολίαζαν χαιρέκακα πως ο Βαλβέρδε έχει "βουλιάξει" την Βιγιαρεάλ (είναι γνωστό οτι μετά την πρόσληψη του Βάσκου, η Βιγιαρεάλ απέκτησε πιστό Ελληνικό κοινό που ενδιαφέρεται για την πρόοδο της. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υπάρξει καμμιά αντίδραση απ'τους... σκληροπυρηνικούς, μάλλον περιμένουν να τελειώσει ο αγώνας της Βιγιαρεάλ...

Υ.Γ. 26 : Το λάθος το έχουμε πεί :Το λάθος δεν είναι οτι έφυγε ο Βαλβέρδε σαν πρόσωπο, αλλά οτι έφυγε ένας προπονητής - καλός, μέτριος, όπως θέλετε χαρακτηρίστε τον αλλά κανονικός προπονητής - με πλάνο, φιλοσοφία και απόλυτο σεβασμό στη δουλειά του και τον εργοδότη του και αντικαταστάθηκε από τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο :
Έναν προπονητή τσακωμένο με το επιθετικό ποδόσφαιρο που δεν είχε καμμία εκτίμηση και σεβασμό τόσο για την ομάδα όσο και για τον κόσμο της - ο σιχαμερός Κετσπάγια το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον Κετσπάγια που είχε κι αυτός φιλοσοφία - ακατάλληλη για Ολυμπιακό όμως - τον διαδέχθηκε ένας προπονητής που η φιλοσοφία του ήταν "φιλικά, beach soccer και ταξιδάκια στη Βραζιλία... και ποιός γαμεί την προπόνηση". Αποτέλεσμα; Το χάλι που βλέπουμε.

Υ.Γ. 27 : Η φετινή σεζόν πρέπει να είναι το τέλος αρκετών σαπρόφυτων που ζουν σε βάρος του Ολυμπιακού. Ώρα να πάνε σπίτι τους τα "δικά μας παιδιά", ώρα να πάνε καμμιά μπαρότσαρκα οι juniors, ώρα να επανεκτιμηθεί το πόσο "παικταράδες" είναι ορισμένοι ακριβοπληρωμένοι αστέρες μας, ώρα να τεθούν ΟΛΟΙ προ των ευθυνών τους.
Έξω απ'τη διοίκηση οι άσχετοι, έξω απ'το τεχνικό τιμ οι τσάτσοι των δημοσιογράφων και τα μανατζεράκια της πλάκας, έξω από την ομάδα παίκτες που δε μπορούν να προσφέρουν ούτε τα βασικά είτε επειδή δεν θέλουν είτε επειδή δεν μπορούν.

Υ.Γ. 28 : Κατ'εμέ, αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι το εξής : Να προσληφθεί ένας προπονητής, ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Ούτε Μπάντοβιτς, ούτε Κετσπάγια, ούτε Ζίκο. Ένας προπονητής που θα ξεκινήσει να δουλεύει την ομάδα, που θα αρχίζει να βάζει από τώρα τις βάσεις για το καλοκαίρι, που θα εκτιμήσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και θα πεί ποιοί του κάνουν και ποιοί όχι, που θα εισηγηθεί σε ποιές θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, που θα οργανώσει την ομάδα ώστε να διεκδικήσει την 2η προνομιούχο θέση των play offs της Superleague που θα οδηγήσει στα play off του Champions League για την είσοδο στους ομίλους. Γιατί στο μυαλό του Κόκκαλη αυτό που πόνεσε περισσότερο απ'την εικόνα της ομάδας, ήταν το ενδεχόμενο να παίζουμε του χρόνου στο Europa League... ή και πουθενά, με τα χάλια που έχουμε.

Υ.Γ. 29 : Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση μας, σαν κόσμος. Υπάρχουν πολλοί σύγγαυροι - ειδικά οι νεότεροι - που δεν έχουν ζήσει ποτέ τέτοια κατάσταση, ήτοι τον Ολυμπιακό να έχει ουσιαστικά αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα από την 19η αγωνιστική, όντας τόσους βαθμούς διαφορά από την πρώτη θέση.
Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν νιώσει στο πετσί τους να έρχεται μέσα στο Καραϊσκάκη ο κάθε φίτσουλας διαιτητής η ο κάθε πουθενάς ποδοσφαιριστής και να μας κάνει "κηδεία". Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν με απατά η μνήμη μου, τόσο πίσω ο Ολυμπιακός έχει να μείνει τόσο πίσω από τη 2η σεζόν του Αλέφαντου (1993-1994).

Υ.Γ. 30 : Περίπου 100 άτομα πήγαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, άναψε μια φωτιά σε έναν κάδο σκουπιδιών, αλλά οι παικταράδες μας προνόησαν και δεν πήγαν στου Ρέντη. Αν δεν βελτιωθούν άμεσα, προβλέπεται και πρωϊνή επίσκεψη και μετά να δούμε τι θα γίνει...

Υ.Γ. 31 : Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός του 2010 δεν είναι Ολυμπιακός του 1990 : Αρκούν κάποιες απλές, σοβαρές και ουσιαστικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να πρωταγωνιστήσει και πάλι η ομάδα.
Αρκεί να γίνουν, και να γίνουν μεθοδικά και ΕΓΚΑΙΡΑ. Έχει η διοίκηση Κόκκαλη την ψυχραιμία να κάνει την αυτοκριτική της, να διατηρήσει την υστεροφημία της εις τους αιώνας των αιώνων και να κάνει παράδοση διοίκησης στον όποιο επόμενο παραδίδοντας την ομάδα πρώτη και ΚΑΛΥΤΕΡΗ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Ή μήπως θα αναλωθεί σε πείσματα του στυλ "δεν σέβονται την προσφορά μου"και "αν με βρίσουν φεύγω"; Γιατί αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά...

Υ.Γ. 32 : ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΩΝΕΙΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ PESETERO

Δεν υπάρχουν σχόλια: