Στα χαρακώματα Ζίκο με Στολτίδη
Ο μεν Βραζιλιάνος, την περίοδο του 9ημερου ρεπό είχε πάρει μέρος σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα χωρίς να ενημερώσει τον προπονητή του και τραυματίστηκε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τον στερείται η ομάδα σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, γεγονός που φανερώνει και τον ασόβαρο, πολλές φορές, χαρακτηρα του. Μάλιστα, φάνηκε και η ενόχληση του Ζίκο στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την ΑΕΚ, όπου για αρκετή ώρα μιλούσε στους δημοσιογράφους για το θέμα αυτό...

Όσον αφορά τον "Ιέρο", είχε επεισόδιο με τον Ζίκο στην προπόνηση του Σαββάτου και ο Βραζιλιάνος τεχνικός τον έστειλε στην διοίκηση. Ο προπονητής τού είπε να φύγει έπειτα από έναν έντονο μεταξύ τους διάλογο, ο παίκτης αρνήθηκε να αποχωρήσει και έτσι το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ έχει ως εξής:

"Σε απολογία, για την Δευτέρα 11/1/2010, κλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, Ντουντού Σεαρένσε και Ιεροκλής Στολτίδης. Ο πρώτος για το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς άδεια σε φιλικό αγώνα στη Βραζιλία και ο δεύτερος λόγω πειθαρχικού παραπτώματος".