Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Εφτασαν στην Αθήνα οι σοροί των ναυτικών του Aegean Wind


Εφτασαν στην Αθήνα οι σοροί των ναυτικών του Aegean Wind

Εφτασαν στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, τα ξημερώματα της πρώτης ημέρας του χρόνου, οι σοροί των ναυτικών, που βρήκαν τραγικό θάνατο από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φορτηγό πλοίο Aegean Wind.

Το αεροσκάφος αναχώρησε την Πέμπτη στις 17:45 από το Κουρασάο των Ολλανδικών Αντιλλών και προσγειώθηκε στην Ελλάδα στις 6 το πρωί.

Οι τρεις Έλληνες ναυτικοί, που έχασαν τη ζωή τους ανήμερα των Χριστουγέννων στα ανοικτά της Βενεζουέλας, παρελήφθησαν από τους οικείους τους, ενώ οι σοροί των αλλοδαπών ναυτικών θα προωθηθούν στον τόπο καταγωγής τους, τις Φιλιππίνες.

Ο επαναπατρισμός των σορών κατέστη δυνατός μετά από συντονισμένες ενέργειες των υπουργείων Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τις οποίες άρθηκαν τα εμπόδια που προέβαλαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπουργός Λούκα Κατσέλη, εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στην απεμπλοκή της διαδικασίας μεταφοράς των σορών στην Αθήνα και ιδιαίτερα στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, καθώς επίσης και τις Αρχές της Ολλανδίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Με δήλωσή της, η υπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών, που χάθηκαν αυτές τις γιορτινές ημέρες εν ώρα εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: