Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Σήμερα η απάντηση Γ.Παπανδρέου στον διάλογο "εφ΄όλης της ύλης" που προτείνει ο Τ.ΕρντογάνImageΜετά από "κυοφορία" δυόμιση μηνών σήμερα αναμένεται να παραδοθεί η απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον ομόλογό του της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός υποτίθεται ότι θα καθιστά σαφές πως "το μόνο υπάρχον ζήτημα για την Ελλάδα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και πως η Αθήνα υποστηρίζει την εντατικοποίηση των επαφών με στόχο να επιτευχθεί αυτό".

Θυμίζουμε ότι ο Τ. Ερντογάν έχει ζητήσει διάλογο "εφ' όλης της ύλης" των ελληνοτουρκικών "προβλημάτων" για την ακρίβεια των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται "να εστιάζει σε ζητήματα «χαμηλής πολιτικής» και καθημερινότητας, όπου μπορεί να υπάρξει διμερής συνεργασία". Είναι ένα ζήτημα αυτό, δηλαδή να δούμε τα "ζητήματα χαμηλής πολιτικής" αφού πολλές φορές κρύβουν θέματα μείζονος πολιτικής σημασίας.

Το περίεργο είναι γιατί δεν δίνεται η επιστολή στην δημοσιότητα, όπως έκανε αντίστοιχα ο Ταγίπ Ερντογάν. Φοβούνται κάτι;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: