Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ... ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ. Τέλος οι μετακινήσεις οπαδών...

Την εύκολη λύση επέλεξε η ελληνική πολιτεία ώστε να εκτονώσει την έξαρση στα κρούσματα γηπεδικής βίας που παρατηρήθηκαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Με εντολή, λοιπόν, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι αστυνομικές αρχές δεν πρόκειται να επιτρέψουν εφεξής τις μετακινήσεις των οργανωμένων οπαδών.

Ο υπουργός, μάλιστα, αποκαλύπτει με δήλωση του ότι σε έκτακτη σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη 18/1, θα αποφασιστεί από τους συναρμόδιους φορείς και ακολούθως θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, την οριστική και ολοκληρωτική απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες!

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εξάλλου, εξαπέλυσε βολές κατά της ΕΠΟ, της Superleague και των ΠΑΕ που εγκαλούν την πολιτεία και δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και τους κατηγορεί για "υποκριτική στάση".

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

"Η μηδενική ανοχή ισχύει απολύτως και κατά του χουλιγκανισμού και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν οι ΠΑΕ, που φέρουν μεγάλες ευθύνες για τη διαιώνιση των φαινομένων αθλητικής βίας. Είναι υποκριτικό, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, οι ΠΑΕ να εγκαλούν τις αστυνομικές αρχές και την Πολιτεία, προσδοκώντας έτσι να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

Μόνο χθες τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεση τους 438 οχήματα, με το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων. Ωστόσο οι ΠΑΕ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η μετατροπή των αγώνων σε πολεμικές αναμετρήσεις, να είναι σύνηθες φαινόμενο.

Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικές αρχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν εφεξής τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών, ενώ θα εισηγηθούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες. Η μηδενική ανοχή στη βία, το χουλιγκανισμό και τους βανδαλισμούς είναι απόφασή μας και θα την τηρήσουμε. Επιτέλους, οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Λίγη ώρα αργότερα, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

"Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αύριο Τρίτη στις 16:00 στο γραφείο του υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Δημήτραινα και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου.

Αντικείμενο της συνάντησης, είναι ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου της αθλητικής βίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: