Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 16 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, 4 Α.Ε., ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ 13 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Οι πρώτες καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών, φορέων και ανωνύμων εταιρειών του Δημοσίου παίρνουν τον δρόμο της Βουλής, ενώ απολύονται και όσοι υπάλληλοι προσελήφθησαν ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2009.

Στον  ΟΕΚ περνούν τα ακίνητα της «Ολυμπιακό Χωριό 2004»

Στον ΟΕΚ περνούν τα ακίνητα της «Ολυμπιακό Χωριό 2004» Σε αυτή τη φάση απολύονται (καταγγέλλονται οι συμβάσεις τους) οι υπάλληλοι της ΑΓΡΟΓΗΣ Α.Ε., η οποία καταργείται και οι οποίοι -σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου «Κατάργηση - συγχώνευση οργανισμών», που δόθηκε χθες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε διαβούλευση-προσελήφθησαν με την από 4 Αυγούστου 2009 υπουργική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η καταγγελία των συμβάσεων επέρχεται λόγω της κατάργησης της ΑΓΡΟΓΗΣ και της μη μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της σε άλλο φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 269 υπαλλήλους.

Το τακτικό προσωπικό όλων των άλλων οργανισμών ή ανώνυμων εταιρειών που καταργούνται (υπολογίζεται σε δέκα χιλιάδες) μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε άλλους φορείς του Δημοσίου του ίδιου νομού ύστερα από αίτησή τους.

Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

1 Την κατάργηση 16 δημόσιων οργανισμών που είναι:

* Το Μουσείο και Βιβλιοθήκη του Εθνικού Τυπογραφείου, που στο εξής θα λειτουργεί ως υπηρεσιακή μονάδα του Εθνικού Τυπογραφείου.

* Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ).

* Το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΑΚΣ) (υπ. Οικονομικών).

* Το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (υπ. Οικονομικών).

* Η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων και Επιστημών (ΕΑΓΕ) (υπουργείο Παιδείας).

* Η Ιόνιος Ακαδημία (υπουργείο Παιδείας).

* Η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία (υπουργείο Υποδομών).

* Η Ενωση για την Αντισεισμική Προστασία των Κρατών-Μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία του Ευξείνου Πόντου (ΕΑΣΠ-ΟΣΕΠ). Οι αρμοδιότητες της ΕΑΣΠ-ΟΣΕΠ μεταφέρονται και ασκούνται στο εξής από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ).

* Το Εθνικό Κέντρο Ερευνών Υγείας (ΕΚΕΥ) (υπουργείο Υγείας).

* Το Ινστιτούτο Ερευνας και Ελέγχου Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας (ΙΕΕΠΥΥ). Οι αρμοδιότητες ασκούνται στο εξής από υπηρεσιακές μονάδες με συναφείς αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

* Το Κέντρο Κληρονομικών Νόσων Αίματος (ΚΚΝΑ).

* Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Δημογραφίας και Ερευνας (ΙΚΔΕ) - υπουργείο Υγείας.

* Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΠΑ ΑμεΑ) - υπουργείο Υγείας.

* Τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που είναι σε εξέλιξη για την πρόσληψη προσωπικού των καταργούμενων Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρώνονται κανονικά και οι επιτυχόντες σε αυτές καθώς και οι προσλαμβανόμενοι, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

* Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας. Οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ).

* Το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (ΕΕΚΕΠΠ) - (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

2 Την κατάργηση τεσσάρων (4) ανώνυμων εταιρειών, που είναι οι εξής:

* Η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ Α.Ε.).

* Το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου Α.Ε. (ΙΧΘΥΚΑ).

* Το Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. Μετά τη λύση της εταιρείας κάθε στοιχείο κινητής ή ακίνητης περιουσίας περιέρχεται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

* Η Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης Α.Ε. (ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.).

3 Τη συγχώνευση 13 δημόσιων φορέων, που είναι οι εξής:

* Το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ) συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ).

* Η Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομικών (ΣΕΥΥΟ) απορροφάται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

* Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συγχωνεύεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το τακτικό προσωπικό του μουσείου μεταφέρεται αυτοδικαίως με την ίδια σχέση εργασίας στο φεστιβάλ.

* Οι εταιρείες «Ελληνικό Κέντρο Αργιλομάζης, Α.Ε.» (ΕΛΚΕΑ Α.Ε.), «Ελληνικό Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας Α.Ε.» (ΕΛΚΑ Α.Ε.), «ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ ΕΠΕ» και «Κέντρο Ελληνικής Γούνας» συγχωνεύονται μέσω απορρόφησης στην «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.».

* Η «Εταιρεία Διανομής Αερίου» (ΕΔΑ Α.Ε.) και η ανώνυμη εταιρεία «Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου» (ΔΕΠΑ Α.Ε.) συγχωνεύονται με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: