Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Μπροστά για τη Νέα Ελλάδα της Ελπίδας»



Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

«Μπροστά για τη Νέα Ελλάδα της Ελπίδας», είναι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το σύνθημα του κρίσιμου 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ., το οποίο θα διεξαχθεί από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών την Παρασκευή στις 19.30, αναμένεται να δώσει μεγάλη έμφαση στην ανάγκη του ιδεολογικού αγώνα που πρέπει να δώσει η παράταξη, εστιάζοντας και πάλι στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, ο οποίος -όπως θα πει- θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Επίσης, θα σηκώσει ακόμα περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς τόνους, με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ θα προτείνει και τους βασικούς άξονες μιας νέας δέσμης μέτρων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι δύο ψηφοφορίες μεταξύ των συνέδρων, η πρώτη για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και η δεύτερη για τις καταστατικές αλλαγές που έχει ήδη από το προηγούμενο διάστημα προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Ανάμεσα σ’ αυτές, συμπεριλαμβάνονται:

* Η δημιουργία νέων τομέων δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις.

* Η συμμετοχή στο Συνέδριο των άμεσα εκλεγμένων από τη βάση, των μελών της Κ.Ο., των αιρετών δημάρχων, νομαρχών κ.λπ., καθώς και των εκλεγμένων με ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση, αφού εκπροσωπούν μεγάλες πληθυσμιακά κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες.

* Η διενέργεια εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή από έναν ενιαίο πίνακα των συνέδρων κι όχι από διαφορετικές επιμέρους λίστες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

* Η αλλαγή ονομασίας των οργάνων του κόμματος.

* Η συμμετοχή στο Συνέδριο τουλάχιστον 30% μελών γυναικών και τουλάχιστον 25% μελών κάτω των 35 ετών.

* Η σύσταση Εκτελεστικής Γραμματείας από 15 μέλη, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος.

* Η θητεία των προέδρων ΝΟΔΕ να ανανεώνεται κάθε φορά και πριν από το κάθε Τακτικό Συνέδριο.

Αύριο, μία μέρα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο για τον Οικουμενικό Ελληνισμό, με τη συμμετοχή ομογενών από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Στο μεταξύ, για τη θέση του γραμματέα του κόμματος, που θα εκλεγεί τις αμέσως επόμενες μέρες, υποψήφιοι θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, χωρίς να αποκλείεται μέχρι την τελευταία στιγμή να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: