Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Κολυμπούσε σε λίρες, τον έπνιγαν τα σκουπίδια!!


Η γειτονιά διαμαρτυρόταν για τον 55χρονο άνδρα που το διαμέρισμά του ήταν εστία μόλυνσης αφού είχε να καθαριστεί μήνες. Σάπια κρέατα, χταπόδια, αλλοιωμένα λαχανικά, ακαθαρσίες, κάλυπταν τον χώρο. Με επέμβαση των αρχών διακομίσθηκε σε ψυχιατρική κλινική
Η άφιξη συνεργείου του δήμου με εισαγγελέα, αποκάλυψε ότι παντού υπήρχαν πεταμένες λίρες και πεντόλιρα, καθώς και χρηματοκιβώτιο με θησαυρό όπως και βιβλιάρια φορτωμένα καταθέσεις…

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
Ο ΧΡΟΝΟΣ


Έναν θησαυρό με χρυσαφικά, αλυσίδες, λίρες και πεντόλιρα που είχε σε χρηματοκιβώτιο αλλά και πεταμένες στο πάτωμα μέσα σε κουβάδες, δίπλα σε μουχλιασμένα τρόφιμα και ακαθαρσίες, έφερε στο φως η χθεσινή επίσκεψη της εισαγγελέως και των αστυνομικών σε διαμέρισμα της περιοχής του ΙΚΑ Κομοτηνής.

Η αφόρητη μυρωδιά που αναδυόταν από την οικία του 55χρονου άνδρα, με καταγωγή από την Χρυσούπολη, ενοχλούσε πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό τους γείτονές του, οι οποίοι προσπάθησαν με λόγια να συνετίσουν τον ιδιοκτήτη χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η συνύπαρξη όμως με την δυσοσμία ήταν αφόρητη και έτσι οι περίοικοι και διπλανοί καταστηματάρχες συγκέντρωσαν υπογραφές και απευθύνθηκαν τόσο στο Δήμο όσο και στο υγειονομικό και την αστυνομία προκειμένου να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Με παρέμβαση της εισαγγελέως πραγματοποιήθηκε χθες επίσκεψη αρμόδιων υπηρεσιών στο σπίτι του 55χρονου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ζούσε σε ένα διαμέρισμα σκουπιδότοπο όπου η μπόχα και η δυσοσμία το έκαναν απλησίαστο.



Με απόφαση των αρχών ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική της Καβάλας μόλις πριν από τρεις μέρες και δόθηκε εντολή στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής να καθαρίσει το χώρο. Με την παρέμβαση αυτή, ήρθε στο φως η απίστευτη ζωή του μοναχικού άνδρα, ο οποίος ζούσε στην κυριολεξία πνιγμένος σε λίρες, πεντόλιρα και σκουπίδια που ήταν σε αποσύνθεση.

Ο δήμος έφτασε με ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού που μπήκε μέσα με μάσκες, γάντια κι όλα τα προφυλακτικά μέτρα γιατί η αποσύνθεση φαγητών και κρεατικών διάσπαρτων στο χώρο, προκαλούσε εστίες μόλυνσης. Οι αστυνομικοί που συνέδραμαν στην όλη επιχείρηση, αντίκρισαν δεκάδες λίρες να συνυπάρχουν με ό,τι πιο βρώμικο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Ψυγείο με μουχλιασμένα κρέατα, ανοιχτές κονσέρβες, χαλασμένα χταπόδια, περιττώματα και πολλών ειδών τρόφιμα, είχαν μετατρέψει το σπίτι του 55χρονου σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Την ίδια εικόνα συνάντησαν οι καθαριστές σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, το οποίο όπως αποδείχτηκε είχε χρόνια να καθαριστεί. Η εικόνα ήταν απερίγραπτη, θα πει ο υπεύθυνος του συνεργείου καθαρισμού Δημήτρης Φώλης, ο οποίος αν και έχει δει πολλά στη δουλειά του σοκαρίστηκε από τον τρόπο που ζούσε ο άνδρας.


Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι ότι σε πολλά σημεία της οικίας του άνδρα από την Χρυσούπολη, βρέθηκαν λίρες αλλά και χρήματα, σε δραχμές και ευρώ, με αποκορύφωμα ένα χρηματοκιβώτιο γεμάτο και αυτό με λίρες και ασήκωτο από το βάρος, όπως ανέφεραν οι μαρτυρίες ανθρώπων που μπήκαν στο σπίτι. Ο άνδρας μάλιστα είχε ανοίξει μία τρύπα στο πάνω μέρος του χρηματοκιβωτίου και το χρησιμοποιούσε προφανώς σαν …κουμπαρά.



ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΕΣΗ

Στο σπίτι βρέθηκαν κοσμήματα, αλυσίδες και βραχιόλια, αφόρετα κοστούμια που αγοράστηκαν και δεν τα άνοιξε αλλά και βιβλιάρια ένα εκ των οποίων είχε καταθέσεις 8 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Όλα αυτά δημιουργούν και πολλά ερωτηματικά για την οικονομική άνεση που είχε το άτομο αυτό, αφού στην Κομοτηνή το προηγούμενο διάστημα δούλευε ως γκαρσόν σε νυχτερινό κέντρο.


Τα μέλη του συνεργείου καθαρισμού φορώντας μάσκες για να αντιμετωπίσουν την αφόρητη μυρωδιά και παρουσία αστυνομικών, του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιάννη Μουρτίδη, μετέφεραν σε κάδους του δήμου τα ρυπογόνα τρόφιμα και αντικείμενα που αποτελούσαν εστίες μικροβίων. Η παρουσία όμως των πολύτιμων αντικειμένων δεν επέτρεπε περαιτέρω παρέμβαση στο χώρο.

Έτσι με εντολή της εισαγγελέως Παναγιώτας Ζαφειριάδου το σπίτι σφραγίστηκε προσωρινά ενώ τέθηκε υπό τη φύλαξη αστυνομικών και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η τύχη της περιουσίας του 55χρονου που βρίσκεται σε ήδη σε ψυχιατρική κλινική.



Απόρησαν οι γείτονες με το που έμαθαν ότι …κολυμπούσε στις λίρα

Ο Γιάννης Αρβανιτούδης έχει ένα μικρό καφέ «το Ρέμβη» ακριβώς δίπλα από το σπίτι του 55χρονου και υπέφερε από την μυρωδιά και την βρώμα. «Η πελατεία μου είχε φύγει σκεφτόμουν να το κλείσω το μαγαζί, αποφασίσαμε και μαζέψαμε υπογραφές και επιτέλους ήρθε το υγειονομικό και συνεργεία του δήμου να το καθαρίσουν.

Δεν μας μιλούσε, ήταν απόμακρος. Κάποιες φορές κυκλοφορούσε με μαχαίρι και με σκεπάρνι που το είχε τυλιγμένο σε εφημερίδα».

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: