Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, αναχωρεί για την Αιτή, ελληνική αποστολή, που οργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών,...



Αιτή: Η Ελλάδα στέλνει την Τρίτη αποστολή με ...χορηγό

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, αναχωρεί για την Αιτή, ελληνική αποστολή, που οργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, μεταφέροντας ομάδα 25 ειδικών διασωστών, υγειονομικών και νοσηλευτών, μαζί με ποσότητα φαρμάκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο υφυπουργός κος Σπύρος Κουβέλης, κατώρθωσε να εξασφαλίσει αροσκάφος, η ιδιοκτήτρια του οποίου αναλαμβάνει το 50% του συνολικού κόστους.

Η εταιρεία Hellenic Imperial Airways, που είναι εταιρεία charter και cargo και επιχειρεί με 4 αεροσκάφη 747s, θα διαθέσε,ι ένα από τα τζάμπο για τη μεταφορά της αποστολής και στην επιστροφή θα μεταφέρει 400 περίπου πολίτες, ευρωπαικών χωρών που βρίσκονται στην Αιτή.

Η ελληνική αποστολή θα παραμείνει περίπου 2 εβδομάδες στην Αιτή, ενώ προγραμματίζεται μια δεύτερη με την ίδια εταιρεία, η οποία και πάλι στην επιστροφή θα μεταφέρει ευρωπαίους πολίτες.
Ο κος Κουβέλης, δήλωσε πως η Ελλάδα " αναλογιζόμενη την ιστορική σχέση και την ιστορική υποχρέωσή της προς την Αιτή (σ.σ. ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε το ελληνικό κράτος μετά την επανάσταση του 1821), από την πρώτη στιγμή έσπευσε να χοορηγήσει οικονομική βοήθεια 200.000 ευρώ που εντάχθηκε στα άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού της Αιτής, μέσω διεθνών οργανισμών και συνεχίζει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας".

Σημειώνεται, ότι όσοι φορείς θέλουν να προσφέρουν, καλό θα είναι να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες του Υπουργείου στο τηλέφωνο 2103683570.

www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: