Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Μας έχουν γραμμένους…


>Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει. Με δικαιολογία την κρίση, οι διευθυντές προγράμματος και κατ επέκταση τα κανάλια αντιμετωπίζουν το τηλεοπτικό κοινό με πλήρη απαξίωση.

Έτυχε λόγω προσωπικών θεμάτων να μείνω μέσα χρονιάρες μέρες. Είπα να δω τηλεόραση μπας και ψυχαγωγηθώ. Πώς είπατε;;;; Τι θα πει η λέξη; Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας ελληνική τηλεόραση ξεχνάς τι εστί ψυχαγωγία, ενίοτε και ενημέρωση.


Παραμονή πρωτοχρονιάς.

Έχω να δω τηλεόραση τέτοια μέρα από την εποχή των σόου της Ρούλας! Εντάξει, δεν περίμενα να πέσω πάνω σε κάτι τέτοιο. Ευελπιστούσα ότι οι ιθύνοντες θα σκέφτηκαν (το κάνουν κι αυτό;;) να κάνουν κάτι φρέσκο, έστω σε μαγνητοσκόπηση ή στην καλύτερη περίπτωση ένα ζωντανό σόου! Πού να φανταστώ ότι ακόμα κι αυτό θεωρείται είδος πολυτελείας…

Διότι ζωντανό πρόγραμμα είχε μόνο ένα κανάλι από τα 5 ιδιωτικά. Ο ΑΝΤ1.

Μην φανταστείτε τίποτα έκτακτο για την ημέρα… Απλά μετακόμισε μια μέρα πριν το λάιβ του Χ-φακτορ και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Έβαλε και μια κονσερβοποιημένη Βίσση κατά τη διάρκεια που όλη τη βδομάδα την πουλούσε ολοζώντανη (!) και σου λέει….το έχουμε στο τσεπάκι το 40αρι! Δια δύο….

Στην αντίπερα όχθη, στον Άλφα είχαν πάρτι τα καπί! Φώναξαν έναν 100χρονο, πάνω στα άνθη της ηλικίας του και έκαναν ένα γλέντι…αξέχαστο. Κάλεσαν και την Κοκκίνου, φαντάζομαι δεν θα δυσκολεύτηκαν να την πείσουν τώρα που είναι στη δύση η καριέρα της!

Η εκπομπή κράτησε 4 ολόκληρες ώρες (έτσι εξηγείται ο καφές που έπινε η γιαγιά μου 11 η ώρα το βράδυ) ενώ στις 12 διεκόπη για ζωντανή σύνδεση με το Σύνταγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άλφα ήταν το μοναδικό ιδιωτικό κανάλι που συνδέθηκε με το Σύνταγμα!

Μέγκα

Κλασικά, το Μέγκα δεν μας αφήνει παραπονεμένους. Παλιότερα με τη Ρούλα, πιο πρόσφατα με τον Γρηγόρη και τα σόου του.

Φέτος, είναι μια ειδική χρονιά για το Μέγκα. Είναι η χρονιά που το κανάλι γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας. Και δεν θα άφηνε σε καμιά περίπτωση έτσι τους τηλεθεατές του…

>Αυτό λέει η κοινή λογική γιατί στην πραγματικότητα έτσι μας άφησε…

Βλέπετε, ο κύριος Μπούτος δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι φαντασμαγορικό εν όψει της μέρας και των γενεθλίων του σταθμού, ή έστω επειδή είναι το πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι. Αρκέστηκε στις ίδιες και τις ίδιες επαναλήψεις ενώ κατά τις 11 μας έβαλε να θυμηθούμε τις παλιές πρωτοχρονιές του σταθμού. Έτσι, για να μας θυμίσει το πριν και το τώρα – τις εποχές που νοιάζονταν λίγο περισσότερο για τον τηλεθεατή.

Το παρήγορο είναι ότι οι τηλεθεατές δεν μάσησαν χαρίζοντας στις επιλογές του Μέγκα για την Παραμονή αξιοσημείωτα χαμηλά ποσοστά –ίσως τα χαμηλότερα που είδε ποτέ ο σταθμός στην prime time-, δείχνοντας έτσι ότι έχει αντανακλαστικά!

http://mediakanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: