Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ασφάλεια στα πρότυπα των Ολυμπιακών. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΝΑΣΙΑΚΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΚΡΙΝΙΕΣ!





Δημιουργείται ξανά ο μηχανισμός ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων με υπεύθυνο και πάλι τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. το καλοκαίρι του 2004 κ. Φώτη Νασιάκο!

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά από εντολές του κ. Χρυσοχοΐδη προχωρεί στη σύσταση του Συντονιστικού Συμβουλίου Εσωτερικής Ασφαλείας (ΣΥΣΕΑ), στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ, της Πυροσβεστικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και άλλων φορέων, που θα αναλάβει τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών από μια φυσική καταστροφή (πυρκαϊές, σεισμοί κ.λπ.), πολύνεκρα ατυχήματα ή ακόμη και μια σοβαρή τρομοκρατική επίθεση. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες έχουν υπηρετήσει σε ανάλογες θέσεις στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο πλαίσιο του ΣΥΣΕΑ
θα δημιουργηθεί και Διακλαδικό Κέντρο Πληροφοριών Εσωτερικής Ασφαλείας όπου θα συγκεντρώνονται πληροφορίες για τα έκτακτα περιστατικά όλων των συναρμόδιων φορέων. Ουσιαστικά πρόκειται για την ανασύσταση του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων, ο οποίος μάλιστα θα περιλαμβάνει και πάλι το Εθνικό Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, στο οποίο θα προΐσταται ο πρωθυπουργός της χώρας.

Τη
δημιουργία των νέων αυτών υπηρεσιών θα εποπτεύει ο κ. Νασιάκος, ο οποίος ταυτόχρονα θα εποπτεύει και τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: