Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Σαρωτική η επίθεση!



Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε κι ο Ολυμπιακός έκλεισε με την πρώτη θέση στους πόντους και τις ασίστ!

Απόδειξη ότι η ομάδα βρήκε τις συνεργασίες της, ο ένας παίκτης ξέρει πώς να αξιοποιεί τον άλλο και βεβαίως αποτελείται από μεγάλους σκόρερ που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βάλουν την μπαλίτσα στο καλάθι. Αυτός δεν είναι άλλωστε ο σκοπός του μπάσκετ;

Μέσα στο γήπεδο φάνηκε δηλαδή πως ο Ολυμπιακός άλλαξε τρόπο παιχνιδιού, όπως είχε υποσχεθεί κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Αρκεί να τον φέρει στη γη της Επαγγελίας βεβαίως. Ως τώρα πάντως καλά τα πάνε.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη επίθεση με μέσο όρο 88,4 πόντους έναντι μόλις 83,3 της δεύτερης και αήττητης στην πρώτη φάση, Μπαρτσελόνα.

Στις ασίστ είχε 19,9 σε κάθε ματς, έναν υπερβολικά υψηλό αριθμό που πολύ σπάνια μπορεί να πιάσει μία ομάδα! Η Μπαρτσελόνα που τον ακολούθησε είχε 18,2!

Δεύτερος ήταν στα ομαδικά δίποντα (59%), πέμπτος στα τρίποντα με 40% και πολύ χαμηλά στις βολές όπως άλλωστε περιμέναμε (20ος με 70%).

Πέμπτος στα ριμπάουντ, τέταρτος στα κλεψίματα και πρώτος στα κερδισμένα φάουλ συμπληρώνουν τη λίστα των ομαδικών στατιστικών στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.


GAVROS.GR


Δεν υπάρχουν σχόλια: