Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Χάος στη Βρετανία λόγω της κακοκαιρίας Χάος επικρατεί την Τρίτη στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια της Βρετανίας

Χάος επικρατεί στη Βρετανία εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Το δριμύ ψύχος και οι ισχυρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν "έμφραγμα" στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Βρετανίας με αποτέλεσμα να κλείσουν αεροδρόμια και να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η θερμοκρασία έπεσε στους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε κάποιες περιοχές το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει μέχρι και 25 εκατοστά καθώς το κύμα κακοκαιρίας μετακινείται νότια.

Προειδοποίηση για πυκνή χιονόπτωση και πάγο στο οδόστρωμα έχει εκδοθεί για τη Σκοτία και τη βόρεια, κεντρική και δυτική Αγγλία, ενώ περισσότερη ισχυρή χιονόπτωση αναμένεται για τα νότια και το Λονδίνο αργότερα μέσα στην ημέρα και αύριο Τετάρτη.

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ παρέμεινε κλειστό μέχρι τις 12 μμ (τοπική ώρα) εξαιτίας του χιονιού και στο αεροδρόμιο του Λιντς, Μπράντφορντ, ακυρώθηκαν οι πτήσεις.

Οι μοτοσυκλετιστές κλήθηκαν να προσέχουν στις μετακινήσεις τους και η Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων ανακοίνωσε ότι στις περιοχές υψηλού κινδύνου "συνεχίζεται η κάλυψη του οδοστρώματος με αλάτι".

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου μετά από έναν από τους ψυχρότερους Δεκεμβρίους που έχουν ποτέ καταγραφεί.

/www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: