Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Θύμισε «πέτρινα χρόνια» !

Οποιος έχει ζήσει τα «πέτρινα χρόνια» του Ολυμπιακού θα ένιωσε σήμερα ότι ταξίδεψε πίσω στον χρόνο και είδε ένα μεσημεριανό ματς στο παλιό Καραϊσκάκη, τότε που βλέπαμε τον Οποιονδήποτε να παίζει παιχνίδια στην πλάτη του Θρύλου και τους παίκτες να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν…
Οσο ρομαντικό κι αν είναι αυτό το ταξίδι, λυπάμαι αλλά δεν το θέλουμε καθόλου…

Μία ομάδα που είχε ΜΗΔΕΝ σχέδιο ανάπτυξης, κανέναν προσανατολισμό στο παιχνίδι και παράταγε κάθε προηγούμενη …ημιτελή της προσπάθεια όταν έβλεπε τα «δύσκολα» θύμισε ο Ολυμπιακός και από αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε.
Το ότι οι παίκτες είναι ΚΑΙ αγύμναστοι (βλ. Γκαλέτι, Ντιόγο, Λεονάρντο) είναι ο ένας παράγοντας. Το ότι όμως παίζουν στα τυφλά, οφείλεται στον παράγοντα «πάγκο» που δεν έχει δουλέψει στις προπονήσεις και δεν μπορεί να αντιδράσει στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έχει τα κακά του χάλια, το ξέρουμε από καιρό. Το ότι θα έφταναν όμως οι παίκτες να φοβούνται τη Λάρισα, δεν το περιμέναμε να το δούμε…

Ένα ματς που θα μπορούσε να έχει τελειώσει από το ημίχρονο, οι παίκτες (κατά κύριο λόγο) και ο Ζίκο το έκαναν ντέρμπι και άκουσαν ξανά τις αποδοκιμασίες. Γιατί;
Γιατί επί 35 λεπτά σερνόντουσαν στο χορτάρι και γιατί μετά το 65’ έδειχναν ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην επέλαση (!!!) της Λάρισας. Μίας ομάδας που θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να έχει διαλυθεί σήμερα.

Και πάμε ξανά στο παρελθόν. Τότε που η κάθε «Λάρισα» έκανε το κουμάντο της στο Καραϊσκάκη….

Γιατί τότε, οι ενδεκάδες του Ολυμπιακού είχαν ένα απλό σχέδιο. Σέντρα του Τσιαντάκη (πχ) και κεφαλιά του Τσαλουχίδη (πχ.). Για τα υπόλοιπα – και κυρίως για το αποτέλεσμα εκείνης της τακτικής, έχει μιλήσει η Ιστορία.

Απλά, αυτό είδαμε και σήμερα.
Στον πάγκο, ένας προπονητής που δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες (αλήθεια, τι τους είπε στο ημίχρονο;) και παρά τις αλλαγές που έκανε (θεωρητικά σωστές) έβλεπε την ίδια νωθρή εικόνα στο χορτάρι. Ενας προπονητής που ΔΕΝ έχει δουλέψει το προηγούμενο διάστημα.

Οι αγύμναστοι παίκτες; Μόνο και μόνο τα χάλια του Γκαλέτι που δεν μπορεί να περάσει στα ίσια έναν αντίπαλο ή η εικόνα του Λεονάρντο που είναι «σκιά» του γρήγορου παίκτη που είχαμε γνωρίσει, μιλάει από μόνη της.

Η γκρίνια στην κερκίδα; Ναι, ήταν κι αυτή βγαλμένη από το παρελθόν. Αν και απόλυτα δίκαιη συνέπεια των παραπάνω.

Και πάμε στη διαιτησία και τις ευθύνες της Διοίκησης…. Κι αυτά από το παρελθόν ! Με έναν διαιτητή που άφηνε τους παίκτες του Ολυμπιακού να υποφέρουν από τα σκληρά μαρκαρίσματα και έδινε «τα κουκιά» στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας, φέρνοντάς τους κοντά στην περιοχή μέχρι να σκοράρουν…. Εντυπωσιακό μεν, αλλά δείχνει τι συμβαίνει φέτος στους αγώνες του Καραϊσκάκη.

Η Διοίκηση (ποιος;;;)

Πάμε τώρα στην ανύπαρκτη διοίκηση του Ολυμπιακού. Αυτή που επέτρεψε το 9ήμερο ρεπό των εορτών, που πέρασε στο ντούκου την ήττα από τον Αρη και ήταν άφαντη στην προετοιμασία του αγώνα με την ΑΕΚ. Ναι, την ίδια που ζήτησε εξηγήσεις από τον Ζίκο ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ !

Πόσο …υπαρκτή είναι αυτή η Διοίκηση που έμεινε ικανοποιημένη από το ένα και μοναδικό ραντεβού με τον Πιλάβιο για την Διαιτησία;
Πόσο υπαρκτή είναι όταν έχει αφήσει την ομάδα ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ από το καλοκαίρι και κωλυσιεργεί και τώρα στις μεταγραφές;
Ποια Διοίκηση ενεργεί ΥΠΕΡ του Ολυμπιακού και του κόσμου του, όταν ενοχλείται από τον Στολτίδη (ήμαρτον) και αφήνει τους ξένους να «χορεύουν»;

Ναι, αυτή η τωρινή του Ολυμπιακού….

Το αύριο

Δυστυχώς, το ταξίδι στον χρόνο μας θύμισε και κάτι πιο βασικό. Το ότι τότε η μισή χρονιά κύλαγε χωρίς στόχο!
Πολύ λυπάμαι ότι σιγά – σιγά, η ομάδα αυτή θα κάνει κι άλλες γκέλες και θα βαδίσει στο τέλος του πρωταθλήματος ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ….

Επειδή λοιπόν, ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει πει (σε άλλες φάσεις) ότι «η ομάδα χρειάζεται ένα σοκ», εμείς θα πούμε ότι χρειάζεται ΠΟΛΛΑ ΣΟΚ για να συνέλθει.

Γιατί ξέρεις, Πρόεδρε… να σου θυμίσουμε και μεις κάτι από το παρελθόν. Δεν ήταν ΟΛΑ ρομαντικά τότε.
Τότε, υπήρχαν και γιαούρτια και κορνέδες… και Ευχή μας είναι να ΜΗΝ τα ξαναδούμε !


http://www.bam.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: