Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αιματηρή έκρηξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
















Νεκρός είναι ο υπασπιστής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από την βόμβα που εξερράγη στο γραφείο του υπασπιστή, στον 7ο όροφο του υπουργείου, στην λεωφόρο Π. Κανελλοπούλου 4, λίγα μόλις μέτρα από το προσωπικό γραφείο του ίδιου του κ. Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με δήλωσή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον θάνατο του στενού του συνεργάτη και χαρακτήρισε την επίθεση άνανδρη, ενώ συντετριμμένος είπε «έχασα έναν πολύτιμο και αγαπημένο συνεργάτη μου».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έφτασε στο υπουργείο με δέμα, όμως δεν ανιχνεύτηκαν τα εκρηκτικά που βρίσκονταν μέσα σε αυτό από το ειδικό μηχάνημα από το οποίο περνά ότι πηγαίνει στο υπουργείο.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομία, ήταν αρκετά ισχυρή και έχει προξενήσει σημαντικές ζημιές, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι να εξεταστεί από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Στο σημείο αμέσως μετά την έκρηξη έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο δεν σημειώθηκε φωτιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν προηγήθηκε της έκρηξης κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα και όλοι κάνουν λόγο για ένα τυφλό χτύπημα.

Μετά το τραγικό συμβάν, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εξέφρασε στον υπουργό τον αποτροπιασμό του για το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα.

Ο κ. Σαμαράς έκανε επίσης την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την έκρηξη: «Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα τον Νόμο και τη Δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του. Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου και συμπάσχω με την οικογένεια του θύματος»

ANT1

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΔΩ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: