Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Και πώς να επιστρέψει;

Είναι προφανές ότι μετά το «Χ» στην Καβάλα, όλα έχουν χαθεί στο πρωτάθλημα. Αν συνεχίζει να ελπίζει κάποιος για παραπάνω, λυπάμαι αλλά μάλλον βλέπει όνειρα, παρασυρμένος από τις παλιές εικόνες του Ολυμπιακού και όχι από την σημερινή.

Ομάδα χωρίς προσανατολισμούς στο γήπεδο είναι ο Ολυμπιακός του Ζίκο. Ένα σύνολο που δεν ξέρει τι ζητάει στο χορτάρι και – κυριότερα – που δεν γνωρίζει τον τρόπο να πάρει το αποτέλεσμα, ένα χαρακτηριστικό του «χθες», τότε που υπήρχε η βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή, το κάθε αρνητικό αποτέλεσμα θα ανατρεπόταν.

Φυσικά, η ανυπαρξία αυτής της ικανότητας να «κερδίσει» κάτι η ομάδα αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στο χόρτο αλλά κυρίως στη βαθμολογία. Δεν μπορεί να επιστρέψει στην πρώτη θέση. Απλά.
Ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες δείχνουν να έχουν δεχτεί τη μοίρα τους πια και αφήνουν το πάθος στις δηλώσεις και στα αποδυτήρια.

Ασπρόμαυρη εικόνα είναι ο Ολυμπιακός του σήμερα και οι μόνοι που φοράνε την "ερυθρόλευκη" βρίσκονται στην κερκίδα. Αλλα δεν μπορούν να φέρουν τη νίκη...

Ευθύνες

Τις έχουμε μοιράσει από καιρό. Διοίκηση, Κετσπάγια, Ζίκο κατά σειρά έχουν φέρει τον Θρύλο στη 2η θέση.
Μία Διοίκηση που είναι παρών – απών εδώ και καιρό, θυμίζοντας ότι έκανε αυγουστιάτικα (που δεν έβλεπε τα εγκλήματα του Γεωργιανού), αφήνοντας τον – ουσιαστικά – απολυμένο Ζίκο στον πάγκο.

Έναν προπονητή που ΔΕΝ έδωσε καμία οδηγία για το παιχνίδι όλη την εβδομάδα και άφησε τους παίκτες να κάνουν από μόνοι τους ό,τι μπορούν…

Εμείς δεν μπορούμε να στεκόμαστε μόνιμα στον κάθε ανίκανο που κάθεται στην καρέκλα του πάγκου. Δεν έχει και νόημα διότι όλοι αυτοί είναι απλώς περαστικοί. Το μόνο που θα πούμε είναι αυτό που του έλεγαν οι οπαδοί. «Ζίκο φύγε» και τίποτε παραπάνω.

Οσο για τη Διοίκηση, που είναι μόνιμη και αμετακίνητη, επαναλαμβάνουμε τη γνωστή φράση.
«Ξυπνάτε». Σε κάθε επίπεδο. Αλλιώς να μην είστε «μόνιμοι».

Μ.Σ.

www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: