Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Είναι να σε... θέλει!




Κάθε εμπόδιο σε καλό, λέει ο λαός. Ο Ολυμπιακός έφθασε στο σημείο να... αδειάσει το ταμείο της ΠΑΕ, με σκοπό να φέρει έναν ποδοσφαιριστή (Μπεν Αρφά) ο οποίος δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά τελικά πήρε (για την ακρίβεια επέστρεψε) ένας παίκτης που αγαπάει την ομάδα και θα παίξει (και) για τη φανέλα (Νέρι Καστίγιο). Χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η ΠΑΕ να ξοδέψει μία περιουσία.

Διότι, αριστερό μεσοεπιθετικό, με την ταχύτητα, την ντρίμπλα, τη διεισδυτικότητα, το πάθος και το σκοράρισμα του Καστίγιο, σε ηλικία 25 ετών, με τέτοιο "γκελ" στην Ερυθρόλευκη εξέδρα, δεν έβρισκε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη δαπανώντας μόλις 1,5 εκατομμύριο για συμβόλαιο 18 μηνών.

Ο Νέρι με το που έφυγε την Πέμπτη το μεσημέρι από τα γραφεία της ΠΑΕ, αμέσως πέρασε στην... αντεπίθεση, λέγοντας πως "πρέπει να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα και μπορούμε να τα καταφέρουμε". Επισημαίνοντας, πως ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από τον πολυμετοχικό. Ο Μπεν Αρφά, στην περίπτωση που είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό, θα είχε ακόμα το μυαλό του, αν έπραξε σωστά που έφυγε από τη Γαλλία, θα είχε απορίες για το τι θα συναντήσει και μέχρι να μπει στο κλίμα της ομάδας, θα είχε τελειώσει η σεζόν.

Σαφώς και πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει την υπέρβαση, κυνηγώντας περιπτώσεις σαν τον Μπεν Αρφά. Όμως, θα πρέπει να λαβάνεται σοβαρά υπόψη και μία άλλη παράμετρος. Να θέλει ο ποδοσφαιριστής με την καρδιά του να έρθει στην ομάδα και να δώσει τα πάντα για να την οδηγήσει σε επιτυχίες. Όχι, να έρθει κάποιος με κρύα καρδιά, απλά και μόνο επειδή πήρε καλά χρήματα.

Ο Καστίγιο ήθελε με την καρδιά του να γυρίσει στην ομάδα. Το ίδιο και ο Λούα Λούα. Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς, πάλι, από τον Νοέμβριο έδειξε τις διαθέσεις του, αλλά ο Ολυμπιακός καθυστέρησε πολύ με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περιθώρια για το καλοκαίρι, που μένει ελεύθερος.
Ας λέει ο 28χρόνος (που μπορεί να παίξει και αριστερά στα χαφ και πίσω από τον επιθετικό) ότι είναι μεταξύ Μίλαν και Λίβερπουλ.

Οι Ιταλοί έχουν τον Ροναλντίνιο στη θέση αυτή, ενώ οι Άγγλοι έκλεισαν τον Αργενινό, Μάξι Ροντρίγκεζ, που προορίζεται για την αριστερή πλευρά, αφού δεξιά παίζει ο Ολλανδός, Ντιρκ Καϊτ. Υπάρχουν, λοιπόν, ακόμα οι προϋποθέσεις, αρκεί να γίνουν σωστοί χειρισμοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: