Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ.- Κλείνουν οι αμερικανικές βάσεις ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ

διπλωματία

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει σχεδόν όλες του τις βάσεις σε δύο γερμανικές πόλεις -την Χαϊδελβέργη και το Μάνχαϊμ- τις οποίες διατηρεί από το 1945.
Μεταξύ των μονάδων που αναμένονται να μετακινηθούν είναι τα  κεντρικά του αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη, με την κωδική ονομασία  USAREUR, που βρίσκονται στην Χαϊδελβέργη και θα μεταφερθούν στο  Βισμπάντεν
Μεταξύ των μονάδων που αναμένονται να μετακινηθούν είναι τα κεντρικά του αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη, με την κωδική ονομασία USAREUR, που βρίσκονται στην Χαϊδελβέργη και θα μεταφερθούν στο Βισμπάντεν

Πολλές από τις πληγείσες μονάδες θα μετακινηθούν στο Βισμπάντεν. Μεταξύ των μονάδων που αναμένονται να μετακινηθούν είναι τα κεντρικά του αμερικανικού Στρατού στην Ευρώπη, με την κωδική ονομασία USAREUR, που βρίσκονται στην Χαϊδελβέργη και θα μεταφερθούν στο Βισμπάντεν κατά την περίοδο 2012-2014.

Η αναδιάταξη αυτή ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Οι στρατώνες και άλλες μονάδες, που φιλοξενούν 6.500 Αμερικανούς στρατιώτες εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας σε πολλούς Γερμανούς, οι οποίοι είτε απασχολούνται άμεσα στον στρατό είτε εργάζονται ως προμηθευτές των υπηρεσιών.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι μόνες εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν στην περιοχή της Χαϊδελβέργης και του Μάνχαϊμ μετά από το 2015 θα είναι μία ραδιοφωνική εγκατάσταση, μία αποθήκη του στρατού και ένα εμπορικό κέντρο.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ δήλωσε ότι 2.000 άτομα του προσωπικού θα μετακινηθούν στο Βισμπάντεν, όπου ήδη υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον στρατό το κλείσιμο των βάσεων σημαίνει την καθαρή απόσυρση από τη Γερμανία 1.446 στρατιωτών των ΗΠΑ, 1.505 μελών του προσωπικού και 4.427 εξαρτώμενων ατόμων.

Ιούνιος ο αιματηρότερος μήνας του ΝΑΤΟ

Εν τω μεταξύ ο θάνατος τεσσάρων στρατιωτών του ΝΑΤΟ σήμερα κάνει τον Ιούνιο έναν από τους πιο αιματηρούς μήνες για τις συμμαχικές δυνάμεις τα οκτώμισι τελευταία χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, με συνολικά 73 νεκρούς στρατιωτικούς.

Τρεις στρατιώτες της Isaf σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις βομβών, το όπλο που προτιμούν οι Ταλιμπάν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Δύναμη Αρωγής στην Ασφάλεια, χωρίς όμως να διευκρινίζει την εθνικότητα των θυμάτων. Δύο σκοτώθηκαν στο νότιο και ένας στο δυτικό Αφγανιστάν.

Η
βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ένας στρατιώτης της βρετανικής δύναμης στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην επαρχία Χελμάντ. Οι 73 νεκροί σε διάστημα τριών μόλις εβδομάδων, κάνουν τον Ιούνιο έναν από τους αιματηρότερους μήνες για τις συμμαχικές δυνάμεις από την εισβολή στην ασιατική χώρα το 2001.

Από την αρχή του έτους, συνολικά 293 ξένοι στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 185
Αμερικανοί, σκοτώθηκαν στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στην ιστοσελίδα icasualties.org. To 2009 είχαν σκοτωθεί συνολικά 520 ξένοι στρατιώτες.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: