Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Οι ακτοπλόοι κατηγορούν το ΚΚΕ για μικροκομματική τακτική





«Σε μικροκομματικά συμφέροντα που πλήττουν το κοινωνικό σύνολο επιδιώκοντας να καταστρέψουν την οικονομική συνοχή των νησιών του Αιγαίου» αποδίδουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών της ακτοπλοΐας την απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τα οποία ελέγχονται από το ΚΚΕ, να προχωρήσουν σήμερα σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, την ίδια ώρα που τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια ναυτεργατικά σωματεία-μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν συμμετέχουν.

Η απόφαση που έλαβε χθες η Δικαιοσύνη κηρύσσοντας την απεργία των δύο σωματείων του ΚΚΕ παράνομη, έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ώθησε τον Σύνδεσμο και την Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας να καλέσουν τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη να λάβουν άμεσα τα μέτρα εκείνα που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της ακτοπλοΐας.

Το γεγονός ότι και τα πληρώματα των πλοίων από χθες δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ιδιαίτερα μετά την απόφαση της ΠΝΟ, επέτρεψε στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να «επιτεθούν» σε ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κατηγορώντας τα σωματεία για μικροκομματικά συμφέροντα και επιδιώξεις που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών θεωρούν αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις και δηλώνουν έτοιμοι «ακόμη και να κόψουν τους κάβους των πλοίων για να ταξιδέψουν» , υποστηρίζοντας ότι «οι ακατανόητες αυτές κινητοποιήσεις που δεν έχουν κανένα απολύτως αίτημα πλήττουν ευθέως τη νησιωτική Ελλάδα». Οι ίδιοι αναφέρουν ότι «όσο προχωρούμε στη θερινή περίοδο τόσο τα προβλήματα από τέτοιου είδους κινητοποιήσεις θα γίνονται τεράστια και ανυπέρβλητα».

Ευθύνες ωστόσο επιρρίπτουν και προς το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που είναι και αρμόδιο πλέον για την ακτοπλοΐα, καθώς, όπως αναφέρουν, «πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα σταματούν τα πλοία όποτε θέλει το ΚΚΕ και χωρίς λόγο».

Εκατοντάδες ταξιδιώτες, έλληνες και ξένοι, βρίσκονται στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στα πλοία, αλλά αυτά είναι αποκλεισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: