Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Μαύρες μέρες για 90 οικογένειες ιμάμηδων


Η Τουρκία μοιράζει πόρτα - πόρτα λεφτά και η Ελλάδα ξέχασε απλήρωτους τους ιμάμηδες εδώ και 17 μήνες!
Την επίσημη πρόσληψη 240 ιμάμηδων προβλέπει ο Νόμος που ποτέ δεν εφαρμόστηκε
Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε αναλάβει την τροποποίηση του άρθρου 34 για την σύνθεση της επιτροπής επιλογής με την συμμετοχή και μουσουλμάνων μετά από αίτημα για διόρθωση, του μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί. Η υπόθεση εκκρεμεί…

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Οι ιμάμηδες στην Θράκη παραμένουν από τις πιο ήπιες φωνές υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης στην περιοχή, οπότε ένα δίκαιο αίτημά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα παραμένει ανοικτό και δείχνει και την τραγική οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν εδώ και 17 μήνες απλήρωτοι..

Θρησκευτικοί λειτουργοί που δέχονται άπειρες πιέσεις να στρατολογηθούν στο ανθελληνικό άρμα των ψευτομουφτήδων που αντιστέκονται υπηρετώντας αρχές και αξίες, νοιώθουν πραγματικά άβολα μ’ όλο το σκηνικό που συμβαίνει, να μένουν σε τόσο μεγάλη χρονική εκκρεμότητα απλήρωτοι, όταν η Τουρκία μέσω του προξενείου και των δικών της δικτύων των θεολόγων προσπαθεί να προσεγγίσει και να προσεταιριστεί τους ιμάμηδες των 280 τζαμιών της Θράκης.


Υπενθυμίζουμε, ότι ήδη βγήκε ο νόμος και επρόκειτο να υπογραφούν οι συμβάσεις από το 2008, αλλά τελικά με πολλές αναβολές τους είπαν ότι θα ήταν οριστικό το γεγονός αυτό τον Σεπτέμβριο του 2009. Αυτό που ζητούσε ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και οι ιμάμηδες ήταν να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου 38 το οποίο αφορούσε στην σύνθεση της επιτροπής πρόσληψης των ιμάμηδων, όπου ατυχώς είχε προβλεφθεί να συμμετάσχουν μόνο χριστιανοί.

Υπήρξαν διαβεβαιώσεις σε κάθε κυβερνητικό επίπεδο ότι θα γίνει τροποποίηση του άρθρου 38 και η κυβέρνηση παρείχε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα έληγε μέσα στις αρχές του 2009 οριστικά, οπότε θα περνούσε η τροποποίηση από την Βουλή.


Στο υπουργείο Εξωτερικών όπου είχε χρεωθεί το θέμα επί υπουργίας Ντόρας Μπακογιάννη ήταν ενήμεροι οι πάντες και με καλή διάθεση να δοθεί οριστική λύση και οι ιμάμηδες να δουλεύουν επισήμως ως θρησκευτικοί λειτουργοί, δημόσιοι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους.

Έκτοτε, ουδείς γνωρίζει σε πιο σημείο βρίσκεται το θέμα και ουδέποτε ο μουφτής και οι ιμάμηδες είχαν επίσημη ενημέρωση ή χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί.

Απ’ ότι γνωρίζουμε είχε συσταθεί η επιτροπή προσλήψεων, κάποια χρήματα δόθηκαν σε ιμάμηδες όμορων νομών κι εξαιρέθηκαν οι ιμάμηδες της Ροδόπης περίπου 90 τον αριθμό.

Η κατάσταση είναι τραγική γιατί μπροστά σ’ αυτή την ανέχεια και την πολύμηνη παράταση των μη πληρωμών ένα μεγάλο μέρος των ιμάμηδων είναι έτοιμο προσχωρήσει στο στρατόπεδο του ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ, στο στρατόπεδο του προξενείου που προσπαθούν με καθρεφτάκια των ιθαγενών να πάρουν με το μέρος τους ένα υγιές κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας και να το στρέψουν τεχνηέντως με την μεθοδολογία και τακτική που ακολουθούν και σε άλλους τομείς όπως σε εκπαιδευτικούς πολιτικούς επιστήμονες κ.α.
Αν θέλουμε να λεγόμαστε σοβαρό κράτος το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί κατά προτεραιότητα από τον πρωθυπουργό και υπουργό των εξωτερικών κ. Γιώργο Παπανδρέου.

www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: