Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Κενές παραμένουν ακόμα πολλές Γενικές Γραμματείες ΤΡΕΞΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΝΕΤΕ


Κενές παραμένουν οι Γενικές Γραμματείες Επενδύσεων και Ανάπτυξης και Ναυτιλιακής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομίας. Για την πρώτη, όπως λέγεται στο παρασκήνιο, η κυρία Λούκα Κατσέλη επιθυμούσε τον καθηγητή κ. Γερ. Σαπουτζόγλου , δεξί χέρι του κ. Γερ. Αρσένη την εποχή που εκείνος ήταν ο «τσάρος» της Οικονομίας, και σήμερα μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τον θεώρησε περασμένης ηλικίας και αντιπρότεινε άλλες λύσεις, οι οποίες όμως δεν ικανοποίησαν την κυρία Κατσέλη και η Γραμματεία παραμένει ακέφαλη.

Το αντίστροφο συνέβη με τη Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής, για την οποία, όπως λέγεται, έφθασε μια λίστα περίπου δέκα ατόμων στο γραφείο της υπουργού και εκείνη, επειδή δεν γνώριζε κανέναν, επέλεξε βάσει του βιογραφικού του τον καθηγητή Ναυτιλίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κ.
Γ. Βλάχο . Ωστόσο κάποιο κώλυμα εντοπίστηκε και ο κ. Βλάχος δεν ανέλαβε καθήκοντα, ούτε επελέγη άλλο πρόσωπο. Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι Γραμματείες του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και του Εθνικού Τυπογραφείου. Η δεύτερη δεν πρόκειται να λειτουργήσει ως ξεχωριστή Γραμματεία και το πιθανότερο είναι να μεταφερθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα στον ειδικό γραμματέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για λόγους εξοικονόμησης πόρων.

Κενές παραμένουν επίσης οι θέσεις στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (υπουργείο Οικονομικών) και στις Γραμματείες Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ψηφιακής Σύγκλισης και Ανταγωνιστικότητας (υπουργείο Οικονομίας).
Ευαίσθητες θέσεις στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο δεν έχει γενικούς γραμματείς αλλά γενικούς διευθυντές, έχουν προκηρυχθεί με τη διαδικασία της υποβολής βιογραφικών, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Προς το παρόν παραμένει στη θέση του ο γενικός διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος προέρχεται από το διπλωματικό σώμα. Επικεφαλής δεν έχουν τοποθετηθεί στις διευθύνσεις Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και Ενιαίου Διοικητικού Τομέα.
Στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει τοποθετηθεί κανένας γενικός γραμματέας! Παραμένουν έτσι ακέφαλες οι Γραμματείες Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Απόδημου Ελληνισμού και η Ειδική Γραμματεία Αξιοποίησης Διεθνών Προγραμμάτων.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναμένεται η κάλυψη των Γραμματειών Περιβάλλοντος, Δασών και Φυσικών Πόρων και Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής,

στο υπουργείο Παιδείας οι Γραμματείες Διά Βίου Εκπαίδευσης και Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

στο υπουργείο Υγείας οι Γραμματείες Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας και, τέλος, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Γραμματεία Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: