Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!!


Να εκλέξουν το νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ από τη βάση κάλεσε τους νέους και τις νέες της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. "Ανοίξτε διάπλατα και τις δικές σας πόρτες της οργάνωσης και θα αισθανθείτε την ίδια αγάπη και ανταπόκριση από τον απλό ονεδίτη που αισθάνθηκε η ΝΔ όταν άλλαξε τα πάντα, εκλέγοντας πρόεδρο από τη βάση", τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην εικόνα της κυβέρνησης, τις 100 πρώτες της ημέρες, είπε ότι ο χαρακτηρισμός ακυβερνησία μοιάζει επιεικής και ότι τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ανικανότητα, παλινωδίες ασάφεια, σύγχυση, αντιφάσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στο νόμο της κυβέρνησης για τους μετανάστες, τονίζοντας ότι "όσο προσπαθούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει την ταυτότητά του και την ιστορία του, τόσο περισσότερο θα τον συσπειρώνουν γύρω από τις αξίες και τα ιδανικά του".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα εισόδου ανεξέλεγκτων κυμάτων από μετανάστες και πως η σημερινή κυβέρνηση σπεύδει να νομιμοποιήσει τους πάντες και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους.

Είπε ότι προειδοποιεί την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί και πως θέση της ΝΔ είναι να ενσωματώσει η ελληνική κοινωνία μέσα από την παιδεία και τον πολιτισμό όσους μπορεί να αντέξει. "Γιατί μας καθυβρίζουν γιατί τους προτείνουμε αυτό ακριβώς που ισχύει σήμερα στη Γερμανία, αν θέλουν λοιπόν κάποιο γερμανικό μοντέλο τους προτείνουμε να μιμηθούν το μεταναστευτικό μοντέλο της Γερμανίας, που υπήρξε μεταρρύθμιση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Γκέρχαρντ Σρέντερ", συνέχισε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας πως η δεινή κρίση που πλήττει τον κόσμο και πλέον και την Ελλάδα δεν ξεπερνιέται με συνταγές διαχείρισης, αλλά με τολμηρές ανατροπές.

Συμπλήρωσε ότι η ΝΔ είχε εντολή για ανατροπές αλλά δεν τις προχώρησε τ προηγούμενα πέντε χρόνια και γι'αυτό τιμωρήθηκε στις κάλπες. Είπε επίσης ότι η επιμονή του ΠΑΣΟΚ σε παλαιές αποτυχημένες συνταγές κάνουν όλο και πιο απαραίτητη μια νέα ειρηνική επανάσταση, μια νέα δημοκρατική επανάσταση, μια νέα μεταπολίτευση.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι απορρίπτει εκλογικά νομοσχέδια που κάνουν τα κόμματα ακόμα πιο αρχηγικά. "Θέλουμε το κόμμα επιτελείο αγώνα, όχι αυλή γύρω από τον αρχηγό, θέλουμε τους βουλευτές να είναι εκλεκτοί του λαού, όχι εξαπτέρυγα του εκάστοτε αρχηγού, δεν θέλουμε τους βουλευτές υποδεέστερους ακόμα και από τους αντιδημάρχους σε γενικευμένες μονοεδρικές περιφέρειες που προτείνει ο κ. Παπανδρέου", είπε, ενώ μιλώντας για την ανεργία υπενθύμισε ότι η ΝΔ την βρήκε 11,3% το 2004 και την κατέβασε στο 7,4% μέχρι το 2008 και μετά ήρθε η διεθνής οικονομική κρίση και την παρέδωσε στο 9,3% και τώρα το ΠΑΣΟΚ προεξοφλεί ότι θα πλησιάσει το 20%. Επίσης είπε ότι υπάρχουν και τομείς όπου η κυβέρνηση μπορεί να τα πάει καλά και ότι η ΝΔ δεν θα αντιγράψει την παλαιά τακτική του ΠΑΣΟΚ "που όχι μόνο είχε την απόλυτη άρνηση για ψωμοτύρι αλλά δεν προσέφερε ποτέ λύσεις".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα υπάρξουν κάποιοι που θα αντιδράσουν σε όσα προτείνει για τη νέα πορεία που ζητά ο τόπος και θα πουν ότι "ίσως απορρίπτω το δικό μας το χθες, ότι δεν θέλω να επωμισθώ παραταξιακές ευθύνες για προσπάθειες που πέτυχαν ή απέτυχαν". Ο κ. Σαμαράς είπε ότι όλοι είναι υπερήφανοι για το έργο της ΝΔ και των κυβερνήσεών της και πως κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητήσει το έργο που παρήχθη από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και ότι όποιος το κάνει για δικούς του λόγους θα τον βρει απέναντί του. "Ο χρόνος έχει έκτοτε κυλήσει, ο λαός έκτοτε έχει μιλήσει, έχει απορρίψει ή ανταμείψει θέσεις ή συμπεριφορές παλαιότερες δικές μας και έχει τοποθετηθεί απέναντι στο δικό μας νεοδημοκρατικό πρόβλημα", τόνισε αναφέροντας πως ο ίδιος ακούει μόνο την εντολή "αλλάξτε, φύγετε από το χθες, ασχοληθείτε επιτέλους με τα προβλήματα του αύριο".

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για μια ΝΔ που ακουμπά με σεβασμό στον απλό πολίτη, στον Έλληνα που διψάει για ανανέωση και όχι για αναπαλαίωση, για ψέματα, για παλινωδίες, για συγκαλύψεις, για συμβιβασμούς. Επιπρόσθετα είπε ότι "είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία, τις ιδέες μας, τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και σεβόμαστε όλους τους άλλους, τους αναγνωρίζουμε το αυτονόητο δικαίωμα να είναι υπερήφανοι για τις δικές τους ιδέες". Είπε παράλληλα ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε περισσότερο πλούτο και περισσότερους νεόπτωχους, έχουμε περισσότερα μέσα στη διάθεσή μας, περισσότερα εξοχικά αυτοκίνητα και σκάφη και λιγότερη ξεγνοιασιά, λιγότερη ευτυχία, λιγότερα παιδιά, λιγότερες ευκαιρίες, λιγότερη ασφάλεια.

Μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Παπανικολάου τάχθηκε επίσης υπέρ της εκλογής του διαδόχου του από τη βάση, αναφέροντας "τη διεύρυνση δεν την κάνουμε για να δείξουμε πόσοι είμαστε αλλά είναι ώρα να αναδείξουμε την ποιότητα των διαδικασιών μας". Ο κ. Παπανικολάου έκανε και ειδική αναφορά στον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή κάνοντας λόγο για πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο και αναφέροντας ότι οι ΟΝΝΕΔίτες του οφείλουν πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: