Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Μάχη μεταξύ αστυνομικών και οπαδών του Ολυμπιακού στο κέντρο της Καβάλας.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Κουντουριώτου σε ένα από τα πια γνωστά σημεία της Καβάλας, στις Καμάρες, όταν ομάδα φιλάθλων του Ολυμπιακού επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην περιοχή για τον αγώνα ΑΟΚ Ολυμπιακός για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πάντα ξεκίνησαν από ένα μπουκάλι μπύρα που εκτόξευσαν οπαδοί του Ολυμπιακού προς τους άντρες των ΜΑΤ.

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ένας καταιγισμός από πέτρες και τούβλα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους οπαδούς έκαναν χρήση δακρυγόνων. Από τις πέτρες και τα τούβλα που εκτοξεύτηκαν, έσπασαν δύο βιτρίνες καταστημάτων.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έβαλαν φωτιά και σε κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν στην περιοχή και για την κατάσβεση τους χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μαζί όμως με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που διαλύθηκαν από τα δακρυγόνα αρκετοί ήταν και οι πολίτες που δέχθηκαν τις επιπτώσεις των χημικών που έριξε η αστυνομία, ενώ παρά το ότι η αστυνομική δύναμη στην περιοχή ήταν μεγάλη κανείς δεν φρόντισε έστω και για μερικά λεπτά να διακόψει την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά οχημάτων στην οδό Βενιζέλου.

Τα επεισόδια όμως συνεχίστηκαν και στο γήπεδο Ανθή Καραγιάννη όταν περίπου εκατό οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στις Θύρες 10, 1 και 2 εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν σε οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας στις θυρες 3,4,5. Ξήλωσαν τα πανό που είχαν αναρτήσει οι Καβαλιώτες και πέταγαν προς την πλευρά τους καπνογόνα και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομική δύναμη εκείνη τη στιγμή ήταν περιορισμένη στο γήπεδο, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την επίθεση και επενέβη με καθυστέρηση 15 λεπτών. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αφού έσπασαν καθίσματα επιτέθηκαν και σε ανθρώπους της ασφαλείας του γηπέδου.

www.kavalanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: