Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ


Υ.Γ. 1 : Την ώρα της ανάγνωσης της 11άδας μας, ακούστηκαν τα πρώτα "ουουου" για τον Ζίκο αλλά και αποδοκιμασίες όταν αναγνώσθηκε το όνομα του Όσκαρ. Τι τραβάει αυτός ο φουκαράς ο Ισπανός, λες και είναι ο αρχηγός καμμιάς κλίκας που επιβάλλει στον προπονητή να παίζει με το "έτσι θέλω". Τουλάχιστον οι συμπαίκτες του τον στήριξαν, αφού στο γκολ του Μαρέσκα έτρεξαν να αγκαλιάσουν πρώτα αυτόν για την ωραία ασίστ του - με πρώτο και καλύτερο τον σκόρερ. Και ο Ισπανός ψηφίστηκε τελικά MVP του αγώνα. Δεν είναι παικταράς, δεν είναι πρώτο όνομα, αλλά στον Ισπανό βγάζω το καπέλο γιατί σέβεται το ψωμάκι που τρώει και ότι μπορεί - όσο κι αν είναι αυτό - προσπαθεί πάντα να το δώσει.

Υ.Γ. 2 : Η ψυχολογία της ομάδας είναι υπό του μηδενός. Οι παίκτες κάνουν ότι γουστάρουν, οι οπαδοί είναι εξαγριωμένοι, ο πρόεδρος κάνει διακοπές, μεταγραφές δεν γίνονται, ο προπονητής είναι στον αέρα με την εξουσία του να αμφισβητείται και η διοίκηση αγρόν ηγόραζε. Θέλεις να διώξεις τον Ζίκο; Τελείωσε τον τώρα, δεν ωφελεί να τον διατηρείς και να τον εξευτελίζεις στα μάτια των παικτών του. Δεν θέλεις να τον διώξεις για τον α' η β' λόγο (π.χ. παχυλή αποζημίωση); Μάζεψε τους παίκτες, ρίξε κανένα βαρύ πρόστιμο να τσούξει πολύ ο κώλος, πες οτι στηρίζεις τον προπονητή και καθαρίζεις. Πάρε θέση όμως που να πάρει σαν διοίκηση. Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να σηκωθεί να φύγει μόνος του ένας προπονητής που δικαιούται αποζημίωση 1.000.000 ευρώ, γιατί πολύ απλά δεν θα φύγει ποτέ. Και το χειρότερο είναι πως όταν πάρει χαμπάρι οτι προσπαθείς να τον "φας" στο τζάμπα, θα αρχίσει τις παλαβομάρες για να σε αναγκάσει να τον διώξεις και να τον πληρώσεις. Το δήλωσε φόρα παρτίδα στη συνέντευξη τύπου οτι μόνος του δεν πάει πουθενά άλλωστε : "Δεν μου έχει πεί τίποτε τέτοιο η διοίκηση, θέλω να συνεχίσω".

Υ.Γ. 3 : Αρνούμαι να πιστέψω πως ο Ζίκο είναι πραγματικά τόσο ηλίθιος προπονητικά όσο δείχνει στον Ολυμπιακό. Γιατί ο Βραζιλιάνος δείχνει να μην κατέχει ούτε τα βασικά. Δε μπορεί ρε παιδί μου, δε γίνεται. Ο Ζίκο δεν είναι άνθρωπος - κλασικός ποδοσφαιριστής, που το μυαλό του μπορεί να επεξεργαστεί απλές ερωτήσεις και να απαντάει με "Εεεεεεε...", "Κοιτάχτε...", "Βασικά εμείς...", "Πιστεύω πως...". Να το δούμε κι αλλιώς; Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες επίσης, οι εντεκάδες που κατέβαζε ο Ζίκο ήταν πολύ λογικές, δεδομένων και των ελλείψεων που είχε λόγω τραυματισμών η ομάδα. Δεν μπορεί ξαφνικά να τον χτύπησε η βλακεία κατακέφαλα και να άρχισε τα πειράματα. Γιατί τα πειράματα είναι προϊόν λίγων μόλις εβδομάδων. Γενικά, από τα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη του 2009, "κάτι" έχει γίνει με τον Ζίκο.

Υ.Γ. 4 : Ο Ζίκο με τις ιδέες του στα ματς με Άρη και ΑΕΚ βοήθησε τα μέγιστα στην απαξίωση του. Όμως, είναι πια τόσο τυχαίο οτι η επίθεση στον Ζίκο ξεκίνησε μετά από εκείνη τη δήλωση του με την οποία ζητούσε 4 παίκτες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου; Μέχρι τότε, ο Ζίκο μπορεί να μην είχε αφήσει 100% ικανοποιημένους κόσμο και διοίκηση, αλλά αν μη τι άλλο, όλοι πρόσβλεπαν σε καλύτερες ημέρες και μετά το Γενάρη και σε καλύτερο ποδόσφαιρο, αφού η ομάδα θα είχε ενισχυθεί. Και τότε σύμφωνα με δημοσίευμα, "παλιά καραβάνα" της ΠΑΕ, φέρεται να δήλωσε : "Μην πάρει ανάποδες ο πρόεδρος και καβαλήσει το αεροπλάνο για Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Και αν γίνει αυτό, θα μας φαίνεται μεταγραφή ο Τοροσίδης". Να λοιπόν που ο πρόεδρος καβάλησε το αεροπλάνο, οι παίκτες καβάλησαν τον Ζίκο και όλοι μαζί τους οπαδούς που δε χρωστάνε τίποτα. Χο, χο, χο...

Υ.Γ. 5 : Από την άλλη, εκνευριστικότατη είναι και αυτή η υστερία και το έντονο αντι-Ζίκο κλίμα που έχουν καλλιεργήσει τα ΜΜΕ. Ο Ζίκο παρουσιάζεται λίγο-πολύ ως η καταστροφή μιας ομάδας που λειτουργούσε υποδειγματικά. Επικίνδυνος, άσχετος, ταβερνιάρης, τα πάντα όλα. Λίγες εβδομάδες πριν τον χαιρέτιζαν ως τον "Λευκό Πελέ" που "με την επιθετική του φιλοσοφία οδηγεί τον Ολυμπιακό σε νέους τίτλους και ψηλά στην Ευρώπη". Μέσα σε 20 ημέρες ο Βραζιλιάνος από θαυματοποιός έγινε η καταστροφή της ομάδας. Όχι οτι δεν είχε το βασικότερο μερίδιο στο γεγονός οτι ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστική ταυτότητα μετά από σχεδόν μισό πρωτάθλημα με τον Ζίκο στον πάγκο, αλλά ο Βραζιλιάνος δείχνει να γίνεται η κολυμβήθρα του Σιλωάμ όπου η διοίκηση ξεπλένει τις παλαβομάρες της και ορισμένοι παίκτες την προκλητική ανυπαρξία τους. Κάτι που ο Βραζιλιάνος δεν το αφήνει να συμβεί, όσο "καρφώνει" τη διοίκηση για το θέμα της ενίσχυσης της ομάδας.

Υ.Γ. 6 : Ο Ζίκο "έχασε" τα αποδυτήρια και αυτό ήταν η αρχή του τέλους του στον πάγκο της ομάδας. Θα περίμενε κανείς οτι με ισχυρό το "λάτιν" μέτωπο στην ομάδα και με έναν εξ'αυτών "μανάρι" του Ζίκο και αρχηγό της ομάδας, ο Βραζιλιάνος τεχνικός θα είχε τα εχέγγυα να κάνει τη δουλειά του έχοντας "αβάντα" τους παίκτες του. Οι πρώτοι που του γύρισαν την πλάτη, ήταν αυτοί. Ακόμα και ο πολύς Ντουντού Σεαρένσε, τον έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και πήγε και έπαιζε τραυματίας σε φιλικό στις διακοπές του, αντί να δώσει το παράδειγμα. Και το τελειωτικό χτύπημα ήρθε την Παρασκευή, όταν οι παίκτες μαζεύτηκαν για να μιλήσουν πριν την προπόνηση και δεν είπε κανείς τίποτα στον Ζίκο, που έμεινε μόνος του στο γήπεδο να περιμένει! Απίστευτα πράγματα φέτος, τέτοια σκηνικά μόνο επί Κόμορα είχαν γίνει.

Υ.Γ. 7 : Φυσικά και ο Ζίκο δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Έχει και παραέχει ευθύνη για το χάλι της ομάδας. Δεν είναι και λίγο να βγαίνουν σοβαροί επαγγελματίες όπως ο Μέλμπεργκ και να λένε ξεκάθαρα οτι δεν γίνεται προπόνηση αλλά χαβαλές. Με "πάνω τα χεράκια, κάτω τα χεράκια", ποδοβόλεϊ και σουτάκια τίτλοι δεν κερδίζονται. Ούτε είναι δικαιολογία το "έχω άλλη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο" όταν παίρνεις ένα σκασμό λεφτά για να οδηγείς την ομάδα που σε πληρώνει σε νίκες και τίτλους : Αυτός είναι ο στόχος σου αν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας, όχι να μείνει ικανοποιημένο το "εγώ" σου. Αλλιώς πας στην πατρίδα σου και χαίρεσαι το ποδόσφαιρο όσο θέλεις.

Υ.Γ. 8 : Όσο για το θέμα Στολτίδη; Δεν πιστεύω οτι πρόκειται για εμπάθεια ή κόλλημα του Ζίκο η περιθωριοποίηση του παίκτη. Για τον Λεντέσμα ναι, όλες οι ενδείξεις λένε πως ο Ζίκο δεν τον "πήγαινε", το έδειξε άλλωστε με το που ήρθε στην ομάδα. Τον Στολτίδη όμως, ειδικά στις αρχές, τον είχε βασικούρα, αν θυμάστε. Και μετά ο Στολτίδης τραυματίστηκε ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε και η φερόμενη δήλωση Κόκκαλη "σκοτώστε τους αν χρειαστεί" πριν το ντέρμπι με τη βαζέλα, που έστελνε τον Σόκρατες στον εισαγγελέα για εξηγήσεις. Από τότε, ο "Ιέρο" είναι περιθωριοποιημένος. Το "δε τον χρησιμοποιούν γιατί θέλουν να τον τελειώσουν" δεν ισχύει - τι να τελειώσουν άλλωστε; Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι, αν δεν τον θέλουν τον Μάϊο μένει ελεύθερος. Το άλλο σενάριο είναι η γνωστή σε όλους μας φήμη κυκλοφορεί καιρό και την έχουμε επανειλημμένως σχολιάσει. Πριν λίγο καιρό μάλιστα την αναπαρήγαγε και ο monsieur Karpetopoulos στις 22/12/2009, έστω και αν ήταν πιο προσεκτικός και δεν είπε όνομα αλλά τον "φωτογράφισε" : "Ολα τα έχει ο Ολυμπιακός, η συνωμοσιολογία τού έλειπε. Σύμφωνα με κάποια φήμη που κυκλοφορεί, ένας από τους παίκτες που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μαρέσκα αποκλείστηκε από την αποστολή για τη Θεσσαλονίκη, γιατί θεωρείται από τους υπόπτους για τη διαρροή της ομιλίας του Κόκκαλη στους παίκτες πριν από το ματς με τον ΠΑΟ – εκείνης που είχε ως αιτία να κληθεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού από τον αθλητικό εισαγγελέα! Θέλω να πιστεύω ότι όποιος το κυκλοφορεί αυτό λέει μια κουταμάρα ολκής, αλλά στο τρελό μας πρωτάθλημα δεν αποκλείω να είναι κι έτσι το πράγμα. Και δεν είναι καθόλου αστείο: κάπως έτσι φαγώθηκε και ο Γιάννης ο Γκούμας από τον ΠΑΟ". Ιδού και το link... Όσο για την μεταξύ τους φασαρία στην προπόνηση του Σαββάτου; Θεωρώ πως είναι προϊόν της ευρύτερης χαοτικής κατάστασης στον Ολυμπιακό τις τελευταίες ημέρες. Όσο για τον "Ιέρο", όσο και αν τον πνίγει το δίκιο, θεωρώ λάθος του που επιτέθηκε στον Ζίκο τώρα που τον βαράνε ακόμα και οι πέτρες στου Ρέντη. Γιατί δεν έβγαινε τόσο καιρό κι αυτός να πεί "δεν είμαι τραυματίας", όταν δηλωνόταν σαν τραυματίας ξανά και ξανά;

Υ.Γ. 9 : Αν θα ήθελα ακόμα τον Ζίκο στον Ολυμπιακό; Φυσικά και όχι. Η προπονητική φιλοσοφία του Ζίκο δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό που είναι απ'τα πιο "μυστήρια" Ευρωπαϊκά καράβια. Η φιλοσοφία του γενικά δεν ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή νοοτροπία. Το πιο χαλαρό στυλ, το "να διασκεδάσουμε στην προπόνηση και στους αγώνες" δεν έχει αποτέλεσμα στην Ευρώπη. Οι παίκτες ειδικά στον Ολυμπιακό θέλουν πάνω απ'όλα προπονητή-ψυχολόγο, που να μπορεί όμως και να τους επιβάλλεται. Ο Ζίκο είναι πάνω απ'όλα ένας συμπαθής άνθρωπος που όμως ούτε στον τομέα ψυχολογία είναι καλός, ούτε στον τομέα πειθαρχία. Και όταν δεν μπορείς να επιβάλλεις τη στοιχειώδη πειθαρχία σε έναν σύλλογο όπου διαχρονικά βασίλευε η αναρχία όταν έμεναν λάσκα τα λουριά, τότε χάνεις το παιχνίδι και αποδεικνύεσαι ακατάλληλος. Αυτοί είναι και οι λόγοι που δε τον θέλω : Ο Ολυμπιακός θέλει έναν προπονητή που να βλέπει τον κάθε αγώνα αν όχι σαν μάχη, έστω σαν δουλειά που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Διασκέδαση ήταν αυτό που έκανε ο Ζίκο στο Μαρακανά στο φιλικό προς τιμήν του. Ένας αγώνας όμως με τον βάζελο, τη δικέφαλη κότα ή τη δικέφαλη μπουγάτσα δεν είναι διασκέδαση - είναι ΠΟΛΕΜΟΣ. Και στην τελική ο κόσμος που πονάει για την ομάδα, την ακολουθεί παντού, βρίσκει διέξοδο στα όποια προβλήματα της καθημερινότητας, πληρώνει για να διασκεδάζει ΕΚΕΙΝΟΣ... και ΟΧΙ οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής. Αυτοί μπορούν να διασκεδάσουν ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ με τα χιλιάδες ευρώ που κερδίζουν μηνιαίως : Την ώρα του αγώνα όμως πρέπει να κάνουν τη δουλειά για την οποία ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Υ.Γ. 10 : Πήγαν λέει ο Δημητράκης ο Θεοδωρίδης και ο Χρυσικόπουλος στου Ρέντη με δική τους πρωτοβουλία για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον Ζίκο. Δύο άνθρωποι δηλαδή που η μεγαλύτερη σχέση τους με τη μπαλίτσα είναι οτι ο ένας παίζει FM και ο άλλος... ας το αφήσουμε καλύτερα, πήγαν να ζητήσουν από μια απ'τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του πλανήτη αναφορικά με τη μπαλίτσα και να τον μαλώσουν για την εικόνα της ομάδας. Σαν να λέμε δηλαδή, πας τώρα σε κανέναν Σουμάχερ, κανέναν Ρόσι, να τους κάνεις παρατήρηση για το πως οδηγούν. Ναι, προπονητικά ο Ζίκο είναι λίγος, δεν έχει καμμία σχέση με τον ποδοσφαιριστή Ζίκο. Αλλά, διάολε, να σου ζητάει τα ρέστα ο Θεοδωρίδης τζούνιορ; Ο υπεύθυνος του τμήματος scouting;;; Από που κι ως που να πάρει ο διάολος; Ποιός του έδωσε αυτή την αρμοδιότητα; Mα να ζητάει εξηγήσεις από τον προπονητή ο υπεύθυνος scouting;;; Που έχει ακουστεί ξανά αυτό; Τι γίνεται φέτος σε αυτή την ομάδα;

Υ.Γ. 11 : Και για να κλείσουμε και οριστικά το θέμα Ζίκο, η στοχοποίηση του είναι ιδανικό τέχνασμα για να αποσπαστεί η προσοχή του κόσμου από την κοροϊδία στο θέμα των μεταγραφών και την διοικητική φετινή ανυπαρξία. Η διοίκηση συμπεριφέρεται λες και ο στόχος ήταν μόνο η πρόκριση στους ομίλους του Champions League και από εκεί και πέρα όσα πάνε κι όσα έρθουν. Ο Ζίκο υβρίζεται με τον χειρότερο τρόπο, λες και είδε φως και μπήκε και είπε να παραστήσει τον προπονητή από μόνος του. Ναι, ο Ζίκο είναι παράταιρος με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το είδος προπονητή που χρειάζεται η ομάδα. Δεν είναι προπονητής, αν θέλετε. Ο Ζίκο θα απολυθεί. Το στέλεχος της ΠΑΕ που είχε την ιδέα και έπεισε τον Σώκο να έρθει ο Ζίκο με αυτό το συμβόλαιο και αυτούς τους συνεργάτες όντας διωγμένος κλωτσηδόν από την ΤΣΣΚΑ, θα συνεχίσει να βασιλεύει στην ΠΑΕ όμως; Α ρε Σωκράτη, είσαι μεγάλος, αλλά κοντεύεις να την κάνεις "Τόλμη και Γοητεία" την ομάδα διοικητικά. Τι κοντεύεις δηλαδή...

Υ.Γ. 12 : Και κάτι τελευταίο σχετικά με τα διοικητικά : Είναι άδικο να μην έχει θέση στην ΠΑΕ ο Πέτρος Κόκκαλης και να υπάρχουν ακόμα οι juniors : Ο αόρατος άνθρωπος και ο Mr. Fantastic...

Υ.Γ. 13 : Πάμε παρακάτω... Στο μεταγραφικό τοπίο, επαληθεύεται ο "φόβος" μας : Αυτό που περιμένει η διοίκηση είναι μήπως αφήσουν οι Ουκρανοί τον Καστίγιο να επιστρέψει, έστω ως δανεικός. Απο εκεί και πέρα; Το χάος... Θέλουμε λέει τον Ντάτολο της Νάπολι αλλά ως δανεικό, ενώ η Νάπολι ψάχνει μόνο να τον πουλήσει, με τη μετακίνηση του παίκτη να φαίνεται να "χαλάει". Με λίγα λόγια, ο φόβος μας επαληθεύθηκε : Για πολλοστή φορά, ο Ολυμπιακός έβαλε έναν πολύ καλό παίκτη σαν στόχο (Μπεν Αρφά) και όταν εισέπραξε το "Όχι" ως απάντηση, δεν είχε εναλλακτικές λύσεις και χτυπάει ότι να'ναι. Χωρίς επιτυχία, κλασικά...

Υ.Γ. 14 : Και μιας και τον αναφέραμε (τον Καστίγιο), τα τελευταία ρεπορτάζ τον φέρνουν πολύ κοντά στην επιστροφή. Το γραφείο Τύπου της Σαχτάρ Ντόνετσκ επιβεβαίωσε πως η διοίκηση του Ουκρανικού συλλόγου δεν λέει "όχι" στην παραχώρηση του Καστίγιο ως δανεικού στον Ολυμπιακό για 1,5 χρόνο. Βέβαια τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα και θα έχει πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση του Σωκράτη αν η Σαχτάρ ζητήσει κάποιο ποσό για τον δανεισμό του Καστίγιο. Ο Καστίγιο είναι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Ουκρανικού ποδοσφαίρου αλλά στα 2 χρόνια που είναι στην Ουκρανία έπαιξε μόλις 15 ματς με τη Σαχτάρ αλλά και τη Νντίπρο (ως δανεικός), ενώ δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ούτε στη Μάντσεστερ Σίτι στην οποία παραχωρήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 δανεικός για έναν χρόνο. Καλώς να έρθει ο Καστίγιο σαν προσθήκη στην ομάδα, αλλά αν δεν πάρει αριστερό χαφ ΤΩΡΑ η διοίκηση, μιλάμε για έγκλημα. Το καλύτερο που μπορεί δηλαδή η διοίκηση στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου είναι η απόκτηση του Λούα Λούα ως ελεύθερου και του Καστίγιο ως δανεικού; Μωρέ μπράβο...

Υ.Γ. 15 : "Μακάρι να παίξω στον Ολυμπιακό. Το έχω πει τόσες φορές που έχω καταντήσει κουραστικός. Αγάπησα αυτή την ομάδα και τον κόσμο της όταν ήρθα να παίξω με την Σταντάρ. Θα ήθελα να φορέσω την φανέλα της αλλά δεν εξαρτάται από εμένα. Από την άλλη όμως κοιτάω και το μέλλον μου. Υπάρχουν αρκετές από Ισπανία, Αγγλία και αλλού. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα για την οποία θα έκανα εξαίρεση. Ο Ολυμπιακός είναι κορυφαία ομάδα και ας μην παίζει σε κορυφαίο πρωτάθλημα. Δυστυχώς δεν έχω πρόταση τον τελευταίο καιρό από τον Ολυμπιακό". Τάδε έφη Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Και ο πρόεδρος κάνει διακοπές, σιγά μη χαλάσει την ηρεμία του για να ασχοληθεί με τον Γιοβάνοβιτς και τον κάθε Γιοβάνοβιτς... που στο κάτω κάτω θέλει και λεφτά για να έρθει. Σαν δεν ντρέπεται... Γονατιστός και τζάμπα θα'πρεπε να έρθει. Ακούς εκεί...

Υ.Γ. 16 : Λούσιο Φιλομένο : "Είναι καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο να πάρει κάποιος άλλος πλην του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα". Ο Αργεντινός επιθετικός δε μπορεί να χωνέψει ακόμα οτι ο Ολυμπιακός αν και τον είχε "στο χέρι" δεν ασχολήθηκε ποτέ με την περίπτωση του. Το κόμπλεξ δεν κρύβεται. Δες τα πρόεδρε, σε αυτούς τους κομπλεξικούς δίνεις χαρά με τις πράξεις σου και τις επιλογές σου.

Υ.Γ. 17 : Το καγκούρι έπαθε διάστρεμμα τελικά και είναι αμφίβολος για τον αγώνα με την Καβάλα. Τουλάχιστον ήρθε η μπλε κάρτα του Λούα Λούα και θα έχουμε μια έξτρα λύση...

Υ.Γ. 18 : Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, η διαφορά του φετινού βάζελου με το βάζελο των τελευταίων ετών είναι οτι έσπρωξε το πακέτο στον σωστό παίκτη. Η βαψομαλλού τρελλοΓαλλίδα είναι μεγάλος φορ και απλά βάζει αυτά που έχαναν οι διάφοροι Πετρογκόλ, Μαντζιογκόλ και Σάλπι. Ο Σισέ έχει βάλει τα μισά γκολ του βάζελου φέτος : Αυτή είναι και όλη η διαφορά...

Υ.Γ. 19 : Όσο για τον εξωαγωνιστικό τομέα; Θαύματα έχει κάνει η πολυμετοχικότητα. Πέραν των οργίων που γίνονται διαιτητικά (παλιά μου τέχνη κόσκινο), υπάρχουν και πιο "προχώ" πράγματα : Όποιος παίζει με το βάζελο, αίφνης έχει τραυματίες, απόντες, πράγματα και θαύματα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο Άρης που αποφάσισε να εκτίσει ο Ναφτί, ο καλύτερος ίσως χαφ του, την ποινή του (κάρτες) στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος φέτος είναι ένας : Να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Και για να γίνει αυτό, όλες οι ομάδες θα του ανοίξουν τα πόδια. Και αφού πέρασε και από την Ξάνθη όπου στο 2ο ημίχρονο του άνοιξε ο κώλος και δεν έχασε, έχει σημαντικό προβάδισμα. Και όλα αυτά, χάρη στις εξαιρετικές επιλογές της διοίκησης το καλοκαίρι, τις προπονητικές μαϊμουδιές και τον σταρχιδισμό ορισμένων παικτών μας. Μπράβο μας.

Υ.Γ. 20 : Ελπίζω να βγεί αληθινός ο Πιτ Παπαδάκος...

Υ.Γ. 21 : Κλείνω με ΑΕΚ : Μίζερα κομπλεξικά δικέφαλα κοτόπουλα που βγάλατε γλώσσα, αυτοί είστε : Πλάκα σας κάνει ο Δώνης μέσα στο ΟΑΚΑ και παρακαλάτε και το μεγαλοδύναμο που δεν χάσατε και στο τέλος. Όποιος βγάζει γλωσσίτσα αυτά παθαίνει. Στον τάφο σας τώρα πεθαμένοι, που νομίζατε οτι αναστηθήκατε επειδή μας έκατσαν βαριά τα μελομακάρονα. Στον τάφο σας...



http://www.pesetero.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: