Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ανησυχεί για νέες δίκες η τουρκοκυπριακή πλευρά Πολιτικός αναβρασμός μετά την απόφαση για τους Όραμς

Ποιος θα πληρώσει τώρα
την Τσέρυ Μπλέαρ;

Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου για την υπόθεση Όραμς έφερε αναβρασμό στην τουρκοκυπριακή πολιτική σκηνή η οποία πλέον κινείται στους ρυθμούς της προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκοκυπριακή πλευρά, Τετάρτη βράδυ έλαβε χώρα έκτακτη συνάντηση κορυφής. Σε αυτήν συμμετείχαν ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Ντερβίς Έρογλου, διάφοροι λεγόμενοι “υπουργοί”, νομικοί και ο πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Στην συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η υπόθεση Όραμς και ακούστηκαν διάφορες απόψεις για τη μελλοντική τοποθέτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς στο περιουσιακό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφική πηγή, εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για δυο σημεία:

•Πρώτον, με βάση την απόφαση του αγγλικού δικαστηρίου, οι αποφάσεις των δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι δεσμευτικές για την τουρκοκυπριακή πλευρά.

•Δεύτερον, ενδέχεται να έρθουν στο προσκήνιο και άλλες δικαστικές μάχες από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Προχθές, ο Έρογλου αναφερόμενος στην Υπόθεση Όραμς, κατέκρινε την στάση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στη δικαστική διαμάχη. Χαρακτήρισε παράλληλα “αποτυχημένους” τους χειρισμούς του κ. Ταλάτ στην υπόθεση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Έρογλου παραπονέθηκε έντονα για τα έξοδα της δικαστικής διαμάχης τα οποία τώρα καλείται να πληρώσει η τουρκοκυπριακή πλευρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: